Anamaria Marinca: Brad Pitt şi David Ayer au fost sprijinul meu
https://www.ziarulmetropolis.ro/anamaria-marinca-brad-pitt-si-david-ayer-au-fost-sprijinul-meu/

Anamaria Marinca, cea care interpretează rolul Irmei în drama de război „Furia: Eroi anonimi/ Fury”, a declarat, la premiera lungmetrajului de la Festivalul de Film de la Londra, că Brad Pitt, alături de care joacă în această peliculă, şi regizorul David Ayer au fost „sprijinul” său.

Un articol de Petre Ivan|22 octombrie 2014

Pe 19 octombrie, lungmetrajul a fost proiectat în premieră în închiderea Festivalului de Film de la Londra, în prezenţa actorului Brad Pitt şi a regizorului David Ayer. De asemenea, la premiera lungmetrajului au participat actorii Anamaria Marinca, Alicia Von Rittberg, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal şi Michael Peña.

Întrebată după premiera lungmetrajului cum a fost să filmeze o scenă atât de intensă precum cea prezentată în drama de război, Anamaria Marinca a precizat că, într-un fel, pentru ea „nu a fost atât de greu”, având în vedere că „băieţii au creat întreaga atmosferă”.

„Era o frică peste tot şi am simţit-o intens. David este un regizor incredibil şi cumva a reuşit să ne pună să creăm această situaţie uimitoare”, a completat aceasta.

„Ştiu că a brutal, a fost teribil să realizăm acea scenă, tremuram în realitate, doar am crezut. Uneori doar crezi, oamenii din jur te fac să crezi şi cred că, pentru mine, Brad şi David au reprezentat sprijinul principal”, a mai spus Marinca.

Pe de altă parte, întrebată dacă relaţia dintre regizorul filmului şi actorul Brad Pitt a fost una „naturală”, Anamaria Marinca a precizat că, „în momentul în care au ajuns în distribuţie, ei deja se purtau ca o familie”.

„A fost un proces neobişnuit. M-am simţit foarte apropiată de ei şi m-am simţit în pericol şi în siguranţă în acelaşi timp. Ştiu că este un paradox, dar a fost o perioadă nebună pentru noi toţi”, a mai spus Marinca.

Cu o acţiune care se petrece la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, filmul „Fury” spune povestea unui sergent american (Brad Pitt) cu mare experienţă în luptă.

Împreună cu echipajul său de cinci oameni, sergentul Wardaddy conduce un tank Sherman, supranumit „Fury”, şi pătrunde în spatele liniilor inamice pentru o misiune cvasi-sinucigaşă, care ar trebui să dea ultima lovitură forţelor armate ale Germaniei naziste.

Despre Anamaria Marinca

Anamaria Marinca a devenit cunoscută la nivel internaţional datorită unor roluri din filme precum „Sex Traffic”, de David Yates (2004), pentru care a primit

Anamaria Marinca

Anamaria Marinca

premiul BAFTA în 2005, şi, mai ales, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, de Cristian Mungiu (2007), recompensat cu premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes 2007.

Rolul Otilia din filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” i-a adus Anamariei Marinca, în 2007, premiul pentru cea mai bună actriţă a anului la Festivalul Internaţional al Filmului de la Stockholm, iar, în 2008, premiul FIPRESCI pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de la Palm Springs.

Anamaria Marinca a mai jucat în filmul „Cinci minute în rai/ Five Minutes of Heaven” (BBC TV), alături de Liam Neeson şi James Nesbitt, dar şi în „Hotel Babylon”, produs de BBC, şi în „Boogie”, de Radu Muntean. Actriţa a jucat, de asemenea, în „Furtuna/ Storm”, de Hans-Christian Schmid, lansat la Festivalul de Film de la Berlin din 2009, dar şi în „Contesa însângerată”, debutul în regie al lui Julie Delpy.

Foto: Anamaria Marinca – facebook

12
/12
/16

O participare istorică la Cannes, prezenţe şi premii în alte festivaluri importante, o nouă reformă, dezorientarea sau manierizarea unor regizori consacraţi, încercări onorabile de film de gen, documentare îndrăzneţe, dar şi obişnuitele pocnitori: un an 2016 bogat pentru cinematografia română.

