A IV-a ediție a evenimentului ,,Suflet în culori”, concert caritabil în beneficial copiilor cu autism
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-iv-a-editie-a-evenimentului-suflet-in-culori-concert-caritabil-in-beneficial-copiilor-cu-autism/

Autismul e tratat de statul român la fel ca orice altă problemă reală – cu superficialitate. Nu sunt bani pentru multe, dar mai ales pentru aşa ceva. Și nu sunt nici oameni, profesori, pedagogi, terapeuţi, specialişti pregătiţi să ajute copiii care se nasc cu autism sau care dezvoltă acest sindrom mai târziu să se integreze în societate şi chiar să le fie mai bine.

Un articol de Diana Trăncuţă|1 aprilie 2017

În România, tot cei care primesc lovituri de la viață decid să rămână pe baricade și lupte pentru ei și pentru alții ca ei. Eforturile pentru schimbare pornesc dintr-un instinct de supraviețuire, dar, treptat, acesta se transformă într-unul de apărare. Și e nevoie de curaj ca să te aperi. Iar, uneori, curajul vine și de la cei care nu se confruntă neapărat cu problemele tale, dar care sunt dispuși să pună umărul la rezolvarea lor.

Din astfel de forțe comune s-a născut proiectul ,,Suflet în culori”  al Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură în parteneriat cu Asociația Help Autism și beneficiind de susținerea Kaufland România. Aflat, anul acesta, la a patra ediție, proiectul își propune informarea și conștientizarea autismului în România, și constă într-un concert de muzică clasică, organizat în scop caritabil.

Vineri, 31 martie 2017, la Centrul Infoeuropa din București, a avut loc conferința de presă dedicată ediției din acest an a evenimentului, în prezența celor trei muzicieni care vor urca sâmbătă, 1 aprilie, pe scena Sălii Radio – Clara Cernat, Thierry Huillet, Gary Cayuelas-Krasznai –,  a lui Doris Theodora Mircea, coordonator al Centrului Infoeuropa, a Danielei Bololoi, președinte al Asociației Help Autism și a lui Mihai Stan, președinte al Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură.Suflet în culori

Anul acesta, evenimentul se află sub patronajul Ambasadei Republicii Franceze și, în premieră, duminică, 2 aprilie, de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, va avea loc Noaptea Albastră a Autismului, o inițiativă desfășurată în parteneriat cu mai multe instituții din București, care vor fi iluminate în albastru, în semn de solidaritate cu familiile care se luptă cu autismul și, în același timp, pentru promovarea ideii de acceptare și integrare a persoanelor cu acest diagnostic. Instituțiile care iau parte la acest demers sunt Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”, Muzeul Național ,,George Enescu”, Sala Radio, Sediul Kaufland din Barbu Văcărescu, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiie al Municipiului București, precum și Palatul Cotroceni.

Mihai Stan: S-au alăturat familiei noastre colorate artiști importanți, cum sunt Clara, Thierry și Gary, le mulțumesc din suflet că au acceptat invitația noastră și și-au rupt din timpul lor – vin de la Madrid, unde au susținut un concert, cântă pentru copiii cu autism în România, și pleacă, din nou, luni la Coruña, tot în Spania. Anul acesta ne-am reîntors pe scena Sălii Radio, de data aceasta pe 1 aprilie. Am simțit că acest proiect a crescut și crește în continuare, pentru că s-au alăturat prieteni noi.

Daniela Bololoi: Chiar dacă reușim, la un moment dat, să găsim fondurile pentru a ajuta un anumit număr de copii, ne este foarte greu să găsim specialiști sau să formăm specialiști sau să indentificăm spațiile în care putem activa. Este un soi de luptă continuă, dar este una cu rezultate, și rezultate frumoase, pentru că orice copil care intră în programe de recuperare obține progrese, unii mai mari, alții mai mici, dar cu toții sunt mai bine sau mult mai bine. Am realizat că ne străduim foarte tare să recuperăm și să integrăm acești copii într-o societate care este mult mai bolnavă decât ei și decât familiile lor.

Concertul caritabil ,,Suflet în culori” are loc sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Radio. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos.

Foto: Suflet în culori – facebook

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.

03
/06
/21

Nisip fin, vegetație și umbră, o plajă care se păstrează încă sălbatică, pescari de la prima oră a dimineții și apă verde-turcoaz, pe scurt - plaja de la Tuzla. În acest loc bine ascuns, sub coasta sălbatică a mării, se va întâmpla a doua ediție a festivalului Living Rock, dedicat tuturor iubitorilor de alternativ, fie că vorbim de muzică, destinații de vacanță, preferințe gastronomice sau activități de petrecere a timpului liber.

02
/06
/21

Sâmbătă, 5 iunie, începând cu ora 18:30, Gala Aniversară „Ruxandra Donose 30” va ajunge pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, într-un eveniment extraordinar menit să celebreze cei 30 de ani de activitate artistică ai celebrei mezzosoprane. La pupitrul Orchestrei Operei Naționale București se va afla Tiberiu Soare, conceptul regizoral fiind semnat de Paula Stoica.

02
/06
/21

În seara zilei de duminică, 6 iunie, la ora 19, flautista Miruna Didu, violonista Corina Mitroi, violista Iulia Goiana și violoncelistul Eugen Bogdan Popa, toți instrumentiști din Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din București, propun iubitorilor muzicii de cameră un program integral Mozart.

31
/05
/21

După câteva luni în care, din motive pandemice, toate evenimentele stagiunii au fost transmise live de la Sala Radio – pe calea undelor sau online – publicul va reveni fizic în sală! Primul concert în care spectatorii se vor bucura de reîntâlnirea „vie” cu muzica și, reciproc, artiștii vor retrăi emoția interacțiunii cu publicul, se va derula vineri, 4 iunie (ora 19.00).