Doi tineri artişti în recital: violoncelistul Octavian Lup şi pianistul Andrei Licareţ
https://www.ziarulmetropolis.ro/doi-tineri-artisti-in-recital-violoncelistul-octavian-lup-si-pianistul-andrei-licaret/

Violoncelistul Octavian Lup şi pianistul Andrei Licareţ apar împreună pe scena Sălii mici a Ateneului Român pe 17 martie, de la ora 19.00, într-un program ambiţios menit a le pune în valoare calităţile de interpreţi de muzică de cameră.

Un articol de Liliana Matei|14 martie 2015

Cu recitaluri și concerte în România și în țări precum Ungaria, Spania, Maroc, Israel, Elveția, Austria, Franța, Olanda, violoncelistul OCTAVIAN LUP este unul dintre tinerii muzicieni români cu mari şanse de reuşită pe plan internaţional. În anul 2012, Octavian a intrat în latura improvizației în muzică, fiind reprezentantul Universității Naționale de Muzica din București la Haga, unde a avut loc un stagiu intensiv de 2 săptămâni, în compania celor mai sonore nume din domeniul improvizației

În 2012 este selectat să partcipe ca membru activ la Kronberg Academy cello masterclass, iar în 2014 se clasează între primii șase violonceliști ai concursului George Enescu ajungând până în semifinală.

Octavian Lup este câștigătorul selecției naționale „Eurovision Young Musicians”, în finala de la Lucerna, Elveția şi a fost distins cu Premiul II la concursul internațional „David Popper” Ungaria. În anul 2010 devine absolvent al Universității Naționale de Muzică din București la clasa maestrului Marin Cazacu și își continuă studiile la Conservatorul Național Superior din Paris, unde îi are ca mentori pe celebri violonceliști Roland Pidoux și Xavier Phillips. În prezent este doctorand în anul III la Universitate Națională de Muzică București.

Considerat drept un artist care „se aventurează până în miezul muzicii” (România Literară) şi a cărui „bogată maturitate artistică şi profunzime depăşesc limitele unei simple capacităţi“ (L’Unione Sarda), pianistul ANDREI LICAREŢ este deja un nume afirmat. A susţinut concerte şi recitaluri în oraşe importante din Europa şi din Statele Unite.

A obţinut Premiul I la concursurile Jeunesses Musicales şi Bucureşti Yamaha şi a fost distins cu Premiul Lory Wallfisch. De asemenea, a primit Premiul II la Concursul Tel-Hai şi Concursul Concertelor Shreveport. Recent, Andrei Licareţ a obţinut diploma de Graduate Performance Diploma şi Artist Diploma la Conservatorul Peabody, unde a studiat cu ilustrul Leon Fleisher, muzician care promovează în rândul discipolilor săi moştenirea pianistică preluată de la Beethoven.

Stagiunea de marţi seara

Marti, 17 Martie, 19:00 – 21:00
Ateneul Român, Sala mică

OCTAVIAN LUP – violoncel
ANDREI LICAREŢ – pian

Ludwig van Bethoven
Șapte variațiuni pe o temă de Mozart, WoO46
Franz Schubert
Sonata „Arpeggione”
Frederic Chopin
Andante spianato şi Marea poloneză, op. 22
Robert Schumann
Piese fantezie, op. 73

INFO

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român
Program:Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari: www.fge.org.ro

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.