Andrei Plesu, „Parabolele lui Iisus“ – o carte premiată pentru design
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-plesu-parabolele-lui-iisus-o-carte-premiata-pentru-design/

Volumul lui Andrei Plesu ,,Parabolele lui Iisus’’ a fost premiat la Concursul naţional de design de carte ,,Cele mai frumoase cărţi din România”.

Un articol de Andrada Văsii|5 noiembrie 2013

Volumul lui Andrei Plesu, ,,Parabolele lui Iisus’’, a fost premiat  la Concursul naţional de design de carte „Cele mai frumoase cărţi din România”.

Luni seară, la UNA Galeria din Bucureşti, volumul ,,Munka”, de Rosta Jozsef, a obţinut premiul I, în timp ce ,,Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste”, de Andrei Pleşu, a primit premiul al II-lea.

Premiile concursului naţional de design de carte ,,Cele mai frumoase cărţi din România” au fost decernate în cadrul vernisajului expoziţiei ,,Cele mai frumoase cărţi”, care reuneşte cele 39 de volume româneşti finaliste la ediţia din 2013 şi o selecţie de cărţi frumoase franceze realizate de editura Actes Sud.

Astfel, premiul I a fost câştigat de volumul ,,Munka”, de Rosta Jozsef – design/ grafică: Timotei Nădăşan -, în timp ce premiul al II-lea a fost acordat volumului ,,Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste” (ediţie de lux), de Andrei Plesu – design/ grafică: Mihai Coşuleţu -, şi volumului „A homalyban maradas osztone (Instinctul de a rămâne în umbră)”, de Hajdu Farkas-Zoltan – design/ grafică: Kristina Hajdu (Concepţie grafică – ro), Zsolt Vidak (copertă, ilustraţii – hu).

O serie de premii, printre care şi cel al lui Andrei Plesu

Premiul al treilea a fost câştigat de volumul ,,Oraşul posibil: In(ter)venţii în spaţiul urban postcomunist”, de Ina Stoian şi Daniela Calciu – design/ grafică: Alice Stoicescu (concept grafic, design, prepress), Lucian Sandu Milea (ilustraţii).

De asemenea, premiul pentru cea mai bună ilustraţie a fost câştigat de volumul ,,Jurnalul unui voluntar”, de Elena Avramescu şi Margareta Udrescu – design/ grafică: Margareta Udrescu (ilustraţii), Alexandru Branişte (design).

Citiţi şi: Ce-au vrut să spună Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu şi Emil Brumaru

Premiul pentru carte bibliofilă i-a revenit volumului ,,Bumbata” (ediţie limitata), de Cosmin Bumbuţ – design/ grafică: Cosmin Bumbuţ.

La categoria ,,cea mai frumoasă carte pentru copii” au fost premiate volumele ,,Călătorie printre ierburi şi lumină”, de Iulia Iordan – design/ grafică: Cristiana Radu -, şi ,,Blanka Birodalma”, de Balazs Imre Jozsef – design/ grafică: Agnes Keszeg (ilustraţii), Suto Ferenc (design).

Andrei Plesu parabolele lui Iisus

Volumul premiat la  Expoziţia ,,Cele mai frumoase cărţi”

Expoziţia ,,Cele mai frumoase cărţi” este organizată de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură, în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti, cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN), şi este deschisă publicului în perioada 4 – 8 noiembrie.

Evenimentul face parte din proiectul cultural ,,Cele mai frumoase cărţi din Romania”, aflat la ediţia a II-a, în cadrul căruia a avut loc un masterclass dedicat profesioniştilor din domeniul editorial, cât şi o serie de expoziţii de carte.

Info:

Cărţile finaliste în ediţia 2013 au fost expuse deja la Târgul de Carte de la Frankfurt, în pavilionul României, în perioada 9 – 13 octombrie, având parte şi de un vernisaj special la care au participat membri ai Federaţiei Editorilor din Europa. O parte dintre cărţile finaliste au fost prezentate publicului ieşean la Bookfest Iaşi.

