“Open Happy Light Space” la Nicole Jutka Gallery, un nou spațiu expozițional din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/open-happy-light-space-la-nicole-jutka-gallery-un-nou-spatiu-expozitional-din-bucuresti/

Începând de mâine, galeria „Nicole Jutka Gallery” din Bucureşti îşi deschide porţile în locaţia de pe Str. Luterană, nr. 5, cu evenimentul „Open Happy Light Space”, în cadrul Romanian RDW | DESIGN GO | Expozitie Assamblage | 2021, între 5 – 13.06.2021, orele 13.00 – 19.00.

Un articol de Petre Ivan|4 iunie 2021

„Open Happy Light Space” este o expoziție cu lucrări fluorescente, expuse în lumină neagră, ce dorește să ofere o descriere vizuală a luptei filozofice mentale dintre lumină și întuneric. Într-un spectacol acompaniat de muzică, publicul e invitat să-și pună întrebarea: ce este lumina?

Nicole Jutka Gallery oferă investitorilor, colecționarilor și iubitorilor de artă o selecție de lucrări ale unor artiști contemporani cu mare potențial. Galeria va debuta în iunie 2021 în patru locații: Bedburg (Germania), Biot (Coasta de Azur), Olimp (România) și București.

Artiștii invitați să expună sunt Anca-Sonia (Franța), Dana Dociu (România), Iulia Gaga-Ștefan (România), Larem (România), Lucian Muntean (România), Maria Butnaru (România), Nicole Jutka (Germania), Rachel Jutkova (Slovacia), Dana Vieru York.

În acest context, artistul vizual Lucian Muntean expune o serie de 16 fotografii print pe pânză, cu tema “Poveștile zidurilor”, care prezintă fotografii făcute fără nicio altă intervenție, a afișelor rupte, jupuite sau spălate de ploi. Acest demers artistic e o preocupare mai veche, care s-a conturat însă în această formă în anul 2016, când s-au aniversat 100 de ani de DADA. Aceste “povești ale zidurilor” se încadrează perfect în spiritul curentului dadaist… Cu toate că defapt sunt un exemplu de poluare urbană, aceste colaje au un farmec aparte. Zidurile Bucureștiului oferă trecătorilor o expoziție permanentă de colaje. Acestea transmit mesaje cu totul neașteptate și prezintă asocieri inedite de imagini create spontan, involuntar prin deteriorarea afișelor, care au fost lipite succesiv pe panouri sau pe ziduri. Acestea ajung să funcționeze ca o memorie recentă a evenimentelor culturale desfășurate în capitală și prezintă totodată diversitatea de genuri de spectacole, de la teatru, concerte, expoziții, cu chipurile vedetelor preferate de public.

Călătoria artistică a Ancăi Sonia s-a dezvoltat inițial cu „Préhistoric Contemporaine”. Aceasta s-a transformat și a înflorit în diversitate artistică într-o serie de prestigioase galerii internaționale. Pânzele ei monumentale invită privitorul către o introspecție superioară, prin lucrări care sunt în mod magistral vii. Ea este pe deplin investită în profunzimea creațiilor sale cu o delicatesă rară, prin injunție cu un primalism animalist. Semnătura ei picturală este o cale a luminii, o simfonie care duce la o revărsare a vieții.

Rachel Jutkova declara: „În practica mea creativă, folosesc o abordare experimentală și intuitivă în timp ce fac. Texturile, culorile și materialele din tablourile mele sunt adesea transferate subconștient din peisajele care mă înconjoară. Mă gândesc la lucrările mele ca la piese sau indicii care se oferă să fie examinate și puse la îndoială de către privitor. Picturile și instalațiile mele extinse formează un spațiu în care virtualul se întâlnește cu fizicul și spontan cu planul. Explorez contrastul sau tensiunea care se creează atunci când încercăm să înțelegem complexitatea vizualului nostru”.

Expoziția „Open Happy Light Space
Nicole Jutka Gallery

[ EXPOZIȚIE ] [ 5 – 13 IUNIE ]
5 – 13 IUNIE | 11:00 – 18:00
5 IUNIE – Arta in Spatiu by ANCA-SONIA | 21:00 | VERNISAJ
6 IUNIE – Lumina in perceptia observatorului by ANCA-SONIA | 18:00 | TALK

[ PERFORMANCE ] [ 9 & 11 IUNIE ]
9 & 11 IUNIE | 18:00 – 19:00 | JAZZ Performance by JAN STOIAN

[ TALK ] [ 12 IUNIE ]
12 IUNIE | 18:00 – 19:00 | Talk – „Arta, personaj important in secolul nostru” by ANCA BOERIU

 

09
/08
/22

La împlinirea a 150 de ani de la nașterea primului academician provenit din rândul artiștilor plastici, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci și Asociatia Pro Valores, organizează prima ediție a Concursului Internațional de arte plastice „Gheorghe Petrașcu”.

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!