25 de evenimente la Maratonul „25 de ore de teatru non-stop”
https://www.ziarulmetropolis.ro/25-de-evenimente-la-maratonul-25-de-ore-de-teatru-non-stop/

Maratonul „25 de ore de teatru non-stop”, evenimentul de tradiţie al companiei independente de teatru sibiene „BIS Teatru”, va aduce anul acesta 25 de spectacole de teatru, recitaluri de poezie şi proiecţii de filme, produse de scena independentă de teatru din România, cu desfăşurare în prezenţa publicului, dar şi online.

Un articol de Liliana Matei|13 septembrie 2021

Noutatea ediției a XI-a a Maratonului teatral „25 de ore de teatru non-stop” este durata de desfășurare. Anul acesta evenimentul va avea loc pe parcursul a trei weekenduri consecutive: 17–19 septembrie (prologul), 25–26 septembrie (maratonul), 1–3 octombrie (epilogul).

Evenimentul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu. Biletele și abomanetele pentru toate evenimentele din programul ediției au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate de pe site-ul partenerului de ticketing www.iabilet.ro.

„Începem anul acesta, ediția a XI-a a maratonului teatral care scrie istoria teatrului independent la Sibiu de atâția ani deja, cu o premieră. În deschiderea prologului vom surprinde publicul cu «Mutat de la noi» un performance-instalație, o călătorie a dezrădăcinării, un eveniment care va solicita senzorial publicul, într-un spațiu cu totul inedit. În deschiderea maratonului, pe 25 septembrie, am programat o comedie duioasă și emoționantă a prietenilor de la Teatrul de Artă București și vom încheia cu un spectacol îndrăzneț al companiei «Reactor de creație și experiment» Cluj-Napoca, un spectacol care vorbește despre crizele identitare și depresiile specifice izolării și însingurării. «Verde tăiat», spectacolul produs de Pro Teatru Zalău și nominalizat la Gala Premiilor UNITER în acest an, este de asemenea inclus în programul festivalului. Rămânem preocupați în continuare de arta comunitară incluzivă, programul ediției abundă în momente menite să ajute la incluziunea socială a diferitelor categorii defavorizate. Facem un liant între adolescenții aflați în situații de risc, din cartierul Ferentari, București – trupa PlayHood București, coordonată de Mădălina Dorobanțu și Ionuț Oprea și adolescenții «răsfățați» ai Sibiului, de la „Fabrica de Teatru”, coordonați de Laura Luca. Mergem către vârstnicii de la căminul de pe strada Azilului, continuăm sublima aventură Doar sunt a Biancăi Babeș, care va utiliza instrumentele teatrale în munca ei cu persoane cu dizabilități. Sperăm cu tot sufletul stors după această perioadă mai neagră, ca publicul să ne fie alături și să ne bucurăm împreună de cele 25 de evenimente programate în acest an”, a explicat Bogdan Sărățean, director festival, coordonator BIS Teatru

Maratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop” este o acțiune co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu. Evenimentul este inclus pe Agenda Culturală a Județului Sibiu și finanțat de Consiliul Județean Sibiu. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.