Ziua UNATC, sărbătorită de ziua dramaturgului I. L. Caragiale
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-unatc-sarbatorita-de-ziua-dramaturgului-i-l-caragiale/

Sâmbătă, 30 ianuarie este aniversarea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”. Data coincide cu ziua de naştere a dramaturgului Ion Luca Caragiale, maestrul spiritual al universităţii (30 ianuarie 1852).

Un articol de Petre Ivan|28 Ianuarie 2016

Iubitorii de teatru şi film sunt invitaţi pe 30 ianuarie, de la orele 14.00,  la  sediul UNATC (Str. Matei Voievod, nr. 75-77, sector 2) pentru  celebrarea aniversării, care anul acesta va cuprinde o succesiune de momente axate pe activitatea celor două facultăți ale Universității: Facultatea de Teatru și Facultatea de Film.

Gazdele, cadre didactice și studenți, au pregătit pentru invitați ateliere demonstrative de teatru și de film.

Aniversarea Zilei UNATC este marcată și prin evenimentul de lansare a cărții coordonate de Elena Saulea – „Alexa Visarion sau destinul vocației”. Publicat de editura Junimea, volumul prezintă, prin evocările mai multor generații de actori, regizori, critici, teatrologi și studenți, traseul artistic și didactic al regizorului de teatru și film Alexa Visarion.

Alexa Visarion

Alexa Visarion

Pe data de 30 ianuarie 1970, Alexa Visarion debuta pe scena studioului Casandra – IATC cu spectacolul „Cartofi prajiți la orice” de A.Wesker.

Seara se va încheia cu spectacolul „Conu` Leonida” de I.L. Caragiale, producție UNATC, Master, Anul II. Coordonator: prof. univ. dr. Radu Gabriel; Distribuția: Conu` Leonida – Răzvan Răduță, Efimița – Mădălina Oprescu, Safta – Nicoleta Marica; durata 35 minute.

Program:

14:00 – 15.30   Atelier de teatru – Sala Atelier (UNATC)

15.30 – 16.15  Lansare de carte – „Alexa Visarion sau destinul vocației”, Editura Junimea, Colecția Colocvialia

16:15 – 18.00 Atelier de film – Platoul de filmări UNATC; proiecții filme de platou

18:30 – Spectacol de teatru „Conu` Leonida” de I. L. Caragiale, producție Master an II

Foto: UNATC – unatc.ro

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

Page 1 of 25012345...102030...Last »