Toate cele 39 de cărţi selectate vor reprezenta România în competiţia internaţională de design de carte ,,Best Book Design from All Over the World”.

Foto credit: Radu Sandovici / vertizontal.ro, foto cu Andrei Plesu

15
/09
/18

Vă invităm în sufrageria tapetată cu cărți recent deschisă la demisolul La Petite Bouffe-Cotroceni (Strada Doctor Louis Pasteur, nr 38). Totul începe cu o atentă selecție de titluri românești și străine, pentru adulți și copii, animate de întâlniri cu personalități din lumea culturală, lecturi în avanpremieră, seri muzicale, un salon literar lunar în care sunt discutate aparițiile editoriale care ne-au impresionat sau ne-au pus pe gânduri, o cafenea filozofică, evenimente pentru copii și un pubquiz.

14
/09
/18

Cătălin Dorian Florescu este invitatul primului eveniment Humanitas din această toamnă de la Librăria Cișmigiu. Marți, 18 septembrie, de la ora 19, Cătălin Dorian Florescu, laureat al Premiului Literar Andreas Gryphius 2018 pentru întreaga operă, va purta un dialog cu publicistul Cristian Pătrășconiu despre cel mai recent roman al său, Bărbatul care aduce fericirea, apărut la Humanitas, în traducerea Marianei Bărbulescu.

12
/09
/18

Noua sufragerie-librărie din La Petite Bouffe-Cotroceni (zisă și „La Pisicul ghiftuit“) propune „o mică ghiftuială“ culturală lunară. Doritorii sunt invitați, așadar, în sufrageria tapetată cu cărți recent deschisă la demisolul La Petite Bouffe-Cotroceni (Strada Doctor Louis Pasteur, nr 38).

12
/09
/18

Dar să vedem ce cumpărături a mai făcut între timp scriitorul şi scenaristul Florin Lăzărescu, care, luna trecută, după cum aflam de pe pagina dumnealui de facebook, asista neputiincios la moartea propriului caucic. (www.ziarulmetropolis.ro/moartea-cauciucului-domnului-lazarescu/)

11
/09
/18

Cea mai nouă apariție în colecția CINEMAgrafia a editurii Noi Media Print, volumul „Mircea Veroiu. Poezia unei lumi tragice”, scris de Marian Sorin Rădulescu, poate readuce în atenție unul dintre cei mai importanți regizori ai cinematografiei române, ale cărui filme par să fie însă tot mai puțin descoperite sau revăzute.

04
/09
/18

George Bacovia, cel mai important poet simbolist român, a terminat liceul la 22 de ani, a publicat prima carte la 35 de ani, iar verbele sale favorite - conform frecvenței din poezii - erau „plânge” și „ninge". De asemenea, nu citea foarte mult, nu avea scriitori preferați și avea un talent deosebit la portrete și caricaturi...

03
/09
/18

Astăzi a avut loc conferința de lansare a celei de a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT. Organizatorii au anunțat noutățile și numele invitaților care vor sosi la Iași, în perioada 3-7 octombrie 2018.

29
/08
/18

Cu aproape zece ani înainte să moară, când se afla deja de ceva vreme sub observaţie psihiatrică, Friedrich Nietzsche începea să alunece pe deplin în propria poveste şi să se identifice cu zeul Dionysos, semnându-şi scrisorile cu numele lui.

29
/08
/18

Fundația Calea Victoriei și editura Humanitas vă invită joi, 30 august, de la ora 19:00, la un eveniment dedicat memoriei lui Neagu Djuvara, istoric şi eseist, autor Humanitas, apreciată personalitate culturală și primul lector al Fundației Calea Victoriei.

26
/08
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Florența a contribuit ca puține alte orașe la îmbogățirea patrimoniului cultural al lumii. Opera florentinului Dante Alighieri (1265-1321), poet, prozator, filosof, gânditor politic, stă mărturie în această privință.