Adrian Naidin închide Stagiunea muzicală estivală, în Parcul Al.I.Cuza
https://www.ziarulmetropolis.ro/adrian-naidin-inchide-stagiunea-muzicala-estivala-in-parcul-al-i-cuza/

Stagiunea muzicală estivală ediţia a X-a se încheie la finalul acestei săptămâni cu un concert extraordinar susţinut de Adrian Naidin Quartet. Stagiunea, organizată de Primăria Sectorului 3, s-a desfăşurat pe parcursul a patru luni, în fiecare zi de vineri, sâmbătă şi duminică în Parcul Al.I.Cuza.

Un articol de Petre Ivan|25 septembrie 2015

Adrian Naidin, considerat atât de presa de specialitate cât și de public revelația ultimilor ani în lumea muzicală românească, va concerta vineri, 25 septembrie, de la ora 20.30, la Foișorul de lemn din Parcul Al.I.Cuza (intrarea din strada Baba Novac, intersecție cu strada Câmpia Libertății). Accesul publicului la eveniment este gratuit.

Strălucitor în partiturile clasice, plin de forță și har în folclor, pe care îl explorează cu genialitate și experimentând subtilitățile jazz-ului contemporan, violoncelistul Adrian Naidin este la ora actuală unul dintre cei mai buni instrumentiști români.Adrian Naidin

Dincolo de perfecțiunea tehnicii, însă, artistul atinge coardele cu spiritul său și dă viață notelor. Adrian Naidin creează din muzică un univers de iubire și cunoaștere pe care îl oferă lumii.

Finalul Stagiunii muzicale estivale ediția a X-a:

Vineri, 25 septembrie,

Parcul Al.I.Cuza, ora 20.30 – Concert Adrian Naidin Quartet

Sâmbătă, 26 septembrie,

Parcul Al.I.Cuza, ora 10.30 – Teatru interactiv pentru copii : Pinocchio, spectacol în premieră și de la ora 17.30 concert Armonia Band, Parcul Colțea, de la 19.30 – Grupul Vocal Acapella, dirijor George Miron

Duminică, 27 septembrie,

Parcul Al.I.Cuza, ora 10.30 – Voltaj Academy și de la 17.30 concert Classic Band 2000

Parcul Colțea, de la ora 19.00 – Sinfonia București, dirijor Florin Totan și de la 20.30 – Symphonic Evergreen – proiect muzical în premieră susținut de Andrei Hanghiuc, cvartetul Bella Musica &friends.

Foto: Adrian Naidin, Stagiunea muzicală estivală – facebook

 

05
/11
/15

Ediţia Jubiliară a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, marcând 20 de ani de excepţionale succese, s-a desfăşurat într-un climat entuziasmant şi la cel mai ridicat nivel artistic. Aceste manifestări sunt considerate printre cele mai importante din lume, aşa cum scria recent şi marele cotidian italian Corriere della Sera în articolul intitulat Constantin Brâncuşi, George Enescu, Mariana Nicolesco: Cultul unei ţări pentru gloriile sale.

04
/11
/15

Paganini n-a cântat în România niciodată. Dar a fost faimos și aici, încă din timpul vieții; ziarele scriau despre el pe la 1836. Mai recent, magia muzicii sale a fost surprinsă de regizorul Mick Davis, la Teatrul Metropolis. Producția, care îl are pe Tudor Aaron Istodor în rolul principal, se joacă pe 8, 9 și 10 noiembrie.

02
/11
/15

Doi violoniști români, două viori Stradivarius, o singură scenă: Alexandru Tomescu și Răzvan Stoica susțin o reprezentație inedită în fața publicul român, joi, 3 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul evenimentului Duo Stradivarius, găzduit și organizat de Palatul Bragadiru în parteneriat cu TVR.

28
/10
/15

Orchestrele și Corurile Radio își reafirmă “promisiunea” adresată publicului la începutul acestei stagiuni, aceea de a invita la Sala Radio tineri muzicieni români care și-au desăvârșit pregătirea artistică în afara țării și sunt deja aplaudaţi pe scene din străinătate. De această dată, în concertul derulat miercuri, 4 noiembrie  (19.00), Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului său, CRISTIAN BRÂNCUȘI, vă oferă şansa de a asculta la Bucureşti pe unul dintre apreciaţii pianişti români ai noii generaţii, într-un concert 100% MOZART.

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).

27
/10
/15

Fundaţia Calea Victoriei vă invită la un nou eveniment din seria conferinţelor interactive „Vorbe despre Muzică şi Muzicieni”, pe 31 octombrie, de la ora 18.00, la Grand Hotel Continental. Dirijorul Tiberiu Soare va povesti despre compozitorul Gustav Mahler.

27
/10
/15

În continuarea tradiţiei instaurate în stagiunile precedente, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită în jurul datei de 1 noiembrie la un concert special, dedicat ZILEI RADIO ROMÂNIA. La 1 noiembrie 1928, cu 87 de ani în urmă, a avut loc difuzarea primei emisiuni a serviciul public de radio al Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR (cunoscută sub numele de brand Radio România).

26
/10
/15

În seara asta, la Sibiu, debutează cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil. Ca urmare a colaborării strânse cu Fundația Clara Haskil din Elveția, cel care va deschide ediția din acest an a Festivalului de la Sibiu este muzicianul brazilian de origine română Cristian Budu, cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Internațional Clara Haskil de le Vevey, Elveția.

26
/10
/15

Am să încerc să vă prezint una dintre aniversări care mi s-a părut cea mai originală, cea mai ieșită cu totul din comun. (...) Am stat pe plajă, în apă, toată ziua. Am vrut la un moment dat să beau o gură din sticla de șampanie, pe care o înghesuisem în nisip în apropierea apei și o băteau valurile ca să o mai răcească. Era atât de caldă și avea un gust atât de rău, încât am preferat să o torn pe mine și să-mi urez singură 'La mulți ani! - Corina Chiriac. Îndrăgita cântăreață şi actriţă împlineşte astăzi 66 de ani.

26
/10
/15

Într-o zi de 26 octombrie (1673) se năştea Dimitrie Cantemir, domnu al Moldovei în două rânduri și important cărturar al umanismul românesc. Printre ocupațiile sale diverse s-au numărat cele de enciclopedist, etnograf, geograf, filozof, istoric, lingvist, muzicolog și compozitor. A fost membru al Academiei de Științe din Berlin.