Adela Zaharia, Ştefan Pop, Zoltan Nagy şi Alin Anca, gală extraordinară de operă la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/adela-zaharia-stefan-pop-zoltan-nagy-si-alin-anca-gala-extraordinara-de-opera-la-ateneul-roman/

Adela Zaharia – soprană, Ştefan Pop – tenor, Zoltan Nagy – bariton şi Alin Anca – bas vor evolua vineri, pe 28 decembrie 2018, de la ora 19:00, la Ateneul Român, în Concertul extraordinar susţinut de Noua Orchestră Transilvană, dirijor David Crescenzi (Italia). Concert este organizat de Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi Fundaţia Societatea de Concerte Bistriţa.

Un articol de Petre Ivan|20 decembrie 2018

Pentru a vorbi doar despre câte un aspect al carierei fiecăruia dintre cei patru celebri solişti de operă, putem spune că soprana Adela Zaharia şi tenorul Ştefan Pop sunt amândoi laureaţi ai Marelui Premiu „Operalia”, baritonul Zoltan Nagy este solist al Operei de Stat din Viena, iar basul Alin Anca este solist al Operei din Berlin.

În program serii vor putea fi ascultate arii celebre de Verdi, Rossini, Puccini, Mozart,  Donizetti şi Lehar.

Concertul simfonic extraordinar este parte a proiectului Cucerirea Capitalei prin Cultură, inițiat de Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Fundația Societatea de Concerte, finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale prin Programul Centenar.

Alin Anca

Proiectul Cucerirea Capitalei prin Cultură a inclus trei evenimente și acțiuni culturale, programate în luna decembrie a acestui an.

  • Expoziția BN CONNECTIONS a fost vernisată pe 11 decembrie la Biblioteca Națională a României (Symposium și Euphoria, parter). Expoziția va fi deschisă până pe 20 ianuarie 2019 (luni, miercuri, vineri, 08:00-18:00, marți și joi: 08:00-20:00). Intrarea este liberă.
  • 18 decembrie 2018, începând cu 18:00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (Calea Grivitei nr. 64-66)

Concert de muzică tradiţională susţinut de grupuri de colindători din localităţile Şieuţ, Poiana Ilvei, Sângeorz Băi şi colindători de pe Valea Ţibleşului;

Expoziţie de creaţie ţărănească: zadii şi ceramică (în spaţiile Muzeului Naţional al Literaturii Române).

  • 28 decembrie 2018, începând cu 19:00, la Ateneul Român – Concert Extraordinar susţinut de Noua Orchestră Transilvană, dirijor David Crescenzi (Italia), solişti: Adela Zaharia – soprană; Ştefan Pop – tenor; Zoltan Nagy – bariton; Alin Anca – bas. În program: arii din opere celebre.

Manager de proiect: Gavril Țărmure

Foto: Adela Zaharia, Ştefan Pop, Zoltan Nagy şi Alin Anca – facebook

08
/07
/21

EUROPAfest lansează invitația unui maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Biletele s-au pus în vânzare […]

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.