Alexandru Dabija, după o lună de lucru la „Salba Dracului”: „Va fi un spectacol popular, de distracție”
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandru-dabija-dupa-o-luna-de-lucru-la-salba-dracului-va-fi-un-spectacol-popular-de-distractie/

La o lună de la începerea repetiţiilor la spectacolul „Salba Dracului”, pe care îl montează pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, regizorul Alexandru Dabija vorbeşte despre proiect şi despre trupa de actori de la Galaţi.

Un articol de Petre Ivan|28 martie 2019

„O trupă capabilă, cu foarte mult entuziasm, proaspătă, extrem de proaspătă. Nu e o trupă uzată, plictisită… În două cuvinte, e foarte pregătită pentru performanță. Abia acum, din punctul meu de vedere, ne-am mai cunoscut, ne-am mai apropiat și, eu lucrând mult pe baza improvizațiilor făcute de actori, pot să zic că abia acum începem să ne dăm seama despre ce e vorba cu adevărat și că repetițiile capătă contur și conținut”, declară Alexandru Dabija.

Regizorul, care a spus încă de la începerea proiectului că face o „comedie moldovenească”, subliniază că spectacolul va fi unul „de distracție”.

„Să vină lumea și să se bucure. Nu e un spectacol de mare relevanță, de premii, să spună lucruri extrem de importante – nici nu e gândit așa. E ce se cheamă un spectacol popular, de distracție”, afirmă Alexandru Dabija.

Spectacolul „Salba Dracului”, după texte de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija, va avea premiera în luna aprilie.

12
/06
/23

Maeștrii Ruxandra Donose, Ramon Vargas și Leontina Văduva au selecționat 20 de viitori cursanți din întreaga lume care vor participa, în perioada 23-27 august, la International Salbek Opera Masterclass, primul curs de măiestrie de acest gen din România, care se va desfăşura într-un cadru de poveste, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad.

12
/06
/23

Cel de-al doilea volum publicat la Editura Humanitas de cercetătorul în neuroștiințe Alexandru Babeș, "Durerea. Istoria conviețuirii cu un vechi dușman", va fi punctul de plecare al unei discuții despre fețele durerii, influența ei în domenii vaste ale vieții și mecanismele de cunoaștere pe care le-am creat de-a lungul secolelor pentru a scăpa de sub controlul ei.