„A fost sau n-a fost?”, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-fost-sau-n-a-fost-la-tvr-2/

Celebrul film al lui Corneliu Porumboiu, „A fost sau n-a fost?”, poate fi văzut, în această seară, la TVR 2, de la ora 21.10.

Un articol de Petre Ivan|22 Decembrie 2017

A fost sau n-a fost? O întrebare actuală şi după 28 de ani de la momentul decembrie 1989.

La fel ca şi atunci, Revoluţia se vede la Televiziunea Română, de data asta în filmul distins cu trofeul Camera d‘Or, la Cannes  şi cu trei premii la TIFF.

Acţiunea filmului regizat de Corneliu Porumboiu se desfăşoară într-un orăşel liniştit, la est de capitală, la 16 ani de la revoluţia din decembrie 1989. Virgil Jderescu, patronul postului TV local, are doi invitaţi care-şi vor împărtăşi amintirile glorioase de revoluţionari.

Unul este Emanoil Pişcoci, pensionar – şi, ocazional, Moş Crăciun -, iar celălalt este Tiberiu Mănescu, un profesor de istorie care tocmai şi-a plătit datoriile pentru băutură cu întreg salariul. Cei trei vor încerca să răspundă la o întrebare devenită enigmă de 16 ani: „A fost sau n-a fost revoluţie în oraşul lor?”

Foto: A fost sau n-a fost? – facebook

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, concursul de scenarii intitulat: WRITE A SCREENPLAY FOR.

15
/03
/19

Rulează în cinematografe (distribuit de Bad Unicorn) filmul „Păsări călătoare”, regizat de Ciro Guerra și Cristina Gallego. E o peliculă columbiană care arată douăzeci de ani din istoria tribului Wayuu din deșertul Guajira. Și ce treabă avem noi cu Wayuu și Guajira? Avem.

14
/03
/19

Vă scriu după ce am văzut a doua oară, tot la cinema, acolo unde ar trebui vizionate toate filmele dvs., „Sub umbra părului sălbatic”. Prima dată am văzut acest film minunat în octombrie, la Les Films de Cannes à Bucharest, din primul rând, cu o sală Cinema PRO plină.

Page 1 of 23112345...102030...Last »