Alexandra Uşurelu, „La capătul lumii”
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandra-usurelu-la-capatul-lumii/

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa „Ceva se întâmplă cu noi” (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârşitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… „La capătul lumii”, un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar şi al albumului său de debut.

Un articol de Petre Ivan|18 noiembrie 2014

Alexandra Uşurelu, „La capătul lumii” / Videoclipul piesei a fost filmat într-un loc îndepărtat, plin de artă și culoare – capătul lumii pentru mai multe generații de emigranți de la începutul anilor 1900 – Valparaiso (Chile). Acesta va avea premiera la sfârșitul lunii noiembrie și va aduce o surpriză: prezența în clip a unei personalități feminine îndrăgite a showbizului românesc.

Melodia, scrisă și produsă de Bobby Stoica, este un eseu despre regăsirea de sine, despre detașarea de tot ce-i degradant pentru sufletele noastre.

Pentru mine, „Capătul lumii” înseamnă oamenii, înseamnă călătoria pe care o fac de fiecare dată la concertele mele, alături de publicul din fața mea. Dacă ascultați cu atenție versurile, veți vedea că este vorba despre el în acest cântec.“ – Alexandra Ușurelu.

„Pentru mine, “La capătul lumii” înseamnă COTROCENI – cartierul copilăriei și adolescenței mele alături de prieteni, cu partidele noastre de fotbal și hochei, Parcul cu Platani, ștrandul „La două ligheane”, petrecerile și primele mele încercări muzicale.”, spune Mircea Vintilă.

„La capătul lumii” este „în brațele Teodorei și ale lui Mihai (n.r. fiica și sotul), dimineața, sâmbăta, când buimaci ne adunăm și facem bătaia cu pupici. Nimic nu e mai frumos și mai cald, și mai bun, și mai blând, decât acolo, la Capătul lumii, cu ei sau la ei în brațe.”, a declarat, la rândul său, Liana Stanciualexandra

Despre Alexandra Usurelu:

Alexandra Ușurelu debutează în 2011 pe scena Teatrului Odeon din București, unde atrage atenția Andreei Marin, alături de care are mai tarziu o frumoasă colaborare în turneele naționale „Din dragoste pentru femei” și “Prețuiește Viața”.

La invitația Televiziunii Naționale, Alexandra reprezintă România la Festivalul Muzical Internațional Turkcevizyon în septembrie 2013.

După o serie de concerte acustice în diferite locații din țară, din dorința de a oferi publicului cât mai mult din povestea cântecelor sale, Alexandra începe în 2013 să se prezinte pe scenă cu o întreagă producție, cu decoruri, videoproiecții, și într-un timp foarte scurt, în vara lui 2014, susține primul său concert simfonic, alături de Symphonic Pop Orchestra condusă de Andrei Tudor.

Dragostea fața de copii o determină să lanseze proiectul caritabil „În dar pentru copii” împreună cu actorul Dan Bordeianu, dar și să se implice în calitate de Ambasador în cauza umanitară Europa FM „Nu ești singur”. De altfel, în 2013 și 2014 face parte din juriul concursului pentru copii -Talent Show- organizat de Școala Internațională Olga Gudynn.

Foto: Alexandra Ușurelu – facebook

22
/11
/22

România pe mai multe voci se aude, pe 1 Decembrie 2022, între orele 14.00 și 19.00, la Radio România Cultural. România celor care au ales să plece și a celor care au decis să rămână. România despre care se vorbește puțin. Cea în care unii au reușit în ciuda tuturor piedicilor și cea care a fost rampa de lansare pentru alții, care acum îi fac cinste peste hotare.

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.