150 de exemplare din bestseller-ul „Jurnalul unui puşti”, cu autograful autorului, îşi aşteaptă cititorii
https://www.ziarulmetropolis.ro/150-de-exemplare-din-bestseller-ul-jurnalul-unui-pusti-cu-autograful-autorului-isi-asteapta-cititorii/

Nu mai puţin de 150 de cărţi având autograful lui Jeff Kinney, autorul bestsellerului „Jurnalul unui puşti”, îşi aşteaptă cititorii. Editura Arthur va pune la dispoziţia fanilor, prin concursuri şi prin intermediul partenerilor, cele 150 de exemplare din volumul 10 al seriei „Jurnalul unui puşti”, Ca pe vremuri (ediţia în limba română, traducere de Andra Matzal), semnate de autor.

Un articol de Liliana Matei|16 decembrie 2015

Vizita în România a lui Jeff Kinney face parte din OLD SCHOOL GLOBAL TOUR FAN FERVOR, turneu mondial de promovare al volumului 10 al seriei, unul dintre cele mai ambițioase campanii de comunicare în rândul literaturii pentru copii (a inclus 15 orașe de pe 5 continente).

Duminică, 6 decembrie, chiar de Moş Nicolae, peste 600 de sute de copii, din Bucureşti şi din întreaga ţară, s-au întânit cu autorul lor preferat la Biblioteca Naţională a României. Îndrăgitului autor american i s-au alăturat Andra Matzal, traducătoarea seriei în limba română, și directorul Grupului Editorial Art, Dan Iacob, care le-au vorbit copiilor despre fenomenul „Jurnalul unui puști” în România.

Prezenţa copiilor într-un număr atât de mare a fost dovada că volumele lui Jeff Kinney reușesc să conecteze copii din zone diferite ale lumii, adunându-i în jurul aventurile eroului Greg Heffley. Atât Jeff Kinney, cât şi membrii echipei sale de la Abrams Books au fost încântați de primirea călduroasă şi de interesul tinerilor cititori români.

Prezentarea volumelor a fost însoţită de o prezentare în imagini a poveştii peronajului Greg Heffley: de la originea ideilor care au prins viață în seria dedicată îndrăgitului puștiului, până la procesul creativ care a dat naștere unor noi.

A urmat scurta întâlnire cu atașatul cultural al Ambasadei Americane la București, doamna Marjorie Stern, de la American Corner, din cadrul Bibliotecii Naționale a României, unde a fost organizat un atelier de benzi desenate cu ocazia prezenței lui Jeff Kinney.

Autorul, împreună cu echipa sa, au continuat aventura în București cu un tur în London Bus în jurul clădirii Palatului Parlamentului, alături de copii, iar apoi s-au plimbat prin centrul vechi ajungând până la Cărturești Carusel, loc în care Jeff Kinney a avut parte de o supriză pregătită de managerii librăriei.

La ora 15:00 a fost programată și ultima întâlnire cu copiii, de data aceasta cu grupurile organizate prin intermediul școlilor, care a avut loc la sala Media a Teatrului Național București, eveniment la care au luat parte peste 150 de copii. Aici autorul a putut vedea și o scenetă insipirată de aventurile din Jurnalul unui puști 10, Ca pe vremuri, pregătită de tinerii artiști coordonați de membrii asociației Flower Power.

De la ora 18:00, Jeff Kinney s-a urcat din nou în London Bus pentru un tur al Bucureștiului, în compania super-fanilor seriei „Jurnalul unui puști”.

Autorul, împreună cu echipa sa, au plecat luni dimineață la Amsterdam, în Olanda, unde Jeff Kinney va participa la întâlnirile programate pentru această etapă a turului mondial Wimpy Kid Old School Global Tour.

16
/08
/16

Scriitorul francez Pascal Bruckner își lansează în premieră mondială prima sa piesă de teatru, scrisă anul acesta și intitulată "Crăciun la palat", în cadrul celei de-a noua ediții a Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD. Piesa de teatru, o comedie politică de situație, care face aluzie la Franța contemporană, va fi transpusă de regizoarea Chris Simion într-un spectacol-lectură. Din distribuție fac parte Pascal Bruckner, Marian Râlea, Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru, George Ivașcu și Vlad Logigan.

