Amour este cel mai bun film al anului, potrivit Los Angeles Film Critics Association
https://www.ziarulmetropolis.ro/amour-este-cel-mai-bun-film-al-anului-potrivit-los-angeles-film-critics-association/

Lungmetrajul francez „Amour”, regizat de Michael Haneke, a fost desemnat duminică cel mai bun film al anului 2012 de reprezentanţii Los Angeles Film Critics Association.   Joaquin Phoenix a fost desemnat cel mai bun actor, pentru rolul său din drama „The Master”. Pe o listă a câştigătorilor, care a contrazis în mare parte opiniile criticilor […]

Un articol de Andrada Văsii|11 decembrie 2012

Lungmetrajul francez „Amour”, regizat de Michael Haneke, a fost desemnat duminică cel mai bun film al anului 2012 de reprezentanţii Los Angeles Film Critics Association.

 

Joaquin Phoenix a fost desemnat cel mai bun actor, pentru rolul său din drama „The Master”.

Pe o listă a câştigătorilor, care a contrazis în mare parte opiniile criticilor din New York, care au acordat premiile lor anuale săptămâna trecută, reprezentanţii Los Angeles Critics Association au decis că Paul Thomas Anderson este cel mai bun regizor al anului, pentru acelaşi film, „The Master”, iar Amy Adams, care joacă în acelaşi lungmetraj, a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol secundar.

„Zero Dark Thirty”, thrillerul despre capturarea şi uciderea lui Osama Bin Laden, a fost premiat la categoria „cel mai bun montaj”.

Săptămâna trecută, „Zero Dark Thirty” fusese recompensat cu două premii majore – cele decernate de asociaţiile National Board of Review şi New York Film Critics Circle.

Cei 60 de membri ai Los Angeles Film Critics Association au arătat încă o dată că au gusturi extrem de variate, iar preferinţele lor au contrazis curentul principal de opinie din industria americană.

Emmanuelle Riva, în vârstă de 85 de ani, care joacă rolul unei foste profesoare de pian ce a suferit un accident vascular cerebral, în filmul „Amour”, premiat cu Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes din acest an, a fost desemnată cea mai bună actriţă a anului, la egalitate cu americanca Jennifer Lawrence, care interpretează o văduvă tânără în comedia cu accente dramatice „Silver Linings Playbook”.

Consideraţi drept mari favoriţi la Oscarurile din 2013, actorii Daniel Day-Lewis („Lincoln”) şi Jessica Chastain („Zero Dark Thirty”) au fost ignoraţi în acest an de criticii din Los Angeles, alături de mult aşteptatul musical „Les Misérables” şi fantezia epică „The Hobbit”.

Debutantul Dwight Henry a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar, pentru interpretarea sa din filmul independent „Beasts of the Southern Wild”.

Criticii de film din Los Angeles au decis să acorde premiul pentru cel mai bun scenariu peliculei „Argo”, regizată de Ben Affleck, despre drama unor ostatici din Iran.

În 2011, cel mai bun film al anului, potrivit Los Angeles Film Critics Association, a fost lungmetrajul „The Descendants”, regizat de Alexander Payne.

În această săptămână vor fi anunţate nominalizările pentru Globurile de Aur şi pentru premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG), trofee care reprezintă de multe ori un bun indicator pentru identificarea peliculelor favorite la premiile Oscar, ce vor fi decernate în februarie.

Nominalizările pentru Critics Choice Awards vor fi anunţate marţi, SAG îşi va anunţat nominalizările în cursul zilei de miercuri, iar joi vor fi anunţate nominalizările la Globurile de Aur.

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 10 ianuarie.

Gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theater (fostul Kodak Theater) din Hollywood.

 

 

Sursa: Mediafax

22
/02
/17

Cu 30.000 de bilete individuale epuizate în primele ore de la punerea în vânzare pe 16 februarie, de la ora 10, în rețeaua Eventim, și un total de 34.000 de bilete epuizate în primele 24 de ore, Festivalul Internațional George Enescu a înregistrat și pentru ediția 2017 noi recorduri de vânzare. Abonamentele pentru ediția 2017, puse în vânzare pe 5 decembrie, s-au epuizat, de asemenea, într-un timp record.

