Angela Gheorghiu, concert în Piața Constituției, cu ocazia Zilelor Bucureștiului
https://www.ziarulmetropolis.ro/angela-gheorghiu-concert-in-piata-constitutiei-cu-ocazia-zilelor-bucurestiului/

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează în cadrul evenimentului aniversar Zilele Bucureştiului cel mai mare concert de muzică clasică, susţinut de superstarul internaţional soprana Angela Gheorghiu, pe 15 septembrie, de la ora 20:30, în Piaţa Constituţiei. Angela Gheorghiu superstar internaţional, cea mai fascinantă și talentată artista de operă a timpurilor noastre, concertează la Bucureşti sub bagheta maestrului Eugene Kohn, alături de Filarmonica George Enescu şi tenorul Teodor Ilincăi.

Un articol de Petre Ivan|23 august 2017

Concertul este o premieră pentru România, având la bază un concept unic, care îmbină muzica clasică cu cele mai noi elemente de tehnologie și video mapping.

Faptul că nucleul acestui spectacol este însăși celebra soprană Angela Gheorghiu, o valoare inestimabilă, face ca acest eveniment să fie cu totul și cu totul special, o nestemată artistică, oferită locuitorilor Capitalei.

Concertul are loc în aer liber, în Piața Constituției, iar accesul este gratuit. Un regal oferit publicului, o invitație la descoperirea valorilor autentice românești, dar și la reconectarea cu vibrația profundă a muzicii de operă.

Aclamată pe marile scene internaționale, dorită la cele mai impunătoare și de seamă evenimente din lume,  Angela Gheorghiu strălucește ca un fenomen rar: nu doar o cântăreață și actriță cu o tehnică vocală excepțională și inteligență dramatică și muzicală profundă, dar și un comunicator magnetic, care ajunge la inimile și la mințile unui public extrem de larg, care variază de la connaisseuri exigenți la întruniri informale.

Formatul de spectacol inedit propus, în care întreaga scenă este acoperită în totalitate de proiecții video creează iluzia unui adevărat film 3D.

Concertul are un concept inovator, celebrele piese muzicale fiind sincronizate perfect cu proiecții de video mapping special gândite pentru acest show, artiștii fiind armonizați, pe tot parcursul concertului, de un decor virtual tridimensional.

Zilele Bucureștiului continuă în weekendul 16 – 17 septembrie cu spectacole de videomapping și concerte pop-rock în Piața Constituției. Anul acesta Zilele Bucureștiului aniversează alături de locuitorii orașului 558 de ani de la prima atestare istorică a Capitalei.

Despre Angela Gheorghiu

Angela Gheorghiu, superstar internațional, cea mai fascinantă și talentată cântăreață de operă a timpurilor noastre, s-a născut în orașul Adjud din România. A urmat Școala de Muzică din București și a absolvit Universitatea Națională de Muzică din capitală. A studiat cu remarcabila profesoară de muzică Mia Barbu.

Pentru cariera ei strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor, dar şi de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordate de Guvernul francez.

În decembrie 2010, Angela Gheorghiu a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi. În acelaşi an, Angela Gheorghiu a fost decorată cu Ordinul Steaua României în grad de Comandor – cea mai înaltă decoraţie acordată de către preşedintele României.

În octombrie 2012, Angela Gheorghiu a primit Medalia Nihil Sine Deo din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate.

În ultimii ani, Angela Gheorghiu a interpretat spectacolele Adriana Lecouvreur, Tosca și La Bohème în Viena, Paris și Londra, și concerte în Amsterdam, Londra, Praga, München, Hamburg și Viena (Konzerthaus) și mai multe recitaluri.

În martie 2015 a debutat în rolul lui Charlotte din Werther de Massenet. În august 2015 a cântat Werther la Salzburger Festspiele și a avut un concert la Grafenegg (Austria).

În ianuarie 2016 a revenit la Royal Opera House cu Tosca, un spectacol pe care l-a jucat la Wiener Staatsoper în februarie și aprilie 2016.

Angela Gheorghiu a emoționat mulțimi de spectatori din marile săli de operă și de concerte ale lumii și a inspirat milioane de oameni la evenimente cum ar fi celebrarea jubileului de aur al Reginei Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham, concertul pentru premiul Nobel pentru pace la Oslo, concertul jubileului Reginei Beatrix la Palatul din Amsterdam, ceremonia de deschidere a celui de-al 59-lea Festival de Film de la Cannes și deschiderea Amfiteatrului Katara în Doha, Qatar.

În diverse locuri, pe scene de operă și de concert internaționale, sau în cinematografe unde poate fi văzută jucând în filme realizate special pentru ea, Angela Gheorghiu captivează publicul ei extrem de divers.

Despre Teodor Ilincăi

Teodor Ilincăi și-a făcut debutul internațional în decembrie 2009, la Opera Regală din Londra cu Boema, atrăgând atât aprecierea publicului, cât şi a criticii de specialitate, precum și şansa de a debuta discografic, într-o înregistrare difuzată de Casa de Discuri Opus Arte, alături de Hibla Gerzmava (în rolul Mimi) și sub bagheta lui Andris Nelsons.

