Alexandru Andrieș, recital special la Gala Premiilor Radio România Cultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandru-andries-recital-special-la-gala-premiilor-radio-romania-cultural/

‘’Un tip modest şi extrem de simpatic şi interesant, care nu conteneşte să se mire că vine lumea să-l vadă’’, se autocaracterizează Alexandru Andrieş, artistul care va susţine un recital special la Gala Premiilor Radio România Cultural, ediţia a XIX-a, care va avea loc marţi, 19 martie, la Teatrul Odeon.

Un articol de Petre Ivan|11 martie 2019

Este unul dintre cei mai difuzați interpreți români la Radio Romania Cultural, fiind mereu în topul preferințelor ascultătorilor noștri, iar prezența sa în cadrul Galei va fi o bucurie în plus pentru cei ce vor avea prilejul să îl asculte live în sala teatrului, on air pe frecvențele din toată țara sau online pe www.radioromaniacultural.ro.

A debutat solistic în 1974, bilanțul acestor 45 de ani fiind unul impresionant: 84 de materiale discografice și peste 4000 de concerte. Alexandru Andrieș este un artist complex, fiind în același timp: muzician, arhitect, profesor, poet, artist plastic.

La Gala Radio România Cultural ne va oferi un periplu muzical care va acoperi temporal întreaga perioadă a carierei sale:

‘’M-am bucurat foarte mult când am fost invitat să particip în 18 martie 2019 la Gala Premiilor Radio România Cultural. Ne vom întâlni în sala Majestic a Teatrului Odeon și împreună cu prietenii mei, Maria Ioana Mîntulescu, Berti Barbera, Călin Grigoriu, Sorin Romanescu și Victor Panfilov, o să vă oferim un program cu o selecție de cântece din majoritatea albumelor apărute până acum, de la ‘’Interioare’’ – primul meu disc, editat de Electrecord în 1984 – până la cele mai recente materiale discografice.

Sper să vă facă plăcere concertul – surpriză pe care îl pregătim special pentru Gala Premiilor Radio Romania Cultural – eu sunt convins că ne vom simți foarte bine împreună. Pe curînd!’’ (Alexandru Andrieș)

Gala Premiilor Radio România Cultural este un eveniment de tradiție și de prestigiu în cadrul căruia vor fi recompensate cele mai importante reuşite ale culturii româneşti din anul 2018.

Nominalizările la cele opt categorii de premii au fost publicate pe site-ul www.radioromaniacultural.ro.

Se cunosc deja numele câștigătorilor celor patru premii speciale, acordate unor  personalități ale culturii române ale căror nume sunt sinonime cu excelența în cultură, patru oameni care au marcat de-a lungul anilor spațiul cultural românesc și internațional prin realizările lor: Valentin Gheorghiu, Ana Blandiana, Alina Pavalache și Lia Perjovschi.

Foto: Alexandru Andrieș – Vlad Eftenie

06
/12
/22

Filarmonica "George Enescu" invită publicul la concertele din datele de joi, 8 decembrie şi vineri, 9 decembrie 2022, ora 19, desfăşurate în somptuoasa Sală mare a Ateneului Român, cu un program integral Johannes Brahms. Orchestra simfonică a Filarmonicii îl va avea la pupitrul dirijoral pe tânărul James Feddeck, cu o carieră impresionantă în ascensiune, iar ca solist pe renumitul pianist Andreas Haefliger, cunoscut pentru sensibilitatea, spiritul pătrunzător şi transcendenţa cu care îşi impregnează programele sale novatoare.

06
/12
/22

Filmul documentar „Phoenix. Har/Jar”, realizat de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR şi regizat de Cornel Mihalache, va avea premiera pe TVR 1 joi, 8 decembrie, la ora 21.00. Televiziunea Română marchează astfel împlinirea a 60 de ani de când s-au pus bazele trupei ce avea să se numească Phoenix și să scrie istorie în muzica românească, devenind un reper cultural important pentru generații întregi.

29
/11
/22

O suită de evenimente speciale dedicate sărbătorilor de iarnă, prezentate de Orchestrele și Corurile Radio România și create în jurul colindelor și cântecelor de Crăciun, vor avea loc pe scena Sălii Radio în luna cadourilor.

25
/11
/22

Orchestra Naţională Simfonică a României dirijată de Cristian Mandeal va susţine miercuri, 6 decembrie 2022, ora 19, la Ateneul Român, un concert in memoriam Radu Lupu, solist Nelson Gorner. În program Franz Schubert - Uvertură în stil italian, D591, Frédéric Chopin - Concertul nr. 2, în fa minor, pentru pian şi orchestră, op. 21, Ludwig van Beethoven - Simfonia nr. 3, în mi bemol major, op. 55, Eroica.

25
/11
/22

Asociația Industrii Creative, inițiator al Classix Festival, cu sprijinul partenerului principal al ediției 2022, Kaufland România, a organizat vineri, 18 noiembrie 2022, la Palatul Braunstein din Iași, un eveniment în care s-a anunțat atât direcția artistică a ediției din 2023 a festivalului, Metamorfoza, dar și prezentarea proiectelor câștigătoare ale burselor de creație artistică Classix In Art.

24
/11
/22

Opera Naţională Bucureşti, în parteneriat cu Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO, a prezentat pe 23 noiembrie 2022, la Sala Mare a UNESCO  din Paris, „Povestea Iei”, un spectacol multimedia complex și original ce a fost dedicat aniversării a 160 de ani de Diplomație românească precum și sărbătoririi Zilei Naționale a României, un succes extraordinar pentru compania de balet și orchestra ONB.

24
/11
/22

Dacă vreți să aniversați Ziua Națională a României într-un cadru select, atunci un frumos concert la Sala Radio este o alegere inspirată. Joi, 1 decembrie (de la 19.00), apreciatul dirijor CRISTIAN MANDEAL se va afla la pupitrul ORCHESTREI NAȚIONALE RADIO, într-un eveniment care va cuprinde partituri semnate de Ion Dumitrescu, Edward Elgar și Camille Saint-Saëns.