17 producţii independente, la „Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent
https://www.ziarulmetropolis.ro/17-productii-independente-la-bucharest-fringe-maratonul-teatrului-independent/

În perioada 29 septembrie – 5 octombrie se va desfăşura în Bucureşti a Patra Ediţie a Festivalului „Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent. În acest an, publicul va putea urmări 17 producţii independente, în 9 spaţii din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|29 septembrie 2014

Programul „Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent cuprinde următoarele spectacole:

Luni, 29 septembrie

18.00 – 22.00, Muzeul Ţăranului Romȃn:

„Inside”, produs de PopUP Theatrics și Doctor’s Studio, în parteneriat cu Muzeul Național al Tăranului Român. INSIDE îi reuneşte pe dramaturgii Ella Greenhill (UK), Vera Ion, Peca Ștefan şi pe regizorii Tamilla Woodard (SUA), Radu Apostol şi Ana Mărgineanu.

19.00, Muzeul Ţăranului Romȃn, Studioul „Horia Bernea”: „Pescăruşul. Ultimul act”, după Cehov, regia Carmen Lidia Vidu, produs de Asociaţia On Stage

21.15, Teatrul de Artă:

“Mălăieş în călcăieş” (Iaşi), după Ion Creangă, o producţie Frilensăr, regie colectivă, Iaşi

Marţi, 30 septembrie

19.00, Teatrul Apropo (Club La Scena) :

“Habemus Bebe”, text Elena Vlădăreanu, regia Robert Bălan, un proiect al Companiei ART NO MORE cu sprijinul WASP – Working Art Space and Production

20.00 si 22.00, Muzeul Naţional de Artă Contemporană: „Medio Monte” (Baia Mare), regie Mihaela Panainte, scenografie Helmut Stürmer, produs de Teatrul Sala Mică, Baia Mare

Miercuri, 1 Octombrie

19.00, Teatrul Mignon:

„Occupy future”, text şi regie Catinca Drăgănescu,

21.00, Unteatru: „Trădare” de Harold Pinter, regie Sȃnziana Stoican, produs de UNTEATRU

Joi, 2 Octombrie

19.00, Teatrul Mignon:

„Lamentări” de Krsystof Bizio, regie Luminița Țîcu, Chişinău

21.00, Sala ARCUB:

„Identity Check”, Regie: Florin Caracala, produs de Compania FaPT

„Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent 19.00, UNTEATRU :

„Poezia visului”, un spectacol de Miriam Raducanu, produs de UNTEATRU
21.15, Teatrul de artǎ:

„Și veni bărbatul la femeie” de Semion Zlotnikov, Regia: Bogdan Budeș, o coproducție 2014 Teatrul de Artă București și Teatrul fără frontiere.Bucharest fringe

Sȃmbătă, 4 Octombrie

18.30, GODOT CAFE TEATRU:

„Fisura”, Regia: Victor Olăhuț, produs de GODOT CAFE TEATRU
20.30, UNTEATRU:

„RETOX Romania este tara occidental xeroxată” de Eugen Jebeleanu, produs de UNTEATRU
22.00, GODOT CAFE TEATRU:

„Carpathian Garden”, Text si regie: Radu Iacoban,
produs de GODOT CAFE TEATRU

Duminică, 5 Octombrie

17.00, Teatrul Apropo (Club La Scena):

„9 din 10”, regia Leta Popescu , produs de Asociaţia Reciproca, Cluj-Napoca
18.30, GODOT CAFE TEATRU:

„Iubitafizica”, Regia: Cristina Andreea Ion, produs de Lightwave Theatre Company

20.00, Teatrul Act:

„COCKOŞI” de Mike Bartlett, Regie: Horia Suru, produs de Teatrul Act.

Ediţia din acest an a festivalului „Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent va include şi spectacolul-lectură a piesei cȃştigătoare la concursul de dramaturgie Yorick, „Industria S” de Robertino Paţilea. Spectacolul va avea loc in data de Vineri, 3 Octombrie, ora 17.00 la Teatrul Apropo, Club La Scena.

Biletele pot fi cumpărate de la spaţiile de joc sau prin Eventim de aici.

Juriul acestei ediţii este format din: Oana Borş, critic de teatru, selecţioner unic al FEST-FDR Timişoara, Adrian Găzdaru, actor şi regizor, Directorul Teatrului Excelsior, Valentin Nicolau, dramaturg, directorul Editurii Nemira, Ana-Maria Onisei, jurnalist, PR-ul Festivalului Enescu, Anda Saltelechi, actrita, castigatoarea Premiului pentru interpretare feminină la ediţia anterioară a „Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent.

În cadrul festivalului se vor acorda premii pentru categoriile Cel mai bun spectacol, Cea mai bună regie, Cea mai bună interpretare masculină, Cea mai bună interpretare feminină, Dramaturgie, Scenografie, Originalitate, Debut.

Foto: Bucharest Fringe – bfringe.ro

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

Luna martie aduce un nou spectacol în repertoriul Teatrului Ion Creangă. „Amintiri din copilărie“ are avanpremiera și premiera vineri, 1 martie, de la ora 10:00, respectiv 18:00, la Sala Mare din Piața Amzei nr. 13. Spectacolul marchează, în același timp, începutul celei de-a doua ediții a evenimentului „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Scriitorul francez Édouard Louis, autor al cărții „Cine l-a ucis pe tata?”, a fost spectator al producției cu același nume, pusă în scenă de Andrei Măjeri la Teatrul Metropolis, în seara de vineri, 23 februarie 2024. În urma vizionării, publicul și oamenii de teatru prezenți în sală s-au bucurat de o conferință cu acesta, moderată de Mihaela Michailov, autoarea dramatizării.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.