Agentul CIA letal, Mike Howell, se reactivează în filmul „American Ultra: Agent Descoperit”
https://www.ziarulmetropolis.ro/agentul-cia-letal-mike-howell-se-reactiveaza-in-filmul-american-ultra-agent-descoperit/

Regizorul Nima Nourizadeh şi scenaristul Max Landis au ieşit din tipare cu cea mai nouă producţie FilmNation Entertainment, „American Ultra: Agent Descoperit”. Filmul aduce în prim plan povestea fascinantă a lui Mike (Jesse Eisenberg), un tip veşnic „fumat”, aparent ghinionist şi nemotivat, care este de fapt un agent CIA letal, extrem de bine antrenat, aflat în aşteptare.

Un articol de Liliana Matei|21 septembrie 2015

Filmul „American Ultra: Agent descoperit” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 25 septembrie.

La prima vedere, „American Ultra: Agent Descoperit” pare să urmeze formula tipică a filmului de acțiune – un băiat și o fată devin fugari, lucrurile sar în aer în jurul lor şi mașinile se rostogolesc. Diferenţa este însă că în acest film, personajele oferă o abordare inedită acţiunii.

În primele cinci minute din „American Ultra: Agent Descoperit”, publicul ar putea simți că urmărește un film de mică anvergură, independent, cu două personaje ciudate în rolul protagoniştilor – însă aceasta este exact impresia pe care producătorii filmului au intenționat să o lase privitorilor. Mike Howell (Jesse Eisenberg), personajul principal, este un tip deștept, dar complet nemotivat și cu un comportament de pierde-vară. El este blocat într-un orășel mic, lucrează într-un supermarket de cartier și duce o viață normală alături de prietena lui, Phoebe (Kristen Stewart).

„Dacă reduci povestea la elementele de bază, este vorba despre acest tip care îşi doreşte să o ceară în căsătorie pe iubita lui, dar lumea îi este întoarsă pe dos”, spune regizorul Nima Nourizadeh. „Mike are un singur scop: să o ceară de soţie pe Phoebe. Însă pe parcursul nopţii, totul se schimbă, iar el este nevoit să facă faţă unor provocări”.

Dacă ar fi să îl comparăm pe Mike Howell cu eroii din filmele obişnuite de acţiune, el este cu siguranţă un personaj atipic. Este complet dependent de iubita sa, nu este capabil să își gătească nici măcar o masă simplă fară a incendia bucătaria. A fost angajat și concediat de la același supermarket de cartier de foarte multe ori, iar numeroasele arestări pentru posesie ilegală de droguri l-au aşezat în topul listei de infractori a poliţiei.
Iubita lui Mike, Phoebe Larison, pare să fie la fel de nemotivată şi fără un scop precis ca și el.

Dar Phoebe, interpretată de către Kristen Stewart, este mult mai determinată decât lasă să se vadă. „Ea este mai responsabilă, cu o slujbă serioasă. Mike se bazează pe ea în cea mai mare parte a timpului. Veți realiza că ea, de fapt, face totul pentru el”, spune Nima Nourizadeh, regizorul filmului.

Inspirația pentru filmul de acțiune/comedie provine din viața reală, din proiectul în urma căruia CIA a încercat timp de trei decenii să creeze super luptători. Cea mai mare parte a umorului din film se datorează producătorilor care nu au pierdut din vedere faptul că abilitățile de luptător ale lui Mike nu pot schimba ceea ce este el de fapt. „Mike este un visător și niciodată nu își pierde această calitate”, declară producătorul filmului, David Alpert. “Singura diferență este că acum oamenii vor să îl omoare. Am încercat să păstrăm cât mai aproape de realitate acest rol, gândindu-ne întotdeauna la ce ar face un tip “fumat” obişnuit dacă ar avea abilitățile lui Mike” a declarat același producător.

Regizorul Nima Nourizadeh spune despre film că „are o doză de romantism, presărat cu acțiune și comedie din plin, multe surprize, care te transportă în locurile în care te aștepți cel mai puțin”.

Sinopsis

„American Ultra: Agent descoperit” este o comedie de acţiune dinamică, care spune povestea lui Mike (Jesse Eisenberg), un tip veşnic „fumat”, aparent ghinionist şi nemotivat, a cărui viaţă cu Phoebe (Kristen Stewart), iubita sa cu care locuieşte, este întoarsă pe dos pe neaşteptate. Fără să ştie acest lucru, Mike este de fapt un agent CIA letal, extrem de bine antrenat, aflat în aşteptare. Într-o fracţiune de secundă, când trecutul său secret se întoarce să-l bântuie, Mike este aruncat în mijlocul unei operaţiuni guvernamentale mortale şi este forţat să-şi scoată la iveală eroul de acţiune interior, pentru a supravieţui.

 

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.