Andrei Vieru, „Ecleziastul vesel”, la Garantat 100%
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-vieru-ecleziastul-vesel-la-garantat-100/

Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu pianistul, scriitorul, pictorul şi matematicianul Andrei Vieru duminică, 5 aprilie, de la 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

Un articol de Petre Ivan|3 aprilie 2015

Andrei Vieru, la Garantat 100% / Pentru ediţia din 5 aprilie, Cătălin Ştefănescu anunţă publicului său „o emisiune-eveniment, pe care am avut o mare şansă să o putem realiza. Apariţiile sale televizate sunt rarisime, iar filmarea momentului muzical din emisiune, făcută la teatrul ACT, este o premieră absolută în România.

Prezenţa sa în emisiunea noastră este un privilegiu, dar şi ocazia de a prezenta publicului de la noi o mare personalitate culturală, foarte puţin cunoscută, din nefericire, în ţara de unde a plecat”, dezvăluie Cătălin Ştefănescu.

Invitatul Garantat 100% de duminică s-a născut în 1958, la Bucureşti. Este fiul compozitorului Anatol Vieru şi al Ninei Vieru, muzicolog. Este pianist, scriitor, pictor şi matematician. Din 1988 trăieşte în Franţa.

Este o personalitate care se bucură de apreciere, fiind comparat deseori cu românii iluştri care şi-au găsit locul în cultura franceză. Andrei Vieru este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%. Ediţia poate fi urmărită la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 24.00.

Discuţiile, garantat 100% interesante, sunt despre volumul lui Andrei Vieru, Ecleziastul vesel, tradus din limba franceză şi publicat anul trecut în România.

Cartea este o colecţie de eseuri nonconformiste, de meditaţii asupra artei şi a artiştilor, analizând viaţa şi opera unor mari muzicieni şi scriitori, la care se adaugă analize politice despre dramele din estul Europei. Ecleziastul vesel este extrem de bine primită şi apreciată în Franţa.

În exclusivitate pentru Garantat 100% şi TVR, Andrei Vieru a acceptat să înregistreze câteva piese muzicale clasice, la pian, pe care telespectatorii le vor putea asculta duminică, 5 aprilie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Foto: Andrei Vieru, Garantat 100% – tvr.ro

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!

07
/07
/22

La începutul săptămânii viitoare, luni, 11 iulie, începând cu ora 20.00, Institutul Cervantes din București invită publicul iubitor de cultură la sediul său la un eveniment în aer liber: vernisaj, vizionare de filme și sangría. Evenimentul va avea loc în El Patio, curtea interioară a Institutului, unde artistul vizual Pisica Pătrată a realizat o nouă intervenție murală.

05
/07
/22

15 profesioniști de top din domeniul cultural, marketing și antreprenoriat au acceptat invitația de a deveni mentori la prima ediție Whatifany, programul inovator de orientare profesională dedicat liceenilor. Un demers educațional gândit ca o completare a eforturilor depuse de-a lungul celor 12 ani de studiu, programul debutează cu o ediție-pilot în luna septembrie, la București. Organizat în două etape, începând cu luna septembrie, Whatifany le va oferi participanților șansa de a interacționa atât cu experții din cele trei domenii, cât și cu mediile profesionale în care aceștia activează, în cadrul unor stagii de internship.

03
/07
/22

Ceea ce am văzut la Art Safari, la ediția din acest an, cea cu numărul 9, nu poate fi uitat niciodată. Îți rămân întipărite în minte nu doar arta expusă, extraordinar reprezentată prin lucrările lui Theodor Aman, ale inegalabililor Pablo Picasso și Salvador Dali, Marcel Iancu, dar și parfumul de ulei și acuarelă, întinse cu măiestrie pe pânza veche, ce păstrează patina timpului.