American Independent Film Festival anunță noi filme în premieră în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/american-independent-film-festival-anunta-noi-filme-in-premiera-in-romania/

Patru filme noi în premieră la American Independent Film Festival, între 27 aprilie şi 3 mai: „Wonderstruck”, de Todd Haynes, „An Evening with Beverly Luff Linn” de Jim Hosking, „Golden Exits” de Alex Ross Perry si „Menashe”, debutul în ficţiune al regizorului de film documentar Joshua Z Weinstein.

Un articol de Petre Ivan|16 aprilie 2018

După nominalizările la Oscar pentru „Carol” cu Cate Blanchett și Rooney Mara, Todd Haynes continuă succesul de critică cu „Wonderstruck”, cel mai recent film al său prezentat în permieră în 2017 la Festivalul de la Cannes.

Cu Julianne Moore în distribuție, filmul este o călătorie înduioșătoare prin istoriile paralele ale unui oraș și ale oamenilor care îl definesc. La București va fi introdus de criticul de cinema Irina Margareta Nistor.

“Povestea celor doi copii, despicată cu inteligență de Todd Haynes, este o odă adusă imaginației și poveștilor care ne fac să fim noi înșine” scrie The New York Times despre „Wonderstruck”, un film deopotrivă pentru copii și părinți, bazat pe romanul omonim al lui Brian Selznick în care Ben și Rose, doi copii surzi din perioade diferite ale istoriei, își doresc în secret ca viața lor să fie diferită.

Selecția de anul acesta include și comedia indie, „An Evening with Beverly Luff Linn” în regia britanicului Jim Hosking („The Greasy Strangler”, 2016), prezentată anul acesta la Sundance și la Rotterdam. Aubrey Plaza, actrița pe care publicul bucureștean a avut ocazia să o vadă în două din titlurile ediției 2017 a American Independent Film Festival („Ingrid Goes West” și „The Little Hours”), joacă rolul lui Lulu Danger, o tânără concediată de propriul soț de la restaurantul pe care acesta îl conduce și care tânjește după iubirea vieții ei, Beverly Luff Linn. Un film hilar și intrigant din punct de vedere vizual, în care îi regăsim, alături de Aubrey Plaza pe Emile Hirsch, Craig Robinson și Jemaine Clement.

An Evening with Beverly Luff Linn

Aducând aminte de cinema-ul lui Woody Allen, Eric Rohmer sau Ingmar Bergman, „Golden Exits” îl confirmă pe Alex Ross Perry ca fiind unul dintre cei mai importanți autori din cinematografia independentă americană. Viețile a două cupluri din Brooklyn se intersectează odată cu apariția lui Naomi (Emily Browning), prietena din copilărie a lui Buddy (Jason Schwartzman), care sosește din Australia în New York pentru un stagiu de lucru în biroul de arhivare al lui Nick, nimeni altul decât Adam Horovitz din celebra trupă Beastie Boys. Prezența ei atrage atenția celor doi bărbați și stârnește gelozia partenerelor acestora, Jess și Alyssa – interpretată de Chloë Sevigny.

Lista premierelor de la American Independent Film Festival include și unul dintre cele mai apreciate filme ale anului 2017, „Menashe”, debutul în ficțiune al regizorului de film documentar Joshua Z Weinstein. Vorbit în yiddish și plasat în comunitatea hassidică din Brooklyn, filmul il urmărește pe Menashe, adorabil și neîndemânatic, în încercarea de a-și organiza viața după moartea soției. Filmat cu neprofesioniști din comunitatea evreilor din New York, Menashe este o comoară a filmului indie cu o viziune revelatoare asupra legăturii universale dintre tată și fiu.