22
/02
/17

Cele mai bune filme de peste an vin în 2017 la Festivalul Internațional de Film Transilvania, a cărui ediție cu numărul 16 va avea loc între 2 și 11 iunie. Premiate în marile festivaluri sau incluse în topurile de sfârșit de an ale criticilor, primele titluri anunțate din programul festivalului prefigurează o selecție eclectică, din care nu vor lipsi filme ce abordează teme fierbinți ale momentului - politică, religie, societate - , dar și filme de gen cu cârlig la marele public.

22
/02
/17

Într-o zi de 22 februarie se năștea actrița italiană Giulietta Masina, al cărei destin a fost legat de o altă biografie celebră din lumea filmului, cea a regizorului Federico Fellini, soţul ei. Tot într-o zi de 22 februarie se năștea poetul şi fabulistul Grigore Alexandrescu, cel care va consacra în literatura română ca specii literare autonome epistola, meditaţia şi satira, și se stingea din viață Andy Warhol, unul dintre cei mai reprezentativi artişti americani ai mişcării pop.

21
/02
/17

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada 27 februarie - 8 martie Târgul "De Mărțișor", eveniment prin care își propune promovarea "vechiului obicei al dăruirii, la început de primăvară, a micilor obiecte artizanale cu rol protector".

21
/02
/17

Foștii membrii Beatles Paul McCartney și Ringo Starr au avut prima lor colaborare după șapte ani. Veteranii muzicieni, singurii membri în viață ai celebrului grup din Liverpool, s-au reunit la sfârșitul săptămânii trecute pentru o colaborare de studio la ultimul album al lui Ringo Starr.

21
/02
/17

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” va susține un concert extraordinar pentru a marca Ziua Madrigalului, pe 26 februarie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala de Spectacol “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică București. Concertul este consacrat împlinirii a 92 de ani de la nașterea regretatului dirijor și compozitor Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal.

21
/02
/17

În fiecare an, la 21 februarie, se celebrează Ziua Internațională a Limbii Materne, un eveniment ce promovează diversitatea culturală și lingvistică din întreaga lume.

20
/02
/17

La împlinirea a 165 de la naşterea lui I.L. Caragiale, Casa de Producţie TVR prezintă în această seară, de la ora 20.10, la TVR2, spectacolul „Al matale, Caragiale”, în regia lui Mircea Cornişteanu. Din distribuție fac parte regretații actori Radu Beligan, Mircea Albulescu și Șerban Ionescu.

20
/02
/17

Profesorul universitar Jean-Pierre Sirois-Trahan a descoperit în arhivele Centrului Naţional al Cinematografiei din Canada un film alb-negru care l-ar reprezenta pe scriitorul francez Marcel Proust, literatul considerând că montajul este singurul existent care îl înfăţişează pe scriitor.

20
/02
/17

Ca o invitație la reflecție și empatie, BIEFF supune dezbaterii ideile preconcepute legate de corpul uman – de prezentarea, reprezentarea și auto-reprezentarea lui – atrăgând atenția asupra complexelor implicații socio-politice ale identității. Popularele programe tematice dedicate corpului și performance-ului revin și anul acesta la BIEFF între 28 martie și 2 aprilie.

20
/02
/17

„Întotdeauna mi-am dorit să fiu o persoană mai bună ziua următoare decât am fost cu o zi în urmă.” – Sidney Poitier . Actorul din „Guess Who's Coming to Dinner” / Ghici cine vine la cină (1967) este primul artist de culoare distins cu un premiu Oscar. S-a născut la 20 februarie 1927, în timpul unei călătorii pe mare, pe care o făceau părinții săi dinspre insula natală, Cat Island, Bahamas către Miami, Florida, unde mergeau să vândă produsele de la fermă.