145 de ani de la înfiinţare sărbătoriţi de Biblioteca Academiei Române cu o nouă ediţie Bookcrossing
https://www.ziarulmetropolis.ro/145-de-ani-de-la-infiintare-sarbatoriti-de-biblioteca-academiei-romane-cu-o-noua-editie-bookcrossing/

Biblioteca Academiei Române sărbătoreşte, sâmbătă, 145 de ani de la înfiinţare, cu o nouă ediţie Bookcrossing, un program inclus în amplul eveniment „Noaptea Porţilor Deschise”, care se va desfăşura pe durata a şapte ore, la sediul instituţiei. Noua ediţie Bookcrossing va începe la ora 19.15, prilej cu care Radio România Cultural şi editurile partenere vor […]

Un articol de |5 octombrie 2012

Biblioteca Academiei Române sărbătoreşte, sâmbătă, 145 de ani de la înfiinţare, cu o nouă ediţie Bookcrossing, un program inclus în amplul eveniment „Noaptea Porţilor Deschise”, care se va desfăşura pe durata a şapte ore, la sediul instituţiei.

Noua ediţie Bookcrossing va începe la ora 19.15, prilej cu care Radio România Cultural şi editurile partenere vor intra în marea bibliotecă a oraşului, iar Biblioteca Academiei Române va deveni o nouă zonă de tranzit.

Primele lansări Bookcrossing au avut loc la Târgul de carte Gaudeamus, în 2010, când au fost puse în circulaţie zeci de cărţi şi au fost deschise primele zone de tranzit – „crossing zones”. Cititorii Bookcrossing sunt invitaţi să comenteze pe site-ul bookcrossing.com atunci când găsesc sau lansează o carte şi să îşi spună părerile despre proiect. Oricine poate lansa o carte Bookcrossing, pentru aceasta fiind suficientă alegerea unei cărţi preferate, obţinerea unui cod unic pentru aceasta pe BCID de pe bookcrossing.com şi înregistrarea ei pe bookcrossingrrc.radiocultura.ro, completând meniul de la secţiunea „lansează o carte”.

De asemenea, cititorii sunt invitaţi să propună propriile zone de tranzit, completând formularul „deschide o zonă de tranzit”. Comentariile cititorilor Bookcrossing vor ajuta la reconstituirea poveştilor cărţilor care se plimbă prin Bucureşti. Aceste poveşti vor fi spuse în emisiunile Radio România Cultural – cititorii care găsesc o carte în oraş putând deveni invitaţi în emisiunile postului de radio.

Bookcrossing este un proiect internaţional care se bazează pe participarea şi pe iniţiativa cititorilor. Cineva lasă într-un loc public – cafenea, autobuz, parc – o carte pe care şi-ar dori ca o altă persoană să o citească. Pe una dintre copertele cărţii este trecut un cod care este înregistrat pe www.bookcrossing.com şi un set de instrucţiuni. Cei care găsesc o carte Bookcrossing pot lăsa un mesaj pe www.bookcrossingrrc.radiocultura.ro şi o pot repune în circulaţie în spaţiile de tranzit din oraş.

Proiectul Bookcrossing a stârnit în mod special un interes în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Franţa, Canada şi Japonia, ţări care au rezervate pe site secţiuni speciale. Dicţionarul Concise Oxford a înregistrat termenul „bookcrossing” ca un cuvânt nou.

 

Sursa: Mediafax

15
/08
/14

Lungmetrajul "O vară de neuitat", de Lucian Pintilie, va fi proiectat la cea de-a cincea ediţie a Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, din localitatea Cetate din judeţul Dolj, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la realizarea coproducţiei româno-franceze. Regizorul filmului, unul dintre invitaţii speciali ai festivalului, va fi prezent la eveniment.

15
/08
/14

Undercloud, primul festival românesc de teatru independent care promovează din anul 2008 mişcarea teatrală independentă din România, a împlinit cei şapte ani de acasă şi acum merge la şcoala internaţională. În cadrul ediţiei de anul acesta vor fi prezentate la București și spectacole din Marea Britanie, Franța și Ungaria.

15
/08
/14

Stephen Hawking, unul dintre cei mai influenţi gânditori contemporani, cunoscut nu numai pentru ideile sale îndrăzneţe, dar şi pentru modul clar şi plin de spirit în care ştie să le exprime, a vândut peste 100.000 de cărţi în România, anunţă editura Humanitas.

14
/08
/14

În această seară, de la ora 22.40, Ana Ularu va putea fi văzută, la Arena Verde Stop din Bucureşti, în scurtmetrajul L1-L5, în cadrul Festivalului de Film Anonimul (intrarea liberă).

14
/08
/14

Razvan Vasilescu s-a nascut pe 14 august 1954, la Ploiesti. Actor de film, teatru şi televiziune, Vasilescu s-a apucat de actorie după ce l-a vazut pe Jean Gabin la televizor: „Aveam vreo 7-8 ani, priveam la televizor si l-am vazut pe Jean Gabin. Si-atunci am zis: Vreau sa ma fac ca asta! Artist de cinema!"

14
/08
/14

Cainele japonez, debutul în regia de lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, este propunerea României la ediţia din 2015 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film străin". „Este un film bun şi fără să fie premiat la Oscar”, glumeşte Victor Rebengiuc.

14
/08
/14

Uniunea Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, organizează, în perioada 25 august - 27 noiembrie, ediţia a III-a a Premiului literar "Augustin Frăţilă", a cărui valoare este de 10.000 de euro.

14
/08
/14

Marţi, 12 august, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu a avut loc un eveniment culinaro-cultural prilejuit de apariţia bestsellerului internaţional „Madame Mallory şi micul bucătar indian“ de Richard C. Morais, transpus acum în filmul cu titlul "Război în bucătărie".

14
/08
/14

Au mai rămas patru zile până la începerea celei de-a IX-a ediții a Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis. La conferința de presă, actorul Marcel Iureș, care a susținut festivalul încă de la început, a declarat: „Cu festivalul, a fost ca la nevastă; m-am văzut murind lângă ea”.

13
/08
/14

Solistul Leo Iorga revine pe scenă, după operaţia de extirpare a unei tumori cerebrale, la prima ediţie a festivalului "Oldies Music Fest" de la Bucureşti, care se va desfăşura pe 13 octombrie şi va include şi două concerte susţinute de cântăreaţa Bonnie Tyler, respectiv trupa Smokie.

13
/08
/14

Starea academicianul Dinu C.Giurescu, operat pe cord la începutul lunii august, este bună, pacientul se recuperează, face mişcare, citeşte şi foarte probabil va fi externat săptămâna viitoare, a declarat, chirurgul Horaţiu Moldovan care l-a operat.