Actorii se întorc pe scenă la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-se-intorc-pe-scena-la-sibiu/

„Zeul carnagiului”, „Necunoscuta cunoscută”, „Emigranţii” şi „Femei” sunt spectacolele săptămânii la Sala Mare a Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

Un articol de Liliana Matei|18 ianuarie 2021

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu continuă întâlnirile online și offline cu 13 evenimente în această săptămână.  Două noi episoade „Tradiții TO GO”, alături de îndrăgita Fira, a doua parte din spectacolul-lectură „Om fără om (oriunde mă duc, numai de mine dau)” în memoria scriitorului și editorului Nemira, Valentin Nicolau, cele mai recente șase momente artistice „Actori.SB.Online – Daruri teatrale” și 4 spectacole la scenă sunt invitația la teatru din perioada 18-24 ianuarie 2021.

A doua parte din spectacolul-lectură „Om fără om (oriunde mă duc, numai de mine dau)” în memoria scriitorului și editorului Nemira, Valentin Nicolau

Un spectacol despre speranță și așteptarea vindecării, spectacolul-lectură coordonat de regizorul Bogdan Sărătean, cu actorii Viorel Rață, Mihai Coman, Florin Coșuleț, Cristian Stanca, Pali Vecsei, Cătălin Neghină, Alexandru Malaicu, Raluca Iani și Veronica Arizancu în distribuție, încheie omagiul adus scriitorului și editorului Nemira, Valentin Nicolau, în această miercuri, de la ora 19:00. Lectura online va fi difuzată gratuit de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu în cadrul Secțiunii de spectacole-lectură „Virgil Flonda”.

Cele mai recente șase momente artistice „Actori.SB.Online – Daruri teatrale”

Darurile teatrale de iarnă sunt oferite în această săptămână de la ora 21:00 de actorii Secției Române, Cristina Ragos, Gabriela Pîrlițeanu și Codruța Vasiu, iar de la ora 21:30 ne întâlnim cu actorii Secției Germane, Fabiola Petri, Ali Deac și Yannick Becker. În fiecare seară de miercuri, joi și vineri vedem online povești pentru copii mici și mari, recitaluri de poezie, momente umoristice sau monoloage din spectacolele TNRS.

 „Zeul carnagiului”, „Necunoscuta cunoscută”, „Emigranții” și „Femei” sunt spectacolele săptămânii la TNRS – Sala Mare

„Zeul carnagiului” / „Der Gott des Gemetzels”, regia Bogdan Sărătean; „Necunoscuta cunoscută”, regia Victor Olăhuț; „Emigranții”, regia Dan Glasu și „Femei”, un concept semnat Raluca Iani, sunt invitația la teatru a săptămânii. Joi, vineri și sâmbătă, de la ora 19:00, și duminică de la ora 17:00 îi revedem pe actorii Naționalului sibian pe scenă.

Biletele pot fi achiziționate de aici: https://www.tnrs.ro/program.

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.