Amintiri din Epoca de Aur și Robotzi la Comedy Short Film Festival @ Plaza România
https://www.ziarulmetropolis.ro/amintiri-din-epoca-de-aur-si-robotzi-la-comedy-short-film-festival-plaza-romania/

În secţiunea din afara competiţiei a noului festival de comedie aflat sub egida Anchor Grup, organizat de Plaza România şi găzduit de Movieplex, vor putea fi vizionate trei lungmetraje celebre, episoade din ultimele sezoane ale RObotzilor şi şase scurtmetraje.

Un articol de Petre Ivan|19 februarie 2015

La Comedy Short Film Festival @ Plaza România, în secțiunea din afara competiției, cinefilii vor putea vedea filmul omnibus selectat la Cannes “Amintiri din Epoca de Aur”, scris de Cristian Mungiu și regizat de Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Răzvan Mărculescu, Constantin Popescu și Cristian Mungiu.

Mai mult, la festival, va putea fi vizionat filmul mut alb-negru premiat cu trei Globuri de aur și șapte Oscaruri “Artistul ”, de Michel Hazanavicius, și la lungmetrajul de animație “Shaun the Sheep“, de Richard Starzak și Mark Burton, lungmetraj care are premiera în România pe 27 februarie 2015.

Intrarea la toate proiecțiile din cadrul Comedy Short Film Festival @ Plaza România este gratuită.Amintiri din Epoca de Aur

Una din premierele pe care festivalul le oferă amatorilor de film este difuzarea într-o sală de cinema modernă a 27 de episoade din celebrul serial RObotzi, realizat de Creative Monkeyz.

În secțiunea din afara competiției a Comedy Short Film Festival @ Plaza România vor fi difuzate șase scurtmetraje de comedie. Singurul românesc dintre acestea este “Şi băieţii câteodată“, de Matei Lucaci-Grunberg. Celelalte filme provin din SUA, Argentina, Marea Britanie și Franța.

Comedy Short Film Festival @ Plaza România este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România și se va desfășura la Movieplex. Anchor Grup, o companie ce susține activ artele, a organizat acest festival pentru a răsplăti cineaștii talentați și creativi, dar și clienții Plaza România.

Programul complet al festivalului îl găsiți la http://plazafilmfestival.ro/festival-program/

Foto: Amintiri din Epoca de Aur – cinemagia

29
/07
/13

CRONICĂ DE FILM „Deturnarea”, regizat de danezul Tobias Lindholm, este cronica neromanţată şi anti-eroică a unui tensionat război psihologic între două lumi. Pretextul îl constituie capturarea unei nave daneze de către piraţi.

27
/07
/13

Peste 5.000 de filme documentare din întreaga lume, aflate în arhiva Studioului Astra Film Sibiu, pot fi vizionate la cerere de turişti, cercetători sau cinefili, în cadrul unui program estival. Un bilet costă șase lei, iar filmele pot fi văzute de luni până vineri între orele 9 și 15, la sediul Studioului Astra Film.

25
/07
/13

Căderea comunismului a însemnat şi desfiinţarea cenzurii oficiale şi intrarea într-o nouă estetică cinematografică. Dacă puţinii rebeli din filmul românesc al anilor `90 mai aveau de luptat cu trecutul şi prezentul, cei ai Noului Cinema sunt mai degrabă apărătorii unor cauze personale.

24
/07
/13

Cinematografia mondială a oferit în istoria sa numeroase portrete remarcabile de rebeli. Însă şi filmul românesc din timpul comunismului a avut propriii tineri nonconformişti, spirite libere şi periculoase pentru un întreg sistem.