Activităţi culturale si recreative pe timp de noapte la Nocturna Bibliotecilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/activitati-culturale-si-recreative-pe-timp-de-noapte-la-nocturna-bibliotecilor/

Bibliotecile publice din Bucureşti şi din ţară vor da startul, sâmbătă, începând cu ora 18,00, unei campanii de activităţi culturale şi recreative pe timp de noapte. Bibliotecile se vor deschide în afara orelor obişnuite ale programului şi-şi vor primi oaspeţii cu evenimente speciale, experimente culturale în premieră, adevărate demonstraţii de bun gust, inovaţie şi creativitate. […]

Un articol de Andrada Văsii|16 noiembrie 2012

Bibliotecile publice din Bucureşti şi din ţară vor da startul, sâmbătă, începând cu ora 18,00, unei campanii de activităţi culturale şi recreative pe timp de noapte.

Bibliotecile se vor deschide în afara orelor obişnuite ale programului şi-şi vor primi oaspeţii cu evenimente speciale, experimente culturale în premieră, adevărate demonstraţii de bun gust, inovaţie şi creativitate.

„Campania de anul acesta reprezintă o ieşire la rampă fără precedent a bibliotecilor şi nu mă refer exclusiv la bibliotecile publice. Vorbim practic de cea mai importantă mobilizare nocturnă a bibliotecilor din România, într-un periplu cultural şi artistic amplu, pe mai multe paliere, funcţie de îndrăzneala şi imaginaţia bibliotecarilor implicaţi”, a declarat Ioana Crihană, director executiv al Asociaţiei Bibliotecarilor şi a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). Iniţiată şi coordonată de ANBPR şi implementată de profesionişti bibliotecari din toate tipurile de biblioteci, „Nocturna Bibliotecilor” este susţinută de Fundaţia IREX România, GMP PR şi THECELL.

„Preţ de o noapte, fiecare bibliotecă participantă la ‘Nocturna Bibliotecilor’ are ocazia să-şi surprindă vizitatorii cu oferte inedite, de la vizite de sedii, proiecţii de filme, concerte, lansări de carte, ateliere de creaţie, până la întâlniri cu autori, concursuri, expoziţii sau demonstraţii de virtuozitate artistică. Este, în acelaşi timp, o experienţă culturală diferită, o cristalizare a energiilor şi un regal al acumulărilor de bune practici pe care Asociaţia noastră şi bibliotecile le-au avut în ultimii ani. Ca manifestare pro-lectură şi eveniment de promovare naţională a culturii în toate formele ei, Nocturna Bibliotecilor vine să conştientizeze, mai profund decât până acum, rolul tot mai activ pe care instituţia bibliotecii trebuie să-l reclame în societatea actuală”, a declarat Dragoş-Adrian Neagu, preşedintele ANBPR.

În cadrul evenimentului, în toată ţara, vor fi deschise 22 de biblioteci.

Acestea sunt: Biblioteca Naţională a României, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” Bucureşti, Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Biblioteca Pedagogică Naţională „I. C. Petrescu”, Biblioteca Municipală Adjud, Biblioteca Orăşenească Bicaz, Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” Bihor, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” Craiova, Biblioteca Judeţeană „I.G.Bibicescu” Mehedinţi, Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Oneşti, Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea” Bocşa, Biblioteca Orăşenească Darabani, judeţul Botoşani, Biblioteca Municipală ”St. L. Roth” Mediaş, Biblioteca Publică Locală Budeşti, judeţul Vâlcea, Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu”, judeţul Dâmboviţa, Biblioteca „Universul Cunoaşterii” Târgu Frumos, Biblioteca Judeţeană Vâlcea „Antim Ivireanul”, Biblioteca Comunală Timişeşti din Judeţul Neamţ, Biblioteca Brăneşti, judeţul Ilfov, Biblioteca Comunală Borca, judeţul Neamţ, Biblioteca Orăşenească Titu, judeţul Dâmboviţa.

