„Șapte pictori din livada de goji”- expoziţie de pictură chineză contemporană
https://www.ziarulmetropolis.ro/sapte-pictori-din-livada-de-goji-expozitie-de-pictura-chineza-contemporana/

Meda Popea Arts& Events anunţă deschiderea în luna septembrie a unui nou sezon de expoziţii, workshop-uri si performance-uri organizate de Asociaţia Naţională pentru Arte Vizuale Contemporane în spaţiul cultural Gallery (Leonida 9-11).

Un articol de Liliana Matei|2 septembrie 2015

“Șapte pictori din livada de goji” este o expoziţie de pictură contemporană chineză având ca pretext fructul de goji, folosit de secole în medicina tradiţională chineză. Un eveniment organizat în colaborare cu Ambasada Chinei. Vernisaj: 11 septembrie, ora 19.00, Gallery, strada Leonida 9-11.

Sunteți invitați într-o lume fascinantă creată pe pânză de pictori chinezi contemporani originari din municipiul Yingchuan din nord-vestul Chinei. Unii dintre ei au fost mult timp implicați în activitățile catedrei, alţii activează ca artiști profesioniști, in timp ce alții conduc instituții profesionale în diferite orașe. Stilurile lor sunt diferite, variază de la clasicism la modernism, de la pictura figurativă la cea abstractă.

Despre artiști

He Lihong a venit special pentru expozițiile din România si este unul dintre cei mai reprezentativi gravori de lemn din China, tehnica folosită de el fiind mult diferită de cea convențională.

Artista Liu Yan iși exprimă sentimentele și gândirea prin picturi, iar din punctul sau de vedere această abordare este una directă, mult mai aproapiată de adevăr.

Wang Xinwu este renumit în cercurile artistice atât prin mulțimea de tablouri premiate, cât și printr-o serie de lucrări teoretice și de critică de artă publicate în ziare și reviste.
Artistul Sun Quanyi, prezinta in lucrarile sale dragostea față de pământul natal, aceasta reieșind și din titlurile operelor sale „s-a înroșit fructul goji”, „floare de măslin sălbatic”.
Wang Xuefeng este un pictor din rândul minorităţilor naţionale, iar tematica etnică este punctul culminant al operei sale.

Zhang Jinfeng este cea mai tânără dintre toți cei șapte pictori chinezi. A absolvit prestigioasa Academie Centrală de Arte Frumoase din Beijing și are o serie de lucrări premiate. Ea este acum vice-președinte a Uniunii Artiștilor Plastici din municipiul Yinchuan – adjunctul domnului He.

Wang Quanyin, cel mai în vârstă dintre toți cei șapte, nu se abate de la stilul realist figurativ și căută să privească realitatea vieții din mai multe unghiuri, astfel încât lucrările sale să reflecte emoțiile umane reale.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.