Actorii şi fotograful – fine art print // Expoziţie // Simion Buia
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-si-fotograful-fine-art-print-expozitie-simion-buia/

23 de actori români celebri portretizaţi de artistul fotograf Simion Buia şi printaţi pe fine art canvas aşteaptă să-i priviţi în ochi la Cărtureşti Verona în perioada 1-13 septembrie 2015.

Un articol de Ziarul Metropolis|7 septembrie 2015

Vernisaj: 10 septembrie 2015, ora 18.00

Locaţia: Cărtureşti Verona, ceainărie (Str. Arthur Verona 13-15, Sector 1, Bucureşti)

Partener print: Canon Romania // http://www.canon.ro

Partener artistic: Adrian Naidin, violoncelist

Partener culinar: 1000 de chipuri // Winebar // http://www.1000dechipuri.ro

Partener media: Ziarul Metropolis // https://www.ziarulmetropolis.ro

„Actorii şi fotograful este un proiect personal, în care portretizez actori renumiţi din «vechea gardă», în studioul din Ecaterina Teodoroiu. Sunt actori de geniu, pe cale de dispariţie… Portofoliul însumează 100 de actori români de excepţie; în această expoziţie vă prezint 23.

Mircea Albulescu // Coca Bloos // Emil Boroghină // Constantin Codrescu // Constantin Cojocaru // Dan Condurache // Valer Dellakeza // Vladimir Găitan // Ilie Gheorghe // Mihai Gruia Sandu // Tatiana Iekel // Marcel Iureş // Dorina Lazăr // Mariana Mihuţ // Marin Moraru // Virgil Ogăşanu // Mitică Popescu // Dan Puric // Alexandru Repan // Victor Rebengiuc // Ştefan Sileanu // Dorel Vişan // Florin Zamfirescu //

Sunt portrete crude, fără înfrumuseţări. Printurile sunt realizate pe fine art canvas. Am ales imprimarea pe pânză pentru că este un mediu cald, care nu interferează cu nuanţele intense ale cernelurilor pigmentate. Pânza este mediul de creaţie a tablourilor, prin urmare, asocierea imprimării pe pânză cu portretele iluştrilor maeştri ai teatrului conferă imaginea longevităţii simbolurilor pe care aceştia le reprezintă. Imprimările în mare parte alb-negru au necesitat o mare diversitate şi intensităţi de nuanţe de gri, capitol la care Canon imagePROGRAF 6450 excelează. Folosirea pe mediul mat a cernelii Foto-Gri aduce plusul de strălucire al nuanţelor limită” – a concluzionat artistul fotograf Simion Buia.

Vă aşteptăm la vernisaj, cu un vin minunat marca „1000 de chipuri“ şi o încântare a artistului Adrian Naidin.

Pentru confirmare: 0763 654 920 / Simion Buia

colaj2

02
/10
/18

Agenţia de publicitate Papaya Advertising a lansat, ieri, un clip numit “Copiii referendumului”, prin care îndeamnă la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie. Spotul, inspirat din serialul “The Handmaid’s Tale” (“Povestea slujitoarei”), în care este descrisă viaţa din Gilead, un stat condus de un regim totalitar ultra-religios, unde femeile sunt folosite pentru a procrea, s-a viralizat în scurt timp pe rețelele de socializare.

01
/10
/18

A apărut o necesară carte-album, „CineBucurești. 100 de ani de modernitate - Sala de cinema”, coordonată de arhitectul Mihaela Pelteacu și cineastul Laurențiu Damian. Un volum despre istoria glorioasă a sălilor de cinema din București, care trezește nostalgii dar induce și tristețe din cauza stării actuale de degradare a cinematografelor.

27
/08
/18

Făget a devenit în această vară o destinație culturală găzduind prima manifestare artistică din cadrul proiectului Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces, eveniment ce face parte dintr-o suită de astfel de activități pregătite de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și Asociația Prin Banat.

16
/08
/18

În luna august, Asociația Montage dă startul celui mai nou proiect cultural „FUChS(ilis)-ISMUL, EXPERIMENT SOCIO-CROMATIC DE MUZICĂ ȘI MIȘCARE desenat cum se cuvine de Pâlnie și Stamate pe uvertura șalvarilor lui Ismail si Turnavitu de pe lângă Cârligații lui Gayk” sau, mai pe scurt, FUChSIADA, un spectacol „work in progress” conceput de Anca Maria COLȚEANU după scrierile lui URMUZ și produs de artistul Anca Maria Ciofîrlă.

06
/08
/18

Reclama online realizată de Montreal Museum of Fine Arts pentru expoziţia de vară a fost blocată de platforma Facebook pentru că folosea nuduri abstracte pictate de Pablo Picasso. Muzeul a fost nevoit să ia legătura direct cu compania, pentru a reuşi să publice online advertorialul (puteți vedea reclama video în interiorul articolului).