AG Weinberger îşi lansează noul album
https://www.ziarulmetropolis.ro/ag-weinberger-isi-lanseaza-noul-album/

Sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Mighty Business, iubitorii muzicii sunt invitaţi la un concert AG Weinberger, organizat cu ocazia lansării celui de-al 9-lea album discografic al artistului.

Un articol de Petre Ivan|12 noiembrie 2015

Înregistrat  într-unul din momentele de vârf ale activităţii formaţiei AG Weinberger Band, albumul concertului Mighty Business surprinde poveştile de viaţă ale artistului.

Un concert de colecţie în care, pe lângă câteva dintre piesele reunite pe albumul Mighty Business, pot fi ascultate şi cele din repertoriul actual: de la Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson, Charlie Parker până la selecţia din compoziţiile proprii, redimensionate şi filtrate muzical de către AG Weinberger în cel mai firesc spirit al libertăţii de creaţie.

Accesul în sală se poate face cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Biletele pot fi achiziționate la sediul Creart-Sala Teatrelli din Piața Alexandru Lahovari, Nr. 7 (Tel: 0735 560 692) sau prin rețeaua de bilete Eventim.

Portret AG Weinberger – Mr Blues

AG Weinberger s-a născut la Oradea în anul 1965. Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, l-au definit ca fiind „întâiul misionar al muzicii Blues”,  fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.

În 1998 este invitat la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare. B.B. King l-a considerat “un chitarist foarte bun, un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”.

Are 9 albume discografice, a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru, între 2011 şi 2012 a fost realizatorul şi gazda emisiunii „Acadeaua” difuzata in fiecare duminica seara pe TVR2. În 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

Foto: AG Weinberger – facebook

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.