Actorii Alin State și Diana Cătănescu deschid Grădina BIS, miercuri, 15 iunie
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-alin-state-si-diana-catanescu-deschid-gradina-bis-miercuri-15-iunie/

Alin State, unul dintre cei mai îndrăgiţi actori ai generaţiei sale, alături de actriţa Diana Cătănescu, deschid miercuri, 15 iunie 2022, stagiunea de vară la Grădina BIS Teatru, cu spectacolul „Anaz şi Dragonul”, după o poveste de Bianca Babeş, coregrafia Alin State, scenariul şi aşezarea în scenă Bogdan Sărătean.

Un articol de Liliana Matei|13 iunie 2022

Reprezentație în cadrul programului cultural multianual “Scrisori pentru bunicii noștri”, cofinanțat de AFCN. Spectacolul se adresează cu precădere publicului tânăr (copii și adolescenți), dar și tuturor celor care și-au păstrat spiritul tânăr. Spectacolul va începe la ora 18:00, iar biletele pot fi achiziționate de pe site-ul Iabilet.ro. Copiii de la Centrul de Zi ACCES Dumbrăveni și juniorii de la SOS Satul Copiilor Cisnădie vor avea accesul liber la eveniment.

„După foarte mulți ani joc iarăși în fața celui mai pur public: copiii. Sunt plin de nerăbdare și emoție pentru că vom juca la BIS Teatru, un spațiu independent care prin implicarea în comunitate și prin încăpățânarea de a rezista ca spațiu cultural independent, mă inspiră și îmi dă speranță. Când eram la Cluj, student la Psihopedagogie, am intrat într-o trupă de teatru de amatori Teatrul Liber Imago. Acolo l-am cunoscut pe Bogdan Sărătean și de atunci un fir invizibil ne-a legat, chiar dacă drumurile ne-au purtat prin lumea întreagă. După muuuulți ani de hălăduit … ne-am regăsit și facem iarăși un teatru redus la esență, cu aceeași dăruire ca atunci când eram studenți. Îmi era dor. Acest gen de teatru este motivul pentru care am ales să devin actor în primul rând. Mare bucurie mare…vă aștept cu mic cu mare la Grădina BIS. Să fie pace!” Alin State, actor

Alin State și Diana Cătănescu, repetiții la Grădina BIS5

Despre Alin State

Mutat recent la Sibiu, după mulți ani în care a jucat pe scena celor mai importante teatre din București, (Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul Nottara, Teatrul Metropolis etc.), actorul Alin State are un palmares bogat de roluri atât în teatru, cât și în film sau spectacole de dans. A primit Premiul Uniunii Cineaștilor din România, pentru rol secundar, pentru rolul Dinte din filmul Rocker, regia Marian Crișan (2013) și premiul pentru cea mai bună interpretare masculină într-un spectacol de coregrafie, pentru El, din spectacolul Dar cu pianistul cine dansează?, regia și coregrafia Tunde Baczo-Cari, masterand, clasa Prof. Univ. dr. Sergiu Anghel, Gala Absolvenților UNATC, 2008. A lucrat cu regizori de film precum John Grooters (2021), pentru filmul Sabina. Tortured for Christ, Cătălin Mitulescu (2019), pentru filmul Heidi, Dinu Tănase (2018), Frozen Ignat, Horațiu Mălăiele (2013), Funeralii fericite etc.

 

 

Despre Diana Cătănescu

Diana Cătănescu este absolventă a Facultății de Litere și Arte, specializarea Artele Spectacolului, din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu (2011) și a unui program de Master în interpretarea caracterelor dramatice, în cadrul aceleiași universități (2013). A colaborat cu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul ARIEL Râmnicu Vâlcea, Compania de Dans Microbis, Teatru la Infinit Sibiu, Teatrul Mic Sibiu, BIS Teatru etc.

 

„Deschidem oficial GRĂDINA BIS. În miez de lună iunie. Vom spune o poveste pentru toate vârstele. Un Dragon morocănos, bubos și mâncăcios se întâlnește într-o bună zi cu o Zână șturlubatică și zurlie. Iar din clipa aceea, existențele lor se schimbă fundamental. O poveste pentru adolescenții din noi, o tresărire, o adiere. Un drum inițiatic al maturizării, o împărtășire a singurătății, pe care atunci când o împarți, paradoxal poate, te vindeci puțin de ea. O poveste despre iubire, și cam atât. Dar e suficient, nu? Deschidem oficial Grădina Bis. În 15 iunie 2022. După doi ani de pandemie, cu țara vecină suferindă și sângerândă. Poate e bine așa, să deschidem cu un spectacol pentru toate vârstele, care vorbește despre diferențele prăpăstioase și arzânde dintre noi, care pot fi vindecate (doar) prin iubire.” Bogdan Sărătean, Fondator BIS Teatru

 

Programul cultural multianual „Scrisori pentru bunicii noștri”, cofinanțat de AFCN presupune implicarea în cadrul proiectului a 20 de seniori de la căminele pentru persoane vârstnice din Sibiu și Săliște, precum și a 20 de copii aflați în situații de risc de la Centrul de Zi ACCES Dumbrăveni și de la SOS Satul Copiilor Cisnădie. Reprezentația „ANAZ ȘI DRAGONUL”, cu care se va deschide oficial Grădina Bis, le este dedicată celor din urmă.

 

ANAZ ȘI DRAGONUL

Miercuri, 15 iunie 2022, ora 18:00, Grădina Bis

după o poveste de: Bianca Babeș

cu: Mayatita Das (Alin State) și Diana Cătănescu

Costume: Alexandra Budianu

Aripi de zână: Beia Voicu

Muzică originală: Charlie Fălămaș

Sound design & aranjament muzical: Dan Țilea <Matli>

Coregrafia: Alin State

Scenariul și așezarea în scenă: Bogdan Sărătean

Bilet unic: 20 de lei

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.