Agentul CIA letal, Mike Howell, se reactivează în filmul „American Ultra: Agent Descoperit”
https://www.ziarulmetropolis.ro/agentul-cia-letal-mike-howell-se-reactiveaza-in-filmul-american-ultra-agent-descoperit/

Regizorul Nima Nourizadeh şi scenaristul Max Landis au ieşit din tipare cu cea mai nouă producţie FilmNation Entertainment, „American Ultra: Agent Descoperit”. Filmul aduce în prim plan povestea fascinantă a lui Mike (Jesse Eisenberg), un tip veşnic „fumat”, aparent ghinionist şi nemotivat, care este de fapt un agent CIA letal, extrem de bine antrenat, aflat în aşteptare.

Un articol de Liliana Matei|21 septembrie 2015

Filmul „American Ultra: Agent descoperit” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 25 septembrie.

La prima vedere, „American Ultra: Agent Descoperit” pare să urmeze formula tipică a filmului de acțiune – un băiat și o fată devin fugari, lucrurile sar în aer în jurul lor şi mașinile se rostogolesc. Diferenţa este însă că în acest film, personajele oferă o abordare inedită acţiunii.

În primele cinci minute din „American Ultra: Agent Descoperit”, publicul ar putea simți că urmărește un film de mică anvergură, independent, cu două personaje ciudate în rolul protagoniştilor – însă aceasta este exact impresia pe care producătorii filmului au intenționat să o lase privitorilor. Mike Howell (Jesse Eisenberg), personajul principal, este un tip deștept, dar complet nemotivat și cu un comportament de pierde-vară. El este blocat într-un orășel mic, lucrează într-un supermarket de cartier și duce o viață normală alături de prietena lui, Phoebe (Kristen Stewart).

„Dacă reduci povestea la elementele de bază, este vorba despre acest tip care îşi doreşte să o ceară în căsătorie pe iubita lui, dar lumea îi este întoarsă pe dos”, spune regizorul Nima Nourizadeh. „Mike are un singur scop: să o ceară de soţie pe Phoebe. Însă pe parcursul nopţii, totul se schimbă, iar el este nevoit să facă faţă unor provocări”.

Dacă ar fi să îl comparăm pe Mike Howell cu eroii din filmele obişnuite de acţiune, el este cu siguranţă un personaj atipic. Este complet dependent de iubita sa, nu este capabil să își gătească nici măcar o masă simplă fară a incendia bucătaria. A fost angajat și concediat de la același supermarket de cartier de foarte multe ori, iar numeroasele arestări pentru posesie ilegală de droguri l-au aşezat în topul listei de infractori a poliţiei.
Iubita lui Mike, Phoebe Larison, pare să fie la fel de nemotivată şi fără un scop precis ca și el.

Dar Phoebe, interpretată de către Kristen Stewart, este mult mai determinată decât lasă să se vadă. „Ea este mai responsabilă, cu o slujbă serioasă. Mike se bazează pe ea în cea mai mare parte a timpului. Veți realiza că ea, de fapt, face totul pentru el”, spune Nima Nourizadeh, regizorul filmului.

Inspirația pentru filmul de acțiune/comedie provine din viața reală, din proiectul în urma căruia CIA a încercat timp de trei decenii să creeze super luptători. Cea mai mare parte a umorului din film se datorează producătorilor care nu au pierdut din vedere faptul că abilitățile de luptător ale lui Mike nu pot schimba ceea ce este el de fapt. „Mike este un visător și niciodată nu își pierde această calitate”, declară producătorul filmului, David Alpert. “Singura diferență este că acum oamenii vor să îl omoare. Am încercat să păstrăm cât mai aproape de realitate acest rol, gândindu-ne întotdeauna la ce ar face un tip “fumat” obişnuit dacă ar avea abilitățile lui Mike” a declarat același producător.

Regizorul Nima Nourizadeh spune despre film că „are o doză de romantism, presărat cu acțiune și comedie din plin, multe surprize, care te transportă în locurile în care te aștepți cel mai puțin”.

Sinopsis

„American Ultra: Agent descoperit” este o comedie de acţiune dinamică, care spune povestea lui Mike (Jesse Eisenberg), un tip veşnic „fumat”, aparent ghinionist şi nemotivat, a cărui viaţă cu Phoebe (Kristen Stewart), iubita sa cu care locuieşte, este întoarsă pe dos pe neaşteptate. Fără să ştie acest lucru, Mike este de fapt un agent CIA letal, extrem de bine antrenat, aflat în aşteptare. Într-o fracţiune de secundă, când trecutul său secret se întoarce să-l bântuie, Mike este aruncat în mijlocul unei operaţiuni guvernamentale mortale şi este forţat să-şi scoată la iveală eroul de acţiune interior, pentru a supravieţui.

 

07
/07
/20

PREVIEW Două cinecluburi în aer liber - F-SIDES şi CINEVARA - le oferă cinefililor din Bucureşti şansa să vadă filme realizate de femei şi filme din patrimoniul cinematografiei.

07
/07
/20

Mai bogată ca niciodată în premiere, selecția de filme românești de la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania cuprinde un număr record de 21 de lungmetraje și 16 scurtmetraje, care vor fi proiectate, în prezența realizatorilor, între 31 iulie și 9 august, la Cluj-Napoca.

05
/07
/20

CRONICĂ DE FILM Scris și regizat de Nicolas Bedos, „La Belle Époque” (2019), prezentat anul trecut la Cannes în afara competiției și programat să deschidă ediția amânată din acest a TIFF-ului clujean, este o comedie tipic franceză cu vedete. Eternul subiect al cuplurilor în criză este ambalat puțin diferit, însă fără nimic memorabil.

04
/07
/20

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizație și dezbateri, într-un program special în aer liber.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

30
/06
/20

OPINIE Desfăşurată în aer liber, după o amânare de trei luni din cauza pandemiei, gala Premiilor Gopo a avut câştigători previzibili. Deşi inevitabil mai puţin spectaculos ca de obicei, evenimentul a fost important prin simplul fapt că s-a desfăşurat şi că le-a permis câtorva sute de cineaşti să se reîntâlnească, într-un context dificil pentru filmul românesc.

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

Pagina 1 din 26412345...102030...Ultima »