A doua zi a Festivalului „Povesti pentru Copii si Oameni Mari”
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-doua-zi-a-festivalului-povesti-pentru-copii-si-oameni-mari/

Festivalul „Povesti pentru copii si oameni mari” continua marti, 18 decembrie, intre orele 10.00 şi 20.00, cu o noua serie de spectacole, ateliere, concerte si expozitii pentru toate varstele. A doua zi se deschide cu un spectacol de magie sustinut de Magicianul Looney in Aula Bibliotecii Nationale si continua cu a doua reprezentatie a spectacolului Teatrului Naţional de Opereta „Ion Dacian” […]

Un articol de Andrada Văsii|18 decembrie 2012

Festivalul „Povesti pentru copii si oameni mari” continua marti18 decembrie, intre orele 10.00 și 20.00, cu o noua serie de spectacole, ateliere, concerte si expozitii pentru toate varstele.

A doua zi se deschide cu un spectacol de magie sustinut de Magicianul Looney in Aula Bibliotecii Nationale si continua cu a doua reprezentatie a spectacolului Teatrului Național de Opereta „Ion Dacian” – „Cocoselul neascultator”, in aceeasi locatie. Tot maine au loc doua scurte momente de magie in Atrium-ul Bibliotecii Naționale si trei reprezentatii ale spectacolului pentru copii „Alice in sufrageria minunilor”, o reinterpretare ingenioasa a celebrei povesti, pentru copii cu varste cuprinse intre 4 si 8 ani, sustinuta de „Lumea lui Momo” si Teatrul de Sufragerie.

Seria atelierelor este deschisa de doua noi evenimente: atelierul de pantomima (coord. Mioara Ifrim) și de atelierul „ABC-ul in teatru” (coord. Oana Rusu), carora li se adauga atelierele de prezentare a instrumentelor muzicale, de decoratiuni de Craciun, butaforie, arta fotografica, introducere in artele vizuale si introducere in arta costumului. Dupa incheierea programului de ateliere, in holul terasei este programata proiectia filmului pentru copii „Maria Mirabela”, regia: Ion Popescu Gopo, Nataliu Bodiul.

Incepand cu ora 17.00, programul continua in aer liber cu jocuri pentru copii, colinde, concertul Fanfarei Jandarmeriei Romane, lectii demonstrative de teatru de papusi si video-design si intalnirea cu Moș Craciun.

16
/12
/15

„Oameni de unică folosință” este o poveste despre drama unui bolnav de Alzheimer, un „film” derulat fotogramă cu fotogramă, care, dincolo de problemele psihologice complexe pe care le pune, transmite o puternică emoţie. Romanul grafic cu acest nume, scris și ilustrat de Elena Ciolacu, se lansează oficial joi, 17 decembrie, de la ora 18.30, la Casa cu Rost (Calea Victoriei, nr. 155).

16
/12
/15

Soprana spaniolă Montserrat Caballe a fost condamnată la şase luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost găsită vinovată de evaziune fiscală. Conform procurorilor, renumita interpretă de operă datorează fiscului spaniol suma de 508.468 de euro, reprezentând taxele aferente veniturilor obţinute de artistă.

16
/12
/15

Numele meu este Radu Popescu. Am absolvit Regie Teatru la UNATC în 2007 și Masterul de Dramaturgie al aceleiași Facultăți în 2009. Cum n-am avut norocul să mă număr printre puținii norocoși care s-au făcut remarcați la absolvire, n-am reușit să intru în „circuit” prin teatrele de stat, iar o a doua șansă nu mi s-a dat niciodată. Așa că singura cale posibilă a fost teatrul independent, pentru că am vrut cu orice preț să fac Teatru.

16
/12
/15

Nu mai puţin de 150 de cărţi având autograful lui Jeff Kinney, autorul bestsellerului „Jurnalul unui puşti”, îşi aşteaptă cititorii. Editura Arthur va pune la dispoziția fanilor, prin concursuri și prin intermediul partenerilor, cele 150 de exemplare din volumul 10 al seriei „Jurnalul unui puști”, Ca pe vremuri (ediţia în limba română, traducere de Andra Matzal), semnate de autor.

16
/12
/15

Teatrul Metropolis vă așteaptă sâmbătă, 19 decembrie, și duminică, 20 decembrie, de la orele 16:00 și 20:00, la spectacolul PAGANINI, în regia lui Mick Davis. Un spectacol fascinant despre viaţa marelui muzician italian Niccolò Paganini care include episodul tensionat dintre celebrul violonist şi biserica de rit catolic.

15
/12
/15

„Tăiam cuvinte, dar nu tăiam niciodată ideea“ - Sanda Manu. „Cenzura mai mult ne-a ajutat, pentru că noi inventasem un mic pachet periculos format din ideile zilelor noastre, din idei care deranjau” - Artan. „Cenzura a avut mai multe etape, dar nu a început în comunism, atunci doar i s-a schimbat semnul şi sensul” - Cristian Tudor Popescu.

15
/12
/15

Acum trei ani, niște actori sibieni s-au decis să pună bazele unui proiect care să îmbine teatrul cu muzica, performance-ul și poezia. Germenele aventurii se regăsește în Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, când în primăvara anului 2012, Bogdan Sărătean a regizat un spectacol-lectură (Camera Isabelei) în prezența autorului, Jan Lauwers de la NeedCompany.

15
/12
/15

Dorel Vişan a debutat târziu în cinema, după vârsta de 35 de ani, însă a devenit rapid unul dintre cei mai distribuiţi actori români, activ şi astăzi. În patru decenii de carieră cinematografică, a făcut zeci de roluri în filme şi a lucrat cu mari regizori din generaţii diferite.

15
/12
/15

Joi, 17 decembrie, și vineri, 18 decembrie, de la ora 19:00, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” susține, în sala de spectacole a Teatrului Metropolis (adresa: Str. Mihai Eminescu nr.89, sector 2, București), două noi reprezentații ale spectacolului-colaj „Paris, mon amour” – regia: Răzvan Ioan Dincă.

15
/12
/15

Asociaţia Cluster Economie şi Asistenţă Socială în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, organizează marţi, 15 decembrie 2015, începând cu orele 16.30, la sediul Structurii de economie sociala -  Cogito Educaţional SRL din str. Lamaiţei nr 7, sector 4, Bucuresti, conferinţa de inchidere a proiectului „VALORificarea oportunităţilor de insertie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Intreprinderi Sociale VALORIS”(ID:144616).

15
/12
/15

Filmul „Genius”, regizat de Michael Grandage, cu Colin Firth, Jude Law si Nicole Kidman in distributie, va avea premiera mondiala la cea de-a 66-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin, in luna februarie. Acest lungmetraj, realizat pe baza unui scenariu scris de John Logan, prezinta o poveste inspirata din viata reala si descrie relatia complexa dintre doi uriasi ai universului literar – romancierul Thomas Wolfe si celebrul editor Max Perkins.