Alexandrina – Flori de Spin, de azi în format digital
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandrina-flori-de-spin-de-azi-in-format-digital/

Noul album semnat Alexandrina şi intitulat Flori de Spin va fi disponibil, în premieră, la concertul de lansare ce va avea loc sâmbătă 5 aprilie, de la ora 20, la Sala Radio „Mihail Jora” din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|4 aprilie 2014

La concertul de lansare, alături de Alexandrina vor urca pe scenă: Petre Ionuțescu, Gabriel Almași, Alexei Turcan, Mihai Moldoveanu, Sergiu Cătană, cvartetul de coarde Muse Quartet și un cor.

Partea vizuală a spectacolului, ce va tranforma Sala Radio într-o scenă de poveste, cu ajutorul a patru proiectoare, va fi asigurată de Cote.

Născută în Chișinău, Republica Moldova, într-o familie de artiști, Alexandrina Hristov a început să cânte la pian și să compună încă de la vârsta de 8 ani.

Petrecând mult timp în atelierul tatălui său (un pictor cunoscut în Republica Moldova), Alexandrina s-a apropiat de artele plastice, urmând Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău – în toată activitatea ei ulterioară, muzica și pictura au rămas strâns legate.

În urma apariției în filmul lui Paul Cuzuioc, Trois femmes de Moldavie, al cărui soundtrack conține și piese proprii, Alexandrina a atras atenția publicului românesc, mutându-se în București în 2007, unde și-a început activitatea concertistică.

Așteptat timp de aproape 5 ani, Flori de Spin este un punct de cotitură în muzica Alexandrinei

Fiind un album produs 100% de ea, compozițiilor și versurilor proprii li se adaugă orchestrația originală, updatată la sonoritățile contemporane.

Pe lânga cele patru single-uri apărute deja: Orașul Umbre, Pijamale reci, Flori de spin și Spre sud, albumul conține atât piese mai vechi, cunoscute de public din concerte, precum Avionul de aur, Te simt, Cea mai frumoasă parte din lume, cât și piese noi.

O categorie de bilete pentru show-ul de sâmbătă este sold-out, iar biletele la celelalte două categorii rămase mai pot fi achiziționate din rețeaua Eventim.

Foto cu Alexandrina – facebook

22
/11
/22

România pe mai multe voci se aude, pe 1 Decembrie 2022, între orele 14.00 și 19.00, la Radio România Cultural. România celor care au ales să plece și a celor care au decis să rămână. România despre care se vorbește puțin. Cea în care unii au reușit în ciuda tuturor piedicilor și cea care a fost rampa de lansare pentru alții, care acum îi fac cinste peste hotare.

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.