Accesul publicului la manifestările organizate cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor va fi gratuit.

Sursa: Agerpres

21
/02
/17

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada 27 februarie - 8 martie Târgul "De Mărțișor", eveniment prin care își propune promovarea "vechiului obicei al dăruirii, la început de primăvară, a micilor obiecte artizanale cu rol protector".

21
/02
/17

Foștii membrii Beatles Paul McCartney și Ringo Starr au avut prima lor colaborare după șapte ani. Veteranii muzicieni, singurii membri în viață ai celebrului grup din Liverpool, s-au reunit la sfârșitul săptămânii trecute pentru o colaborare de studio la ultimul album al lui Ringo Starr.

21
/02
/17

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” va susține un concert extraordinar pentru a marca Ziua Madrigalului, pe 26 februarie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala de Spectacol “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică București. Concertul este consacrat împlinirii a 92 de ani de la nașterea regretatului dirijor și compozitor Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal.

21
/02
/17

În fiecare an, la 21 februarie, se celebrează Ziua Internațională a Limbii Materne, un eveniment ce promovează diversitatea culturală și lingvistică din întreaga lume.

20
/02
/17

La împlinirea a 165 de la naşterea lui I.L. Caragiale, Casa de Producţie TVR prezintă în această seară, de la ora 20.10, la TVR2, spectacolul „Al matale, Caragiale”, în regia lui Mircea Cornişteanu. Din distribuție fac parte regretații actori Radu Beligan, Mircea Albulescu și Șerban Ionescu.

20
/02
/17

Profesorul universitar Jean-Pierre Sirois-Trahan a descoperit în arhivele Centrului Naţional al Cinematografiei din Canada un film alb-negru care l-ar reprezenta pe scriitorul francez Marcel Proust, literatul considerând că montajul este singurul existent care îl înfăţişează pe scriitor.

20
/02
/17

Ca o invitație la reflecție și empatie, BIEFF supune dezbaterii ideile preconcepute legate de corpul uman – de prezentarea, reprezentarea și auto-reprezentarea lui – atrăgând atenția asupra complexelor implicații socio-politice ale identității. Popularele programe tematice dedicate corpului și performance-ului revin și anul acesta la BIEFF între 28 martie și 2 aprilie.

20
/02
/17

„Întotdeauna mi-am dorit să fiu o persoană mai bună ziua următoare decât am fost cu o zi în urmă.” – Sidney Poitier . Actorul din „Guess Who's Coming to Dinner” / Ghici cine vine la cină (1967) este primul artist de culoare distins cu un premiu Oscar. S-a născut la 20 februarie 1927, în timpul unei călătorii pe mare, pe care o făceau părinții săi dinspre insula natală, Cat Island, Bahamas către Miami, Florida, unde mergeau să vândă produsele de la fermă.

19
/02
/17

Singurul film românesc aflat anul acesta în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul ,,Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, a primit sâmbătă seara premiul ,,Ursul de Argint” pentru ,,Contribuţie Artistică Deosebită în Cinematografie”, distincţie acordată Danei Bunescu pentru montajul filmului.

17
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Inspirat dintr-un roman de autoficţiune al lui Cezar Paul-Bădescu, „Ana, mon amour”, noul film al lui Călin Peter Netzer, prezentat în Competiţia Festivalului de la Berlin, încearcă să reia reţeta stilistică de mare succes din „Poziţia copilului”, însă rezultatul este modest.

17
/02
/17

În această seară, echipa filmului ,,Ana, mon amour”, în frunte cu regizorul Călin Peter Netzer, actorii Diana Cavallioti şi Mircea Postelnicu, producătoarea Oana Iancu şi directorul de imagine Andrei Butică, a păşit pe covorul roşu al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Filmul, care a rulat în premieră mondială la Berlinale Palast, de la ora 19.00, va putea fi vizionat pe marile ecrane din România cu începere din 3 martie.