12
/12
/16

Lucasfilm prezintă primul film din seria de filme de sine stătătoare „Star Wars”: „Rogue One: O poveste Star Wars”, o nouă aventură epică. Într-o perioadă plină de conflicte, un grup de eroi neobişnuiţi îşi unesc forţele pentru misiunea de a fura planurile pentru Death Star, cea mai puternică armă de distrugere pe care o are Imperiul.

12
/12
/16

“Astăzi sunt 33 de ani de când tata a plecat puțin... A iubit România din tot sufletul lui. A iubit și a crezut în acest popor. Tare a vrut ca acest neam să fie liber, sănătos, prosper și fericit! Fie ca într o zi dorința lui să se îndeplinească. Mulțumesc tuturor ce vor înălța un gând pentru sufletul lui.” – Oana Pellea.

09
/12
/16

Cineastul olandez Paul Verhoeven, regizorul unor producții precum "Robocop" (1987) sau "Basic Instinct" (1992), va fi președintele juriului celei de-a 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin ( 9-19 februarie 2017). Verhoeven îi urmează în fruntea juriului Berlinalei actriței Meryl Streep.

09
/12
/16

„Viaţa de zi cu zi seamănă cu un film prost de serie B. Dacă mi s-ar propune s-o ecranizez, aş refuza.” – Kirk Douglas. Ultimul supraviețuitor al epocii de aur a Hollywood-ului împlinește, astăzi, 100 de ani! Cu această ocazie, numeroase ziare din întreaga lume i-au dedicat legendarului actor și producător american articole omagiale.

08
/12
/16

Considerată o revelație a cinematografiei europene, actrița Ada Condeescu, starul din “Eu când vreau să fluier, fluier”, “Loverboy” sau “Dincolo de calea ferată”, debutează cu un prim proiect fotografic, expoziția “Colentina”, care va fi vernisată joi, 15 decembrie, de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din București.

07
/12
/16

Proiecția filmului „Biserici de lemn din România – un documentar”, va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 12, la Cinemateca Eforie din București. Filmul se proiectează în cadrul celei de-a XI-a ediții a IPIFF – „Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți”.

06
/12
/16

Audiția Națională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenților din ultimul an de studiu (anul III – Licență; anii I și II – Master) și absolvenților Facultăților de Teatru din toată țara. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional - angajat, independent etc.

05
/12
/16

Cinefilii pot vedea, în această noapte, la FILMUL de ARTĂ, de pe TVR 2, excelenta animație Iluzionistul (L'ILLUSIONNISTE-Franţa, 2010), în regia lui Sylvain Chomet. Filmul a fost nominalizat la premiul Oscar, în 2011, pentru cel mai bun film de animaţie, fiind răsplătit în același an cu un Premiul Cesar.

05
/12
/16

În urmă cu 115 ani, într-o zi de 5 decembrie (1901) venea pe lume, la Chicago, într-o modestă familie cel de-al patrulea copil din cinci al familei Disney. Puștiul talentat la desen va fi încurajat să continue pe această cale de o mătușă. Nu va termina niciodată liceul, dar va ajunge una dintre marile personalități ale secolului XX.

02
/12
/16

“N-am întârziat niciodată şi n-am obosit niciodată. Am ajuns primul la teatru şi am plecat întotdeauna ultimul.” – Mitică Popescu. Îndrăgitul actor, născut la București, pe 2 decembrie 1936, împlinește astăzi 80 de ani!

30
/11
/16

Cinematografele indiene vor trebui să difuzeze imnul național înaintea fiecărei proiecții de film, a decis miercuri Curtea Supremă din India. Ordinul vine pe fondul unei dezbateri la nivel național cu privire la ascensiunea naționalismului agresiv în India sub conducerea partidului hindus de dreapta Bharatiya Janata Party.

29
/11
/16

Sâmbătă, 3 decembrie, la ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, regizorul Radu Jude și criticul de film Andrei Gorzo vor intra în culisele filmului "Inimi cicatrizate". Pelicula lui Jude a câştigat Premiul Special al Juriului şi trofeul "Don Quijote" la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.