Albumul „Maşinile Regelui”, lansat la Muzeul Naţional de Istorie a României
https://www.ziarulmetropolis.ro/albumul-masinile-regelui-lansat-la-muzeul-national-de-istorie-a-romaniei/

Albumul „Maşinile Regelui”, apărut la Editura Curtea Veche Publishing, aparţinând Principelui Radu al României, a fost lansat, vineri, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR). Lansarea, la care a participat Principesa Moştenitoare Margareta, a sărbătorit o pasiune de peste opt decenii a Regelui Mihai I al României – automobilul. „Maşinile regelui fac parte din […]

Un articol de |28 septembrie 2012

Albumul „Maşinile Regelui”, apărut la Editura Curtea Veche Publishing, aparţinând Principelui Radu al României, a fost lansat, vineri, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR).
Lansarea, la care a participat Principesa Moştenitoare Margareta, a sărbătorit o pasiune de peste opt decenii a Regelui Mihai I al României – automobilul.

„Maşinile regelui fac parte din istoria Familiei Majestăţii sale şi din istoria ţării”, a spus, în deschiderea evenimentului, directorul general al MNIR, dr. Ernest Oberlander Târnoveanu, apreciind „calitatea şi eleganţa volumului”, (…) „care va completa istoria contemporană a României”.

Potrivit Irinei Arsene, manager al Editura Curtea Veche Publishing, volumul prezintă o „stare, o pasiune intelectuală de 85 de ani a Regelui Mihai I”.

Principele Radu a afirmat că Regele a considerat că maşinile trebuie respectate ca şi oamenii.

„Majestatea Sa şi-a tratat maşinile ca şi miniştrii. Nu a încălcat regulile de circulaţie. Niciodată maşinile sale nu au avut nici o pată pe ele, vreo zgârietură. Nici o imperfecţiune. Aceasta n-a venit din obsesie, ci din iubire”, a spus principele, care a menţionat că „regele nu este un sfânt”, fiind, întotdeauna, „un adept al vitezei”.

Principele a dezvăluit faptul că pe Domeniul Regal de la Săvârşin fiinţează un Muzeu Regal al Automobilului, a cărui „reflectare în pagini” este albumul, care are alături o încăpere în care Regele îşi regăseşte liniştea lucrând la ultimul său Jeep.

Cu numeroase imagini inedite din arhiva personală a Casei Regale, însoţite de explicaţii ce depăşesc simplele detalii tehnice şi pătrund în viaţa membrilor Familiei Regale, „Maşinile Regelui” este un volum de colecţie şi un deliciu pentru cunoscători. Cartea-album, apărută în condiţii grafice de excepţie, prezintă automobilele de epocă pe care regele le-a condus de-a lungul timpului, dar şi pasiunea sa pentru avioane.

Albumul „Maşinile Regelui” continuă seria volumelor dedicate Familiei Regale începută de Curtea Veche Publishing anul trecut. După volumele  „Carte Regală de bucate”, „Anul Regelui”, „Muzica Regelui”, „Poveştile Reginei Maria” şi „Jubileul Regelui”, „Maşinile Regelui” reprezintă un omagiu adus unei pasiuni regale, automobilul.

Cartea este disponibilă în librării şi pe site-ul www.curteaveche.ro la preţul de 39, respectiv 33 lei.

 

Sursa: Agerpres

22
/12
/13

Cineastul Cristian Mungiu şi asociaţia Voix de femmes au primit premiul pentru diversitate culturală pe 2013, o distincţie atribuită de Coaliţia franceză pentru diversitate culturală, o asociaţie care luptă pentru protejarea şi promovarea diversităţii expresiilor culturale.

21
/12
/13

Un spectacol de teatru inspirat din cărţile care alcătuiesc franciza literară "Harry Potter", scrise de J.K. Rowling, va avea premiera pe West End, la Londra, peste doi ani.

21
/12
/13

Anul 2014 va fi declarat "Anul Brâncoveanu", pentru marcarea a 300 de ani de la martiriul Brâncovenilor, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern. Conform proiectului, acţiunile şi manifestările care se vor desfăşura în acest context vor constitui Programul naţional "Anul 2014 - Anul Brâncoveanu".

21
/12
/13

La împlinirea a 24 de ani de la Revoluţia din 1989, telespectatorii pot urmări în 22 decembrie filmul „Stare de fapt", în regia lui Stere Gulea. Cel de-al doilea film de duminică al regizorului este Moromeţii, realizat în 1988.

21
/12
/13

Revoluţionarul francez Maximilien de Robespierre suferea probabil de sarcoidoză, o maladie imunitară rară care distruge organele interne, în momentul în care a fost executat prin ghilotinare, în 1794, potrivit unui studiu realizat de doi medici legişti francezi.

21
/12
/13

"The Hunt" şi "La grande bellezza" se numără printre cele nouă lungmetraje care au fost incluse pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Pozitia copilului nu se regăsește pe această selectă listă.

20
/12
/13

Un serial de televiziune despre apariţia Twitter, una dintre cele mai populare platforme de socializare, va fi realizat de compania americană Lionsgate TV, după adaptarea cărţii "Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal", de Nick Bilton.

20
/12
/13

Regizorul danez Lars von Trier va prezenta, în afara competiţiei, o versiune lungă, inedită, a noului său lungmetraj Nymphomaniac: Volume 1, la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

20
/12
/13

Dacă este sâmbătă, 21 decembrie, este Melopoesis. Adică ultima întâlnire din an în “Stagiunea Perpetuă” de muzică, gânduri şi lucruri frumoase, una care vă îmbie cu pilde, catrene şi poeme, presărate în acorduri de chitară.

20
/12
/13

Se spune că jazzul este singura muzică în care aceeași notă poate fi cântată seară de seară, dar de fiecare dată diferit. Pe 23 decembrie, de la ora 21:00, Jazzappella va cânta în clubul Puzzle (Calea Victoriei 155, Bl. D1).

20
/12
/13

Mandragora Movies anunţă începerea perioadei de înscriere pentru cursurile de actorie organizate împreună cu studioul de actorie din Los Angeles. Cursurile, ajunse la a treia serie de cursanti in Bucuresti, au la bază metoda Ivanei Chubbuck.

20
/12
/13

Sub genericul Craciun fermecat la TVR 2, Crăciunul 2013 vine la postul de televiziune amintit cu o adevărată avalanşă de filme, documentare, spectacole şi concerte extraordinare, transmisiuni şi ediţii speciale care să aducă în casele tuturor o atmosferă încărcată de magia Sărbătorilor de iarnă.