Amintiri din Epoca de Aur și Robotzi la Comedy Short Film Festival @ Plaza România
https://www.ziarulmetropolis.ro/amintiri-din-epoca-de-aur-si-robotzi-la-comedy-short-film-festival-plaza-romania/

În secţiunea din afara competiţiei a noului festival de comedie aflat sub egida Anchor Grup, organizat de Plaza România şi găzduit de Movieplex, vor putea fi vizionate trei lungmetraje celebre, episoade din ultimele sezoane ale RObotzilor şi şase scurtmetraje.

Un articol de Petre Ivan|19 februarie 2015

La Comedy Short Film Festival @ Plaza România, în secțiunea din afara competiției, cinefilii vor putea vedea filmul omnibus selectat la Cannes “Amintiri din Epoca de Aur”, scris de Cristian Mungiu și regizat de Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Răzvan Mărculescu, Constantin Popescu și Cristian Mungiu.

Mai mult, la festival, va putea fi vizionat filmul mut alb-negru premiat cu trei Globuri de aur și șapte Oscaruri “Artistul ”, de Michel Hazanavicius, și la lungmetrajul de animație “Shaun the Sheep“, de Richard Starzak și Mark Burton, lungmetraj care are premiera în România pe 27 februarie 2015.

Intrarea la toate proiecțiile din cadrul Comedy Short Film Festival @ Plaza România este gratuită.Amintiri din Epoca de Aur

Una din premierele pe care festivalul le oferă amatorilor de film este difuzarea într-o sală de cinema modernă a 27 de episoade din celebrul serial RObotzi, realizat de Creative Monkeyz.

În secțiunea din afara competiției a Comedy Short Film Festival @ Plaza România vor fi difuzate șase scurtmetraje de comedie. Singurul românesc dintre acestea este “Şi băieţii câteodată“, de Matei Lucaci-Grunberg. Celelalte filme provin din SUA, Argentina, Marea Britanie și Franța.

Comedy Short Film Festival @ Plaza România este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România și se va desfășura la Movieplex. Anchor Grup, o companie ce susține activ artele, a organizat acest festival pentru a răsplăti cineaștii talentați și creativi, dar și clienții Plaza România.

Programul complet al festivalului îl găsiți la http://plazafilmfestival.ro/festival-program/

Foto: Amintiri din Epoca de Aur – cinemagia

24
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Lansat în România de Transilvania Film pe platforma TIFF Unlimited, filmul „Dama de cupă” („Queen of Hearts”, 2019), al regizoarei daneze cu origini egiptene May el-Toukhy, impresionează prin interpretarea actriţei Trine Dyrholm, care joacă o avocată ce începe o aventură cu fiul său vitreg de nici 18 ani.

23
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Primul episod din miniseria „Bani negri (pentru zile albe)”, scrisă și regizată de Daniel Sandu (autorul filmului „Un pas în urma serafimilor”), a avut premiera pe HBO și e disponibil pe HBO GO. Cât de bun a acest nou serial românesc?

19
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Premiat pentru regie în secțiunea „Encounters” a Festivalului de la Berlin și cu lansarea în cinematografe compromisă de pandemie, „Malmkrog” (2020) este cel mai controversat, dar și cel mai îndrăzneț film românesc al anului. Cum ne provoacă de data asta Cristi Puiu?

18
/11
/20

Prin combinații inedite de mijloace vizuale și tehnici narative, scurtmetrajele incluse în acest an în Competiția Internațională BIEFF propun perspective alternative asupra unor subiecte care marchează realitatea cotidiană. O invitație deschisă la reflecție, dezbatere și dialog, evenimentul dedicat noilor forme de explorare a limbajului cinematografic va reprezenta, la această ediție, un punct de intersecție al diferitelor viziuni asupra violenței și a justificării ei morale, dar și asupra ideii de graniță și a locurilor de care aparținem.

17
/11
/20

Cu toții suntem de acord că experiența de la cinema este inegalabilă, însă cum momentan nu mai este posibilă în contextul pandemic actual, din pasiune și dor de emoția trăită în fața marelui ecran, Cineplexx a oferit în weekend porții de popcorn cald tuturor iubitorilor de filme.

16
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Lansat recent în România direct online, pe pagina de Vimeo a distribuitorului Independenţa Film, „Beanpole” (2019) este al doilea film al lui Kantemir Balagov, considerat de unii cel mai bun tânăr regizor rus, educat la şcoala de cinema a lui Alexander Sokurov. O poveste despre traumele post-război, stilizată însă aproape până la academism.