Recital cameral cu public la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/recital-cameral-cu-public-la-ateneul-roman/

În seara zilei de duminică, 6 iunie, la ora 19, flautista Miruna Didu, violonista Corina Mitroi, violista Iulia Goiana şi violoncelistul Eugen Bogdan Popa, toţi instrumentişti din Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, propun iubitorilor muzicii de cameră un program integral Mozart.

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2021

Publicul va avea acces la recitalul cameral, susţinut de Miruna Didu – flaut, Corina Mitroi – vioară, Iulia Goiană – violă, Eugen Bogdan Popa – violoncel. Programul cuprinde
Trio-Divertisment în mi bemol major, KV 563 şi Cvartet în re major, cu flaut, KV 285. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, vor fi puse în vânzare 370 bilete, sala mare a Ateneului Român urmând a fi ocupată în proporție de 50 la sută din capacitate.

Prețurile biletelor sunt:

Categoria I: 40 lei
Categoria II: 35 lei

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Ateneului Român (program: marți – vineri 12:00 – 19:00. Plata se face doar în numerar. Telefon: 021.315.68.75) sau online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“. Intrarea la concert este permisă până la ora 18.50 și publicul este rugat să respecte regulile impuse de protecție și distanțare.

Din anul 2010, Miruna Didu este flautistă în Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”din Bucureşti. În paralel cu studiile universitare (UNMB clasa Ion Bogdan Ștefănescu), a urmat cursurile de perfecţionare (flaut) ale Școlii Regale de Muzică din Londra. A studiat apoi cu Jacques Zoon la Conservatorul Superior de Muzică din Geneva şi cu Salvator Martínez Tos la Școala Regina Sofia din Madrid. A susţinut, ca solist, numeroase concerte cu orchestrele filarmonicilor din Craiova, Constanţa, Botoşani, Giurgiu, Oradea, Sibiu, Târgovişte, Piteşti, Valencia (Spania), având în repertoriu lucrări de Mozart, Cimarosa, Mercadante, Reinecke, Bach, Devienne.

Din 2001 Corina Mitroi este violonistă în Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”din Bucureşti. A urmat cursurile Universității Naționale de Muzică București, la clasa Gabriel Croitoru si apoi la clasa maestrului Stefan Gheorghiu. A participat la cursuri de măiestrie cu profesorii Wolfgang Marchner, Viktor Pikaizen, Petru Munteanu, Mihaela Martin, Adelina Oprean și Thomas Furi. A evoluat, în recitaluri și concerte, pe scene importante din țară și străinatate: Germania, Elveția, Suedia, Taiwan, Filipine, Coreea de Sud, Japonia

Din anul 2020, Iulia Goiană este violistă în Orchestra simfonică a Filamonicii „George Enescu” din București. A obținut o dublă licență, în specialitățile vioară (2016) și violă (2017), la Facultatea de Muzică și Teatru din Rostock, sub îndrumarea profesorilor Liviu Câșleanu, respectiv Felix Schwartz. Și-a continuat studiile de master la Universitatea de Arte din Berlin, unde a absolvit în 2019, la clasa de violă a profesorului Yuta Nishiyama. În perioada 2017 – 2020 a cântat în Orchestra Națională Radio și în Orchestra de Cameră Radio. A fost bursieră a fundațiilor Ad Infinitum, Sergiu Celibidache, Sonoro și Remember Enescu.

Din anul 2001 Eugen-Bogdan Popa este violoncelist în Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din București. Este Doctor în Muzică (2010) și, în perioada 2011 – 2018, a fost cadru didactic asociat la catedra de violoncel a UNMB. Este membru al trio-ului ClavioArte, al formațiilor camerale PROFIL, PROPULS, SonoMania (muzică contemporană), a colaborat cu Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio şi cu orchestra „Virtuozii din Bucureşti”. A participat în spectacolele Deceballo (Opera Națională din București, din 2006), Tragedia lui Carmen (Teatrul Național din București, din 2007), Călătoria lui Orfeu (Teatrul Bulandra, din 2008), Münchhausen – Stăpânul minciunilor (Opera Comică pentru Copii, 2015).

 

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.

20
/07
/22

În perioada 20-22 iulie, se va desfășura pe coasta dalmată un festival original organizat și girat artistic de celebrul tenor, dirijor și compozitor de origine argentiniană José Cura, cu aportul a numeroși muzicieni români, mai precis Orchestra Metropolitană București și Corul artiștilor Operei Naționale București.

18
/07
/22

Peste 272.000 de participanți au celebrat muzica pe domeniul Castelului Banffy, la cea mai mare ediție din istoria festivalului