A treia stagiune „Teatru in TVR”, din 26 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-treia-stagiune-teatru-in-tvr-din-26-iulie/

Televiziunea Română continuă programul „Teatru în TVR”, pregătind o stagiune în adevăratul sens al cuvântului. Comedie – aceasta este tema celei de-a treia ediţii a programului „Teatru în TVR”. Se vor juca 6 titluri, fiecare dintre spectacolele stagiunii având mai multe reprezentaţii, astfel încât spectatorii să îşi poată alege data la care doresc să vină în Grădina Molière, în perioada 26 iulie – 14 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2019

Cele 6 spectacole care se vor juca în actuala stagiune „Teatru în TVR” sunt: 

– „Ursul” de A.P. Cehov, Teatrul Coquette   

– „Paiaţele / Efectul dăunător al tutunismului şi alcoolismului asupra organismului”, o fantezie de Niculae Urs, după A.P. Cehov şi nu numai…, Teatrul Nottara 

– „Aceşti nebuni făţarnici” de Teodor Mazilu, o coproducţie Teatrul Arte dell’Anima –TVR 

– „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, Teatrul de Artă   

– „Magnolii şi cianură” de Olga Delia Mateescu, Teatrul Coquette 

– „Masa puterilor noastre” de Petre Barbu, Teatrul de Comedie.

 

„Dorinţa noastră cea mare este ca, de anul acesta, să însufleţim locul de unde a început istoria Televiziunii Române, locul de unde s-au făcut primele transmisiuni în direct: studiourile Molière şi Grădina Molière. Astfel, spectacolele actualei stagiuni se vor juca în acest spaţiu cu o încărcătură specială” – Demeter András István, coordonator Casa de Producţie TVR. 

Toate spectacolele se desfăşoară în aer liber, iar accesul spectatorilor se va face din strada Amiral Constantin Bălescu, la adresa Molière 2-4.

Dacă vremea din această vară ne joacă feste şi reprezentaţia nu poate avea loc, biletele achiziţionate de spectatori rămân valabile pentru una dintre următoarele reprezentaţii ale aceluiaşi spectacol, iar detaliile despre o eventuală reprogramare vor fi disponibile pe site-urile teatrelor partenere. 

Biletele pot fi cumpărate de la teatrele partenere. La Grădina Molière, biletele pot fi achiziţionate cu o oră înainte de începerea spectacolului. 

Spectacolele vor fi înregistrate şi difuzate pe canalele TVR. Prin participarea la acest program, spectatorii sunt, implicit, de acord cu eventuala apariţie în cadrele care conţin public. 

Toate informaţiile despre programarea spectacolelor pot fi găsite pe tvr.ro şi pe pagina de FB Casa de Producţie, iar cele despre spectacole şi bilete – pe site-urile teatrelor:

Teatrul Nottara, Teatrul CoquetteTeatrul de ArtăTeatrul Arte dell’Anima, Teatrul de Comedie.

Citiţi şi:
05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.