40 de ani de Horatiu Mălăele – festival de teatru dedicat îndrăgitului actor
https://www.ziarulmetropolis.ro/40-de-ani-de-horatiu-malaele-festival-de-teatru-dedicat-indragitului-actor/

În perioada 12- 21 septembrie, bucureştenii sunt aşteptaţi la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani să-l aplaude pe Horaţiu Mălăele, cel care timp de patru decenii a adus zâmbetul şi buna dispoziţie în sălile de teatru din întreaga ţară.

Un articol de Petre Ivan|12 august 2014

Teatrul de pe Lipscani realizează festivalul de teatru „Fest pe Lipscani” – prima ediţie, dedicată aniversării a 40 de ani de activitate a lui Horaţiu Mălăele.

Această manifestare culturală se transformă într-un maraton teatral inedit şi unic, ce va conţine 10 zile cu 12 evenimente ce îl vor avea ca protagonist – fie ca actor, fie ca regizor – pe marele artist român. Toate spectacolele invitate în festival vor avea loc la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani.

„Fest pe Lipscani” este un festival aflat, în stagiunea 2014-2015, la prima ediţie şi marchează începutul acestei stagiuni. În plus, dorinţa organizatorilor este de a dedica fiecare ediţie câte unui mare artist din domeniul teatral – actor, regizor sau dramaturg.

Detlii pe www.festpelipscani.ro

horatiuÎn preţul biletului pentru spectacolul „Lecţia” este inclusă şi proiecţia filmului „Nuntă mută”, iar în preţul biletului pentru spectacolul „Femeia care şi-a pierdut jartierele” este inclusă şi proiecţia „Funeralii fericite”.

Biletele pot fi procurate online, de pe www.bilete.ro, şi de la casieria Teatrului de pe Lipscani, începând cu 11 august, în intervalul orar 12.00 – 20.00. Preţurile biletelor sunt de 60 de lei la categoria I, 50 de lei la categoria II şi 30 de lei la categoria III (balcon).

De asemenea, de la casieria Teatrului de pe Lipscani pot fi achiziţionate abonamente pentru patru spectacole (200 de lei), şase spectacole (300 de lei) şi opt spectacole (400 de lei). Abonamentele sunt valabile doar pentru categoria I.

Foto cu Horatiu Mălăele – cinemagia

20
/04
/15

Jazz Night Out revine la Sala Radio, pe 21 aprilie, cu trupa americană Oregon. Patru nominalizări la Grammy, prezența la Woodstock în ’69 a doi dintre membri și peste patru decenii de înregistrări sunt câteva dintre poveștile care-i recomandă. Ca să nu mai spunem că au urcat pe scene legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall.

20
/04
/15

Vineri, 24 aprilie (19.00), Bogdan Zvorișteanu revine pe scena Sălii Radio împreună cu vioara sa de patrimoniu universal Gagliano (realizată în 1761) pentru a interpreta, alături de Orchestra Naţională Radio, Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră semnat de compozitorul francez romantic Camille Saint-Saëns.

19
/04
/15

Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu Ion Caramitru , directorul Teatrului Naţional Bucureşti duminică, 19 aprilie, de la 23.50, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

19
/04
/15

Peste 10.000 de cărți vor fi oferite de Editura Litera, pe 23 aprilie, începând cu ora 18,30, în jurul Palatului Parlamentului, la cea de-a treia ediție a campaniei "Noaptea Cărților Deschise", organizată de această editură și Ring cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții.

18
/04
/15

Fi-voi acuzat de liabugnarism primar dacă voi mărturisi că am apreciat la superlativ spectacolele „Aici nu se simte“ şi „Oase pentru Otto”, care se joacă, într-un cuplaj, dacă mai ştiţi ce este acela un cuplaj, când şi când, la Godot?

17
/04
/15

Se joacă la Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” nebuna comedie “O odisee pământeană”. Poate că această clasificare – comedie – este totuși inexactă sau măcar insuficientă. “O odisee pământeană” este, mai ales, un spectacol de teatru atipic pentru scena bucureșteană.

17
/04
/15

Autorităţile spaniole intenţionează să construiască un muzeu permanent dedicat cineastului american Woody Allen în Barcelona, oraşul în care acesta a turnat pelicula "Vicky Cristina Barcelona"

16
/04
/15

Cel mai mare festival de scurtmetraje din România s-a deschis oficial la Cinema Studio, în prezența a sute de invitați și spectatori. Printre invitați s-au numărat Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, actorii Ana Ularu, Maria Obretin, Rodica Lazăr, Radu Iacoban, Tudor Chirilă, regizorii Lucian Georgescu, Alexandru Maftei şi scenarista Lia Bugnar.