10 idei pentru Vacanța ta Urbană, la Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/10-idei-pentru-vacanta-ta-urbana-la-fundatia-calea-victoriei/

Dacă îţi petreci ultima lună de vară în Bucureşti şi vrei să ai experienţe provocatoare, Fundaţia Calea Victoriei ţi-a pregătit ateliere pe teme noi şi tentante. Vino în serile calde de august să iei parte la discuţii relaxante, la un pahar de limonadă, despre subiecte „smart”: de la Relaxare până la Muzica Pop, de la Antichitate la Renaştere şi de la Istoria parfumului până la Arta de a fi fericit.

Un articol de Liliana Matei|27 iulie 2016

Creează-ți o vacanță urbană așa cum vrei, găsind inspirație și prieteni noi la cursurile noastre din August! Mai jos avem 10 sugestii pentru tine, iar pentru mai multe subiecte poți accesa programul complet.

1. Arta Renașterii italiene, între 1-3 August – Prima destinație este Italia renascentistă: bucură-te de capodoperele create de Botticelli, da Vinci sau Michelangelo și află mai multe despre cum a schimbat lumea această incredibilă perioadă de efervescență culturală.

2. De la Baroc la Pop – Ce au în comun Monteverdi şi Daft Punk?, între 1-5 August – Ce au în comun Richard Wagner şi Lady Gaga? Mai multe decât crezi :). Acest curs îți propune o călătorie în lumea muzicii pentru a înțelege cum s-a trasformat melodia, din perioada barocă și până la muzica pop din zilele noastre.

3. Istoria Parfumului: mistere, seducție și creatori celebri, între 8-10 August – Te invităm la un voiaj olfactiv în lumea parfumurilor, a ingredientelor secrete și a miresmelor preferate de regi și regine. Cele trei întâlniri ale atelierului îți dezvăluie poveștile celor mai apreciate parfumuri și istoriile marilor parfumieri.

4. Atelierul de expresivitate corporală prin teatru de improvizație, între 8-12 August – Poate vrei ca în vacanță să devii altcineva! Un personaj dintr-o piesă de teatru, să zicem. La acest curs te joci și îți dezvolți abilitățile de comunicare și de exprimare, prin tehnici de teatru de improvizație și limbajul corpului.

5. Secretele succesului și Arta de a fi fericit, între 11-12 August – Ȋți poți folosi serile de vară pentru a afla lucruri noi despre tine: ce anume îți aduce o stare de bine, cum să te concentrezi pe ceea ce te face fericit sau cum te poți opri din goana zilnică pentru a savura liniștea. Oare succesul și fericirea merg mână în mână?

6. Descoperă lumea antică: cultură, tradiţii, credinţe, între 16-19 August – Pentru cei dornici de călătorii pe tărâmuri misterioase, am pregătit o excursie în lumea antică. Vei afla misterele şi vei descoperi bogăția și profunzimea unor culturi demult apuse, care ne inspira și azi, precum cea egipteană, greacă și mesopotamiană.

7. Palatele știute și neștiute ale Bucureștiului, între 16-18 August – Este momentul perfect pentru a redescoperi propriul oraș. Străzile Capitalei sunt pline de clădiri minunate, unele foarte vizitate, altele admirate doar de cunoscători. Periplul virtual te va purta și în trecut, prin poveștile unor palate minunate, astăzi dispărute.

8. How to Be a Lady: Exerciții de feminitate, între 16-18 August – Răsfață-te în vacanță cu câteva ore dedicate ție: afli micile trucuri legate de atitudine, mers, stil și vestimentație care îți pun în evidență feminitatea și te vor ajuta să-ți valorifici șarmul și frumusețea.

9. Cum să ne controlăm Gândurile, între 24-26 August – E important ca starea ta de spirit și gândurile tale să fie în concordanță cu vremea de vacanță. Dacă uneori simți că nu te poți desprinde de rutina de la birou sau că ești blocat într-o situație și nu reușești să evoluezi, felul în care îți controlezi gândurile te poate ajuta.

10. Atelier de Modelaj în lut – Arta vechilor civilizații, între 29 August – 1 Septembrie – Modelajul în lut este o activitate creativă și relaxantă pentru timpul liber, dar și o sursă de inspiraţie. La acest curs vei deprinde arta modelajului așa cum se făcea ea în vechea Grecie, Mesopotamia și chiar Africa.

Înscrieri la [email protected].

30
/04
/24

„Părinți” este despre o lume care nu mai există decât în amintirea noastră. E vorba și despre o traumă la care o familie învață să se raporteze și să o depășească. Dar și despre cum ne poziționăm față de o perioadă în care eram copii, când părinții noștri erau mai tineri, despre cum ne întoarcem la acest microunivers al copilăriei și familiei, care rămâne cu noi tot timpul. Poți fi președinte, bancher, mare actor, orice... dar dacă îți sună telefonul și vezi că este mama sau tata, cumva prezentul dispare și te întorci acolo.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.