A început TIFF Sibiu 2020!
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-inceput-tiff-sibiu-2020/

Sute de spectatori au vizionat joi seara, în Piaţa Mare din Sibiu, comedia franceză care a deschis oficial ediţia cu numărul 14: Cei mai frumoşi ani/ La Belle Epoque. Festivalul are loc exclusiv în aer liber, cu respectarea măsurilor de siguranţă şi distanţare socială.

Un articol de Liliana Matei|28 august 2020

Până pe 30 august, sibienii sunt așteptați să descopere o selecție de filme multi-premiate, în cinci locații: Piața Mare, Habermann Markt, Muzeul în aer liber Astra, Parcarea supraterană Promenada Sibiu (ultimul etaj) și Terasa cu flori a Centrului Cultural „Ion Besoiu”.

Despre surprizele și provocările ediției a vorbit, în deschidere, managerul festivalului, Cristian Hordilă. Urmează un weekend de filme bune, întâlniri cu regizori, actori și jurnaliști români, și un concert al trupei Urma. Duminică, de la 19.30, la Haberman Markt, formația de rock alternativ va cânta înaintea filmului cu același nume, regizat de Dorian Boguță.

Cu un sound deosebit şi piese care au ajuns rapid hituri, Urma este una dintre cele mai îndrăgite trupe de rock alternativ din România. Împreună cu echipa filmului Urma, formația a lansat un videoclip pentru una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei de rock alternativ, care se regăsește și pe coloana sonoră: A Place for Me. Videoclipul poate fi văzut aici. Producătoarea Oana Giurgiu, solistul Mani Gutău și actorul Marin Grigore vor povesti la final despre aventura filmării lungmetrajului, dar și a videoclipului pentru Urma. Biletele pot fi cumpărate de aici. Evenimentul este prezentat de Lidl si Mastercard.

Printre invitații ediției se numără și actorii Nicodim Ungureanu și Magda Catone, care vor da detalii din culisele filmărilor pentru Și atunci… ce e libertatea?, regizat de Andrei Zincă și bazat pe evenimente reale -deportările în Câmpia Bărăganului, în anii ‘50. Producția care a câștigat Premiul Publicului în Zilelele Filmului Românesc la TIFF 2020 va fi proiectată pe ecranul din Piața Mare vineri, 28 august, de la 21.00.

Regizorul Alexander Nanau, jurnaliștii Cătălin Tolontan și Mirela Neag și Mihai Grecea, unul dintre supraviețuitorii incendiului din clubul Colectiv, vor răspunde întrebărilor publicului după proiecția Colectiv, documentarul cutremurător despre imensa fraudă din sistemul medical, care a afectat vieților a sute de mii de pacienți. Evenimentul are loc sâmbătă, 29 august, la Habermann Markt.

Biletele pentru TIFF Sibiu se pot cumpăra de pe tiff.eventbook.ro și din TIFF Official App (disponibilă în App Store și Google Play). Biletele pentru toate locațiile se vând fizic la o singură casierie, în Piața Mare. Intrarea este liberă la proiecțiile din Piața Mare, în baza unui bilet cu valoare zero achiziționat în avans, ce va fi scanat la acces.

 

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

21
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul Astra de la Sibiu şi selectat la prestigiosul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), „Copii pierduţi pe plajă” (2020) este debutul în lungmetrajul documentar al tinerei regizoare Alina Manolache şi încearcă să facă un portret al generaţiei de 30 ani, născută imediat după Revoluţie.

20
/10
/20

Mai sunt doar câteva zile până la startul celei de-a 11-a ediții a Les Films de Cannes à Bucarest ce va avea loc între 23 octombrie și 1 noiembrie. Timp de zece zile spectatorii vor putea vedea cele mai noi titluri de la Cannes 2020 și din selecția celor mai importante festivaluri de film din lume la drive-in dar și outdoor.

19
/10
/20

„Spiral/ Spirala”, primul lungmetraj al regizoarei clujene Cecília Felméri, a fost recompensat cu Mențiunea Specială a Juriului în Competition 1-2 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia.

19
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Programat să poată fi văzut la noua ediţie a Festivalului "Les Films de Cannes à Bucarest" (23 octombrie - 1 noiembrie), adaptată condiţiilor de pandemie, „Mandibules” (2020), cel mai recent film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, este o comedie absurdă a cărei lejeritate este şi marele său atu.

18
/10
/20

Asociația Arta în Dialog anunță cea de-a șaptea ediției a Festivalului de Film UrbanEye, care va avea loc în perioada 4 – 8 noiembrie online, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

18
/10
/20

Cinema ARTA este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea. Istoria lui nu este doar istoria unui loc, ci el reflectă istoria ultimului secol în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și straturi ale memoriei – straturi subiective, personale.

16
/10
/20

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest va continua să aducă în această toamnă cinefililor multe din filmele și evenimentele așteptate, însă se reorganizează, urmând ca în perioada preconizată, 23 octombrie – 1 noiembrie, sa pună accentul pe evenimente desfășurate online, în aer liber, dar și la drive-in, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară – care vor fi la momentul respectiv.

15
/10
/20

PREVIEW Două filme realizate de regizori consacrați și două debuturi pot fi văzute online, gratuit, pe platforma TIFF Unlimited, între 16 şi 22 octombrie, în cadrul CinePOLSKA. Mirela Lazăr, coordonatoarea CinePOLSKA din partea Institutului Polonez, vorbește într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre selecție și ediția specială din acest an.

15
/10
/20

Ediția #15 a eXplore festival - Bucharest International Dance and Performace festival se va desfășura anul acesta între 16 și 25 octombrie la Muzeul Național al Literaturii Române, WASP Working Art Space and Production, Muzeul Municipiului București: Muzeul Theodor Aman, Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei, Palatul Suţu, online, pe eXplore festival și WASP Working Art Space and Production dar și on-air, pe Radio Guerrilla.

13
/10
/20

O adaptare fermecătoare a nuvelei pentru copii scrise și ilustrate de artistul Italian Dino Buzatti în 1945, „Vestita invazie a urșilor în Sicilia/ The Bears’ Famous Invasion of Sicily” (r. Lorenzo Mattotti) se vede pentru prima dată în România în deschiderea celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest.

Pagina 1 din 27312345...102030...Ultima »