25 de ani de “Seinfeld”. Cât câştigau actorii sitcom-ului pentru fiecare replică rostită
https://www.ziarulmetropolis.ro/25-de-ani-de-seinfeld-cat-castigau-actorii-sitcom-ului-pentru-fiecare-replica-rostita/

O analiză realizată cu ocazia aniversării a 25 de ani de la primul episod al popularului serial de comedie “Seinfeld” scoate la iveală sumele fabuloase câştigate de protagoniştii sitcom-ului, în frunte cu Jerry Seinfeld.

Un articol de Petre Ivan|3 iunie 2015

Conform analizei efectuate de postul american de televiziune CNBC în baza celor 180 de scenarii ale serialului, Jerry Seinfeld câştiga, în ultimul sezon al sitcom-ului, circa un milion de dolari pentru fiecare episod în parte, respectiv 13.000 de dolari pentru fiecare replică rostită.

Interpreţii celorlalte trei personaje principale, care aveau mai puţine replici în serial, obţineau, în aceeaşi perioadă, câte 600.000 de dolari pe episod, fiecare.

Astfel, pentru fiecare replică din ultimele episoade, Michael Richards (Kramer) câştiga 15.000 de dolari, Julia Louis-Dreyfus (Elaine Benes) obţinea 13.000 de dolari, iar Jason Alexander (George Costanza) era plătit cu „doar” 11.000 de dolari.

Pe lângă salariul obţinut pentru rolul interpretat în serial, Jerry Seinfeld mai avea, însă, o sursă alternativă de venit, în calitatea sa de co-creator al serialului.

Potrivit presei americane, „Seinfeld” a generat încasări de peste 3 miliarde de dolari din drepturile de redifuzare la televiziune, după difuzarea ultimului episod al serialului, în 1998, din care „partea” actorului principal se ridică la circa 400 de milioane de dolari.

Astfel, conform analizei CNBC, veniturile totale încasate de Jerry Seinfeld pentru toate cele nouă sezoane ale serialului se ridică la cel puţin 440 de milioane de dolari, respectiv la aproape 30.000 de dolari pe replică.

Salariile actorilor din “Seinfeld”, unul dintre cele mai urmărite seriale din anii ’90, au fost, astfel, cele mai mari din industrie, până în anul 2002, când NBC a decis să plătească fiecare actor principal din serialul “Friends” cu câte un milion de dolari.

În ciuda profitului de circa 200 de milioane de dolari obţinut de “Seinfeld” pentru fiecare sezon în parte, costurile pentru producerea episoadelor se situau la cel mai ridicat nivel din televiziune la vremea respectivă.

Potrivit unor surse citate în martie de presa americană, mai multe companii se află în negocieri avansate ce vizează posibilitatea de a difuza toate cele 180 de episoade ale serialului „Seinfeld” pe un serviciu de streaming online.

În urma acestei tranzacţii, producătorii serialului ar putea obţine alte câteva sute de milioane de dolari.

Foto: Seinfeld – cinemagia

 

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.