George Clooney şi Scarlett Johansson, în noua comedie a fraţilor Coen
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-clooney-si-scarlett-johansson-in-noua-comedie-a-fratilor-coen/

Scarlett Johansson, George Clooney şi Channing Tatum se numără printre actorii care au acceptat să joace în noua comedie a fraţilor Joel şi Ethan Coen, o peliculă care va avea în distribuţie mai multe vedete de la Hollywood, au anunţat studiourile Universal Pictures.

Un articol de Petre Ivan|31 octombrie 2014

Comedia „Hail, Caesar!”, cu George Clooney şi Scarlett Johansson, care va fi lansată pe marile ecrane pe 5 februarie 2016, va prezenta povestea unui producător de film care lucrează pentru un mare studio hollywoodian şi care trebuie să rezolve numeroase probleme în activitatea lui de zi cu zi.

Cu o acţiune plasată în ultimii ani ai Epocii de Aur de la Hollywood, filmul are în distribuţie şi alţi actori celebri, precum Josh Brolin, Ralph Fiennes, Tilda Swinton şi Jonah Hill.

Fraţii Coen sunt regizori, scenarişti şi producători. Pelicula lor „Nu există ţară pentru bătrâni/ No Country For Old Men” (2007) a fost recompensată cu patru premii Oscar.

Cei doi cineaşti au primit de-a lungul anilor alte nominalizări la premiile Academiei americane, pentru filme precum „Adevăratul curaj/ True Grit” (2010), „Un tip

Joel & Ethan Coen

Joel & Ethan Coen

serios/ A Serious Man” (2009) şi „Fargo” (1996), care a fost de altfel premiat pentru scenariu. Printre cele mai cunoscute filme ale lor se mai numără „Marele Lebowski” (1998), „Dragostea costă/ Intolerable Cruelty” (2003) şi „Citeşte şi arde/ Burn After Reading” (2008).

În ciuda faptului că fraţii Coen sunt americani, cei doi cineaşti nu sunt deloc străini de universul cinematografic din Franţa. Opt dintre filmele lor au avut premierele mondiale la Festivalul de Film de la Cannes, iar unul dintre ele, „Barton Fink”, a câştigat prestigiosul trofeu Palme d’Or, în 1991. Totodată, cel mai recent film al lor, „Inside Llewyn Davis”, a câştigat marele premiu al juriului la ediţia din 2013 a festivalului de pe Croazetă.

De asemenea, Joel şi Ethan Coen au scris scenariul pentru cel mai recent film regizat de Angelina Jolie, „Unbroken”, produs tot de studiourile Universal.

Foto: George Clooney, Scarlett Johansson,  fraţii Coen – cinemagia

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.