Agenda de weekend
https://www.ziarulmetropolis.ro/agenda-de-weekend/

Filmele Despre oameni şi melci, Campania şi Resident Evil: Răsplata au premiera pe marile ecrane în acest sfârşit de săptămână. A treia ediţie a Nopţii Albe a Filmului Românesc are loc vineri seara la Bucureşti şi, pentru al doilea an consecutiv, la Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. O expoziţie cu lucrări semnate de Gustav Klimt, realizate […]

Un articol de |14 septembrie 2012

Filmele Despre oameni şi melci, Campania şi Resident Evil: Răsplata au premiera pe marile ecrane în acest sfârşit de săptămână. A treia ediţie a Nopţii Albe a Filmului Românesc are loc vineri seara la Bucureşti şi, pentru al doilea an consecutiv, la Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. O expoziţie cu lucrări semnate de Gustav Klimt, realizate în intervalul 1883-1886 la comanda Regelui Carol I la Kunstler-Compagnie, se desfăşoară începând de sâmbătă la Muzeul Peleş din Sinaia.

Film
Despre oameni şi melci
România, 2012. Regie: Tudor Giurgiu. Cu: Monica Bârlădeanu, Andi Vasluianu

1992, în Muscel, un mic oraş din România. Fabrica ARO, deţinută de stat, tocmai a dat faliment şi va fi privatizată într-o săptămână. Cumpărătorul este o companie franceză care anunţă muncitorii că fabrica va fi transformată într-o crescătorie de… melci. George, liderul de sindicat, caută cu disperare o soluţie şi are o idee ce ar putea salva situaţia.
Proiect finanţat de CNC cu 1.635.000 RON în cadrul sesiunii de concurs iunie – iulie 2010.

Resident Evil: Retribution (Resident Evil: Răsplata)
SUA, 2012. Regie: Paul W.S. Anderson. Cu: Milla Jovovich, Sienna Guillory, Wentworth Miller, Jensen Ackles

T-virusul creat de Umbrella Corporation continuă să facă ravagii pe Terra, transformând populaţia globului în legiuni de strigoi care ucid tot ce mişcă. Ultima şi singura speranţă a speciei umane, Alice (Milla Jovovich) se trezeşte la viaţă in interiorul buncărului impenetrabil unde Umbrella Corporation îşi desfăşoară sinistrele experimente. În încercarea extrem de riscantă de a evada din acest complex vast, utilat cu inaltă tehnologie, Alice beneficiază de ajutorul unei echipe de comando de elită, împreună cu care îşi croieşte cu greu drumul printre ruinele oraşelor Tokyo, New York, Moscova şi Washington, D.C. Pe drum ea va avea o serie întreagă de revelaţii stupefiante, care îi vor schimba fostele convingeri şi perspectiva asupra lucrurilor. Cu ajutorul unor noi aliaţi dar şi a unor prieteni mai vechi, Alice îşi regăseşte motivaţia de a lupta pentru supravieţuirea unei lumi care devenise ostilă şi se îndrepta spre prăpastie. Numărătoarea inversă incepuse.

The Campaign (Campania)
SUA, 2012. Regie: Jay Roach. Cu: Zach Galifianakis, Will Ferrell

Cam Brady e obişnuit cu viaţa de politician, după ce a fost ales de patru ani în Congresul american. Deşi s-ar părea că are experienţă din campaniile electorale, adevărul e că Brady nu a concurat niciodată cu nimeni pentru voturi, pur şi simplu fiindcă nimeni nu s-a mai înscris în cursă să îi fie oponent.
După ce Brady face o gafă majoră în public, doi afacerişti bogaţi decid să-l dea jos de la putere aşa că pun la cale un plan. În ultimul moment, se înscrie în cursă Marty Huggins, un bărbat naiv şi neiniţiat, cu o apariţie modestă, care nu are habar cum se trag sforile în politică.
Marty, directorul centrului local de turism, e aruncat în lupta politică de cei doi oameni de afaceri influenţi care nu-l mai suportă pe congresmanul Cam Brady. Pe măsură ce se apropie ziua alegerilor, Marty se transformă, prin perseverenţă şi ambiţie, într-un contra-candidat tot mai puternic, iar acest lucru se datorează faptului că nici el nu mai respectă etica sau regulile, la fel ca şi Brady.

Teatru, spectacol
Vineri, 14 septembrie
A treia ediţie a Nopţii Albe a Filmului Românesc are loc la Bucureşti şi, pentru al doilea an consecutiv, la Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara

Cea de-a doua ediţie a Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe, o selecţie a celor mai bune spectacole independente din Bucureşti şi din ţară, prezentate în 11 spaţii din Capitală (13-23 septembrie)

Jubileul, Premiera naţională
Metropolis, 15 – 16 septembrie

Dumnezeul de a doua zi
Teatrul Act, ora 19:00

Sâmbătă, 15 septembrie
Cupluri
Godot Cafe -Teatru, ora 19:00

O piesa desantata
Godot Cafe -Teatru, ora 21:30

Duminică, 16 septembrie
Un ballo in maschera (Bal mascat) – Opera in trei acte de Giuseppe Verdi
Opera Nationala, ora 19:00

American Buffalo
Teatrul Act, ora 19:00

Concert, festival, expoziţie
Vineri, 14 septembrie
A doua ediţie a Galei Folk You! Florian Pittiş (Strada Franceză, ora 18,00)

Irina Sarbu si Taraful lui Ochi Alb
La Conu’ Iancu, ora 21:00

The MOOoD – live @ Panic
Panic Club, ora 21:00

Duminică, 16 septembrie
Jazz in Gradina
Gradina Oar, ora 21:00




Expoziţie, târg, atelier, altele
Vineri, 14 septembrie
Vernisajul celei de-a patra expoziţii a Muzeului Copilăriei, „Descoperirea lumii, acasă şi la şcoală”, deschisă în perioada 14 sep – 14 oct (Muzeul Naţional al Ţăranului Român, ora 18,00)
Lansarea cărţii „Sfinţi, vânturi şi alte întâmplări”, de Dumitru Radu Popa (Librăria Bastilia, ora 18,30)

Vernisajul expoziţiei „Mitul naţional. Contribuţia artelor la definirea identităţii româneşti (1830-1930)„, ce cuprinde aproximativ 250 de lucrări de pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă (13 septembrie 2012 – 13 februarie 2013)

Cea de-a treia ediţie a „Zilelor Muzeului Ţăranului„, eveniment care reuneşte expoziţii, târguri, lansări de carte, filme şi muzici tradiţionale, se va desfăşura, în perioada 13 – 23 septembrie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR)

Sâmbătă, 15 septembrie
Expoziţie cu o serie de lucrări semnate de Gustav Klimt, realizate în intervalul 1883-1886 la comanda Regelui Carol I la Kunstler-Compagnie (Muzeul Peleş, 15 septembrie – 15 decembrie).

 

Sursa: Agerpres

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.