Alt Teatru – Festival de teatru senzorial
https://www.ziarulmetropolis.ro/alt-teatru-festival-de-teatru-senzorial/

Asociaţia „Bridge Theatre” prezintă prima ediţie a Festivalului „Alt Teatru” de la Sibiu. Timp de 9 zile, oraşul Sibiu devine scena de creaţie pentru o nouă formă experimentală de teatru. „Alt Teatru Festival” cu artişti de pe două continente.

Un articol de Petre Ivan|17 februarie 2014

Asociația „Bridge Theatre” prezintă prima ediție a Festivalului „Alt Teatru” de la Sibiu.  Timp de 9 zile, orașul Sibiu devine scena de creație pentru o nouă formă experimentală de teatru. „Alt Teatru Festival” cu  artiști de pe două continente.

Programul reunește spectacole de teatru senzorial – labirint, pantomimă, teatru de păpuși, teatru tradițional chinezesc, ateliere și conferințe.

Construit în jurul temei labirint, proiectul își propune să dezvolte o platformă multidisciplinară, în care tinerii sunt provocați să își dezvolte abilitățile creative și să își testeze limitele artistice într-un mediu ce promovează educația prin participare și redefinirea granițelor teatrului.

Conceptul de teatrul senzorial – labirint a apărut în anii ’90 și își are rădăcinile în Teatrul Suprimaților al lui Augusto Boal și în lucrările antropologului teatral Enrique Vargas.

Această formă de teatru este conceptualizată de regizorul galez Iwan Brioc și se definește în mod special prin interacțiunea directă și constantă cu spectatorul. În timpul unei reprezentații de teatru labirint, spectatorul este personajul principal din poveste.

Workshop-ul de teatru senzorial labirint va fi  susținut de regizorul galez Iwan Brioc și echipa lui de actori din Italia, Africa de Sud, Portugalia, Bosnia și România, iar la finalul acestui atelier participanții vor prezenta un spectacol în 22 și 23 februarie.

Alt Teatru

Intrarea la toate evenimentele (15 – 23 februarie), se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

Foto cu Alt Teatru Festival – ifestival.ro

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.