16
/08
/16

Într-o epocă în care televiziunea transmite totul şi nu comunică nimic, Adelin Petrişor a ales să realizeze un incitant periplu fotografic în cea mai închisă ţară a lumii – Coreea de Nord. Albumul Coreea de Nord, un lagăr cît o ţară, de Adelin Petrişor, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de război din România, va apărea astăzi la Seul, Coreea de Sud, cu titlul A Weekend in Pyongyang, North Korea.

14
/08
/16

Dragă domnule Zweig, vă scriu tocmai din Europa de Est, în anul 2016, după Hristos, pentru a vă informa că, așa cum v-ați temut, lumea a continuat să-și piardă mințile...

14
/08
/16

„Albastrul dintre cer şi ape”, al doilea roman al scriitoarei Susan Abulhawa, apărut recent la Polirom în traducerea semnată de Mihaela Negrilă, propune o incursiune într-o istorie cu multe enigme, construită în jurul unui destin de excepție.

10
/08
/16

Veste bună pentru pasionaţii de lectură! Un studiu numit "Un capitol pe zi: Asocierea cititului de cărţi cu longevitatea", realizat pe un eşantion de peste 3.500 de persoane, dezvăluie că oamenii care citesc cărţi, cel puţin 30 de minute în fiecare zi, trăiesc mai mult decât cei care nu citesc deloc. Cărţile "promovează empatie, percepţie socială, inteligenţă emoţională - procese cognitive ce duc la o supravieţuire mai bună", se arată în studiul publicat de revista "Ştiinţe Sociale & Medicină".

06
/08
/16

Peste 100 de evenimente într-unul singur, un nou amplasament mai accesibil și o ofertă editorială generoasă – (doar) trei dintre motivele pentru care cititorii aflați în vacanță la malul mării sunt așteptați la Târgul GAUDEAMUS Litoral, ediția a VIII-a.

05
/08
/16

Scris cu vervă ironică şi umor, romanul Idei Simons, O fecioară nesăbuită (traducere din limba neerlandeză şi note de Gheorghe Nicolaescu), este povestea unei adolescente aflate în căutarea unui loc sigur în vremuri nesigure şi într-o lume în care haosul e pe cale să se dezlănţuie. Apărut în colecţia „Biblioteca Polirom”, O fecioară nesăbuită este disponibil din această săptămână în librăriile din ţară.

04
/08
/16

Într-o zi de 4 august se năsteau trompetistul și cântărețul Louis Armstrong (1901), unul dintre cei mai mai influenţi artişti din istoria jazz-ului, şi scriitorul norvegian Knut Hamsun (1859), laureat al Premiului Nobel. Tot într-o zi de 4 august se stingea din viaţă scriitorul danez Hans Christian Andersen (1875) , cel care a încântat generații întregi de copii cu povești precum "Crăiasa Zăpezii", "Hainele cele noi ale împăratului", "Fetița cu chibrituri", "Rățușca cea urâtă", "Mica sirenă" și multe altele,

02
/08
/16

În perioada 5-6 august 2016, Muzeul Național al Literaturii Române din București, împreună cu Fundația „Gellu Naum” și în parteneriat cu Green Hours jazz-café, organizează prima ediție a Festivalului Gellu Naum. Festivalul Gellu Naum din acest an se va desfășura pe parcursul a două zile, la București și Comana, și va reuni multe dintre cele mai importante nume de poeți români contemporani, apropiați într-un fel sau altul de Gellu Naum și de scrierile sale.

01
/08
/16

În această vară, Editura Herald lansează ediția din 2016 a campaniei „Te așteptăm în librărie!“. Între 1 august și 1 noiembrie, ești invitat să intri în cele 150 de librării partenere din București și din țară și să descoperi cele 30 de cărți aflate în promoție.

31
/07
/16

Chalice îşi va face debutul în luna septembrie, în benzile desenate "Alters", o serie de poveşti despre un grup de proscrişi, a căror circumstanţe unice le dă superputeri, Făcând tranziţia la sexul feminin şi purtând cu încredere o fustă mini şi o pelerină, Chalice dezvoltă abalitatea de a controla mecanica cuantică.