Programul proiecțiilor și noutăți despre filmele și evenimentele din festival vor fi actualizate pe siteul filmedefestival.ro, pe pagina de Facebook American Independent Film Festival și Instagram (@AmericanIndependentFilmFest). Bilete pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

Foto: American Independent Film Festival – facebook

 

02
/02
/16

CRONICĂ DE FILM Moştenirea nuvelei inspiratoare a lui Slavici şi mai ales a clasicului film „La moara cu noroc” al lui Victor Iliu e ca un cuţit cu două tăişuri – poate ajuta la marketing, dar pare să-i fi inhibat îndrăzneala lui Marian Crişan în realizarea celui de-al treilea lungmetraj, „Orizont”.

02
/02
/16

La 10 ani distanță de filmul “Ryna”, regizoarea Ruxandra Zenide reia colaborarea cu actrița Dorotheea Petre în “Miracolul din Tekir”, o co-producție Elveția-România ce dezbate o temă sensibilă și incomodă: misticismul. Ruxandra Zenide crează un univers specific în care natura, în aspectul ei misterios și creator, este un personaj central în film.

02
/02
/16

Miercuri, 3 februarie, de la ora 19, la Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) va fi lansată cartea „Un comic vede lumea: Note de călătorie 1931-1932” de Charles Chaplin, apărută recent la Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. După lansarea cărţii va fi prezentat filmul lui Charles Chaplin LUMINILE ORAŞULUI / CITY LIGHTS, de la a cărui premieră s-au împlinit 85 de ani.

02
/02
/16

Ajuns la a treia ediție, Festivalul Ceau, Cinema! din Timișoara lansează apelul la înscriere în secțiunea competițională internațională, dedicată filmelor de lungmetraj (ficțiune, non-ficțiune sau animație). Sunt vizate filme din 2015 sau 2016 din țările care au avut minorități în regiunea Banatului de-a lungul istoriei şi până azi.

31
/01
/16

Festivalul de Film We Art Water, primul festival internațional de scurtmetraj care are ca obiectiv atragerea atenției la nivel internațional asupra problemei apei în lume, anunță că perioada de înscriere are loc până pe 26 februarie.

30
/01
/16

O cronică observaţională a unui moment dificil din viaţa unui cuplu, o melodramă având în centru un bătrân şi visele sale, un experiment despre raportul dintre realitate şi cinema şi un dur scurtmetraj de tip „found footage” menit a atrage atenţia asupra violurilor în România – patru filme scurte ale ultimilor ani.

28
/01
/16

Bucureștenii sunt așteptați luni 1 Februarie, de la ora 18.00, la Cinema Muzeul Țăranului – Studio Horia Bernea la o proiecție eveniment cu cele două lungmetraje adaptate după nuvela lui Ioan Slavici, “Moara cu noroc”.Este vorba despre pelicula “La moara cu noroc” în regia lui Victor Iliu, dar și cel mai nou film regizat de Marian Crișan ,“Orizont”.

28
/01
/16

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de decorare a actorului Florin Piersic cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Ofițer. Tot ieri, la Cluj Napoca, peste o mie de persoane au asistat la spectacolul aniversar “Nu-ntreba câţi ani am”, organizat pentru distinsul actor, cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani

27
/01
/16

Recunosc din start că am o slăbiciune pentru actorul Florin Piersic. Am devenit ținta glumelor familiei pentru că ori de câte ori îl văd la TV, într-un film, o piesă de teatru, emisiune de vorbăraie, suspend orice activitate, confisc telecomanda și mă lățesc pe canapea.

27
/01
/16

Joseph Fiennes ("Shakespeare îndrăgostit") va interpreta rolul lui Michael Jackson într-un film de comedie despre o călătorie din New York în Los Angeles, pe care "regele muzicii pop" a făcut-o alături de Marlon Brando şi Elizabeth Taylor, la scurt timp după atacurile din 11 septembrie 2001, potrivit contactmusic.com.

27
/01
/16

Florin Piersic s-a născut la 27 ianuarie 1936, la Cluj, din părinți bucovineni (mama - originară din Valea Seacă, tatăl - medic veterinar, originar din Corlata). Și-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta și Cajvana, apoi în Cernăuți și, ulterior, la Cluj-Napoca, unde a urmat Liceul de băieți nr. 3.