Anca Hurubaru şi Iulia Ignat expun „Reflecţii“ la Galeria SaintINK, Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/anca-hurubaru-si-iulia-ignat-expun-reflectii-la-galeria-saintink-bucuresti/

Laboratorul de artă Sfântul Tuş vă invită la expoziţia ,,Reflecţii”. Evenimentul va începe astăzi şi va dura până pe 22 august.

Un articol de Andrada Văsii|7 august 2013

Laboratorul de artă Sfântul Tuș vă invită la expoziția „Reflecții“. Evenimentul va începe astăzi și va dura până pe 22 augustExpoziţia reuneşte un fond de 15 lucrări de ceramică și grafică sub semnătura artiștilor contemporani Anca Hurubaru și Iulia Ignat.

Experimentând tehnici mixte, Anca Hurubaru conturează o lume în care granița dintre universul interior și cel exterior dispare, în care linia trupului este doar o expresie a tensiunilor și sensibilităților. Trupuri contorsionate contrastează cu linii fine, invitând către o comunicare la nivel emoțional ce suprinde prin transparență.

Galeria-SaintINK

Personajele sale, suprinse în ipostaze marcate de o expresivitate fascinantă, rezonează cu cele mai profunde trăiri sufletești ale fiecăruia dintre noi, amintind de complexitatea lumii lui Cantor.

Lucrările Iuliei Ignat par a fi rupte din lumea poveștilor cu personaje menite să construiască tipologii. Sub semnul unui ludic vibrând plin de expresivitate, compozițiile grafice ale artistei demonstrează o creativitate spontană, sinceră, marcată de o dinamică fluidă.

Info:

Expoziția poate fi vizitată în Str. Doamnei nr. 3 în intervalul: 14.00-22.00.

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: SaintINK (Facebook)

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

20
/06
/19

Un computer care se autodistruge în interiorul muzeului, drone care captează frânturi dintr-o corespondență paranormală, o mașină computațională care creează nori și se străduiește să devină parte a naturii, o frescă digitalizată a unei hărți celestiale din secolul XVI - o parte din propunerea Liminal, festivalul de artă, știință și tehnologie din București, care are loc zilele acestea.

19
/06
/19

Într-o epocă a dominației digitalului, cineastul francez Michel Gondry propune o întoarcere la un cinema artizanal, ca mijloc de distracție și de stimulare a imaginației și a creativității, la îndemâna oricui, prin „Uzina filmelor de amatori” inaugurată la Cluj-Napoca în timpul TIFF și deschisă până la sfârșitul lunii iulie.