AG Weinberger invită artiștii români de blues să intre în marea competiție europeană
https://www.ziarulmetropolis.ro/ag-weinberger-invita-artistii-romani-de-blues-sa-intre-in-marea-competitie-europeana/

Fundaţia BlueSylvania organizează în Bucureşti, în data de 24 septembrie, primul concurs naţional de muzică blues din România, în vederea participării la European Blues Challenge – 2016.

Un articol de Liliana Matei|3 august 2015

Dacă ai o trupă de blues/blues-rock/soul-blues (solo/duo/trio), eşti talentat şi crezi în potenţialul tău artistic, îndrăzneşte!

Vino şi oferă-ţi şansa de a reprezenta România la cea mai importantă competiţie muzicală de blues din Europa.

Până pe 20 august te poţi înscrie în cursa pentru întâlnirea anuală a trupelor de blues, care în 2016 se va desfaşura în Toritta di Siena, Italia.

Trimite-ne datele tale de contact la adresa [email protected] sau sună-ne la telefon 0722 423 289
Vei avea ocazia să cunoşti peste 20 cele mai bune trupe din toata Europa, să îi întâlneşti pe directorii celor mai importante festivaluri de blues, producători şi directori de case de discuri, vei putea avea propriul stand de prezentare în cadrul unei burse de concerte.

Nu există limită de vârstă şi nici un număr limitat de înscrieri, ci doar o taxă de participare. Un juriu format din profesionişti va acorda şansa primilor trei clasaţi să beneficieze de premii substanţiale: premiul întâi – participarea la European Blues Challenge, Italia 2016 – transport şi cazare asigurată, şi invitaţia de a participa la trei concerte de anvergură organizate de Fundaţia BlueSylvania; premiul al doilea – 10 ore spaţiu de înregistrare într-un studio profesionist şi invitaţia de a participa la un concert de anvergură oferit de Fundaţia BlueSylvania şi premiul al treilea, trei ore spaţiu de înregistrare într-un studio profesionist.

Aşadar, până pe 20 august ai ocazia să te înscrii în cursa participării tale pentru European Blues Challenge, Italia 2016.

Regulamentul îl gasiţi aici.
Înscrieri la telefon 0722 423 289, [email protected]

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.