36 de ani de la zborul în spațiul cosmic al lui Dumitru Prunariu. ASTROFEST 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/36-de-ani-de-la-zborul-in-spatiul-cosmic-al-lui-dumitru-prunariu-astrofest-2017/

Revista “Știinţă şi Tehnică”,în colaborare cu Centrul Cultural “Casa Artelor”, Primăria Sectorului 3 şi MinisterulCulturii, îi invită pe cei interesaţi de astronomie, sâmbătă, 6 mai, începând cu ora 15.00, la Ziua Astronomiei.

Un articol de Petre Ivan|4 mai 2017

Anul trecut, cu același prilej, Casa Artelor a inaugurat Aleea Exploratorilor ASTROFEST 2017Spațiului Cosmic din Parcul Titan, eveniment care a adus împreună 12 astronauți din întreaga lume.

Anul acesta se împlinesc 36 de ani de la zborul în spațiul cosmic al lui Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut, până în acest moment.

Întâlnirea va fi prezentată de profesorul Alexandru Mironov, senior editor al Revistei Știință și Tehnică, cel mai cunoscut scriitor și realizator de emisiuni radio TV de popularizare a științelor din România.

ASTROFEST 2017 se va desfășura în aer liber, în parcarea din fața Bibliotecii Naționale, unde sunt așteptați toți cei pasionați de spațiul cosmic pentru astrofotografii și observații astronomice cu telescoape profesionale, participarea la discuții științifice și prezentări interactive, workshop-uri și demonstrații live cu imprimante 3D performante, spectacole, concursuri cu premii și multe alte surprize.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

Foto: ASTROFEST 2017 – stiintasitehnica.com/astrofest-2017

07
/06
/21

Luna iunie aduce un semnal de alarmă și un moment de introspecție trecătorilor care au drum pe B-dul Carol nr. 53 și își dau câteva minute să privească lucrările expuse în spațiul-acvariu al micuței galerii neconvenționale Celula de artă. Între 7 – 21 iunie gruparea Vertebra aduce instalația manifest numită „No Signal“ iar artista Bianca Ferăstrău lucrarea 5 TATTVAS, ce poate fi văzută între 21 iunie – 3 iulie.

07
/06
/21

Cea de a 17-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc sâmbătă, 12 iunie, la nivel național, și propune publicului expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar și unele activări în mediul online.

02
/06
/21

Bucureștiul prinde culoare printr-o expoziție care îmbină natura și arta, într-o campanie susținută de gloTM. Aproape 1.000 de metri pătrați de ziduri vor fi transformați în opere de artă de către tinerii artiști români de la Sweet Damage Crew, în parteneriat cu One Night Gallery, în cadrul campaniei ”Eco Graffiti / Rebels with a Cause”, susținută de glo.

02
/06
/21

Avem onoarea să vă invitam la [În]toarcem cânepa spre viitor – primul eveniment multidisciplinar dedicat cânepii, cu expoziție de artă documentară, instalații, performance, conferințe și dezbateri pe teme de economie circulară, între 3-27 iunie, la Muzeul Național al Țăranului Român

02
/06
/21

Gaep prezintă Meditation upon Measure (5 iunie – 31 iulie 2021), o incursiune în practica din anii ’80 a lui Mircea Stănescu, prin intermediul unui corp important de lucrări restaurate cu ocazia expoziției. Desfășurându-se pe ambele etaje ale galeriei, expoziția personală contextualizează această decadă de activitate a artistului atât în raport cu perioada mai recentă de creație, cât și în raport cu circumstanțele în care a debutat și a lucrat generația ’80.

27
/05
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

19
/05
/21

Vineri, 21 mai, începe la București cea de-a doua ediție a Walk & Shoot Fest. Ateliere foto ce au ca temă centrală scena, discuții online despre fotografie și provocările din domeniu, o expoziție despre diversitate pe scena artelor performative, precum și un concept store cu printuri de autor semnate de artiştii colaboratori ai programului Walk & Shoot, se regăsesc în programul festivalului, care se va încheia pe 30 mai.

18
/05
/21

După mai mult de un an de introspecție și de distanțare socială, timpul petrecut cu noi, în spațiile care au devenit din confortabile limitative, a căpătat complet alte semnificații. Momentele dragi din trecut le-am păstrat departe de estompare iar perioadele de solitudine impusă a făcut zilele, săptămânile și lunile să se comprime. Nu știm când și cum au trecut ultimele 15 luni așa că amintirile ne sunt mai apropiate ca niciodată.