A murit Dario Fo, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din 1997
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-murit-dario-fo-laureatul-premiului-nobel-pentru-literatura-din-1997/

Nonconformistul dramaturg italian Dario Fo, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1997, a încetat din viaţă la vârsta de 90 de ani.

Un articol de Petre Ivan|13 octombrie 2016

Scriitor, scenograf, pictor, actor şi regizor deopotrivă, Dario Fo rămâne celebru pentru tăioasele sale satire politice ce pot fi savurate în opere precum „Morte accidentale di un anarchico” (Moartea accidentală a unui anarhist), „La marijuana della mamma e la piů bella” (Marijuana de la mama e cea mai bună) sau „Il diavolo con le zinne” (Diavolul cu ţâţe).

Autorii neagă că aș fi un autor. Actorii neagă că aș fi un actor. Autorii îmi spun: tu ești un actor care face pe autorul. Actorii îmi spun: tu ești un autor care face pe actorul. Nici unii nu mă vor în propria categorie. Doar scenografii mă tolereaza. – Dario Fo

În motivația care a însoțit decizia acordării premiului Nobel pentru Literatură din 1997 lui Dario Fo, Academia suedeză precizează : „…pentru că, urmând tradiția bufonilor de la curțile medievale, ia în râs puterea și le restituie celor asupriți demnitatea”.

Foto: Dario Fo – facebook

12
/04
/13

Citești „ca să înţelegi cum merge treaba, pentru că o carte nu-ți cere nimic și nu te bate la cap...“. Într-o prezentare neobişnuită, jurnalistul Tudor Călin Zarojanu le-a răspuns studenților la Marketing, cu ocazia centenarului ASE, la întrebarea „De ce-aș citi?“

01
/04
/13

În perioada 3-7 aprilie, Grupul Editorial ALL va fi prezent la Festivalul Internaţional de Film DaKINO, ediţia a 22-a, cu o ofertă de 50 de titluri, majoritatea având ecranizări nominalizate şi premiate la importante festivaluri internaţionale de film.

15
/03
/13

Aflat la cea-a de-a IV-a ediţie, Evenimentul „Modele pentru tineri“ a reunit în Aula Magna a Universităţii Româno-Americane idei inspiraţionale din două domenii opuse: artă şi sport, avându-i ca invitaţi pe Mihai Leu, Vişinel Costel Bălan, Andreea Răducanu şi George Ivaşcu