Expoziția ,,Suntem fluturi (dar am fost omizi)”, aniversarea a patru ani de atelier Wood Be Nice
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-suntem-fluturi-dar-am-fost-omizi-aniversarea-a-patru-ani-de-atelier-wood-be-nice/

Artiştii vizuali Daniel Loagăr şi Andrei Cornea (atelier Wood Be Nice) deschid vineri, 12 decembrie, de la ora 19.30 o nouă expoziţie compusă din 20 de lucrări realizate prin tehnici care variază de la colaj clasic, grafică la transfer de imagine pe OSB şi pe ziar. Expoziţia este un strigăt de bucurie a celui care descoperă că este pe drumul bun şi surprinde momentul ieşirii din cristalidă şi a asumării sinelui.

Un articol de Liliana Matei|11 decembrie 2014

În atelierul lor în București, Daniel și Andrei au experimentat tehnica artizanală de transfer de imagine pe suprafețe neconvenționale – lemn – și în 2011 s-au lansat sub numele de Wood Be Nice. “Vrem să facem imaginile să redevină palpabile, să le redăm umanitatea care a stat la baza creăriilor, iar lemnul marchează perfect revenirea imaginii la firescul ei. Am ales metoda de transfer manual al imaginii pe lemn deoarece lemnul imprumută din personalitatea și energia imaginii, augmentând-o și dându-i noi valențe.”– Daniel Loagăr, artist vizual.

A_human_need_Andrei_Cornea

Artiștii vor fi prezenți la vernisajul expoziției care are loc la Pallets (str. Vasile Stroescu, nr. 40) în București începând cu ora19.30.

Tot în aceeași seară, cei doi artiști vor sărbători 4 ani de când au adus lemnul înapoi în casele oamenilor sub formă de fotografie, colaj, obiecte de decor și în spațiul public la festivaluri și manifestări culturale.

Trupa « The Message » va susține un concert la eveniment.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.