În 2013, i-a fost decernat Premiul de Excelență pentru promovarea imaginii României în străinătate de către Elite Art Club Unesco.

 

Foto: Angela Gheorghiu – www.arcub.ro

17
/11
/15

Trompetistul american Miles Davis a fost desemnat cel mai bun artist de jazz din toate timpurile, în urma voturilor exprimate de ascultătorii postului BBC Radio. Topul 10 al celor mai buni artişti de jazz cuprinde nume precum Louis Armstrong, Ella Fitzgerald şi Billie Holiday.

15
/11
/15

Vineri, 13 noiembrie: superstițioșii s-ar feri de lansări de discuri în această zi, însă, cum 3 albume importante și interesante se lansează pe 13 noiembrie 2015, se poate spune că este o zi fastă. Vladimir Horowitz – Return to Chicago (un recital susținut la Chicago, în 1986, de celebrul pianist), “Petrică și lupul” de Serghei Prokofiev, în lectura lui Alice Cooper, legendarul rocker, și concerte de Brahms și Bartok înregistrate de violonista olandeză Janine Jansen găsim pe aceste trei albume.

14
/11
/15

Muzică de Oscar, Tony pentru costume, și o nemuritoare poveste Disney. În această iarnă, Broadwayul vine la București să demonstreze că iubirea învinge întotdeauna. Spectacolele se vor juca în limba engleză, cu subtitrare în limba română (4-6 decembrie, Romexpo). 

12
/11
/15

Sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Mighty Business, iubitorii muzicii sunt invitaţi la un concert AG Weinberger, organizat cu ocazia lansării celui de-al 9-lea album discografic al artistului.

11
/11
/15

Miercuri, 18 noiembrie (19.00), Orchestra de Cameră Radio va susţine un concert dedicat francofoniei, eveniment ce se va derula chiar în prima zi a Târgului Gaudeamus Radio România - ediţia a XXII-a. Din program, Din program: Ciprian Porumbescu, Maurice Ravel, Franz Schubert (Simfonia nr. 6)

11
/11
/15

Miercuri, 18 noiembrie (19.00), Orchestra de Cameră Radio vă invită la un concert dedicat FRANCOFONIEI, eveniment ce se va derula chiar în prima zi a Târgului Gaudeamus Radio România - ediţia a XXII-a, în contextul în care invitat de onoare al târgului în 2015 este GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România.

10
/11
/15

Între 13 și 15 noiembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui a doua ediţie a celui mai „cool” festival de jazz din Sibiu, Mozaic Jazz Festival. Poziţionat deja ca un eveniment cultural de cea mai înaltă calitate, festivalul va aduce pe aceeaşi scenă şase trupe, dintre care trei în premieră pentru România.

09
/11
/15

Cum arată programul unui artist de jazz de succes, pentru care „acasă” înseamnă Brooklyn, New York? Cât de important e să încalci regulile? Prin ce se aseamănă doina românească cu blues-ul american? Ne povestește pianistul Lucian Ban, într-un interviu inedit, sub formă de alfabet.

09
/11
/15

Julio Iglesias transmite condoleanţe românilor în urma incendiului din clubul Colectiv, precizând că România a fost întotdeauna în inima sa şi, de aceea, este îndurerat de această tragedie. Faimosul cântăreţ spaniol a susţinut mai multe concerte sold-out în România. În această vară, artistul a fost supus unei intervenţii chirurgicale la spate, motiv pentru care ultimul său concert din Bucureşti a fost amânat.

07
/11
/15

CORUL DE COPII RADIO caută noi talente! Dirijat de VOICU POPESCU, ansamblul component al Orchestrelor şi Corurilor Radio România aniversează în acest an 70 de ani de activitate. Un moment extrem de important pentru cor îl reprezintă recenta participare în finala uneia dintre cele mai prestigioase competiţii corale internaţionale: LET THE PEOPLES SING, în cadrul căreia la Munchen, pe 11 octombrie 2015, Corul de Copii Radio a evoluat alături de numai alte 8 ansambluri selecționate din aproape 100 din Europa.

06
/11
/15

În această toamnă, unica instituție reprezentantă a genului operetei în România, Teatrul de Operetă și Musical ,,Ion Dacian”, celebrează împlinirea a 65 de ani de la înființarea sub numele de Teatrul de Stat de Operetă, printr-o serie de evenimente speciale unite sub titulatura ,,Opereta 65” și menite să aducă în prim-plan farmecul și complexitatea acestui gen muzical.

06
/11
/15

Unul dintre cei mai importanți pianiști români de jazz, Ion Baciu Jr., muzician stabilit în Suedia și aplaudat alături de cele mai cunoscute formații și soliști de jazz din țara sa de adopție - inclusiv alături de Stockholm Jazz Orchestra – este invitat să concerteze la Sala Radio.

05
/11
/15

Ediţia a zecea a Festivalului de Muzică Veche propune publicului său, între 9 și 13 noiembrie, o serie de recitaluri solo ce vor pune în lumină famiile celor mai frecvent utilizate instrumente cu coarde ale muzicii baroce. Instrumentele protagoniste vor fi: harpe istorice, fidel, vioară barocă, viola d’amore, viola da gamba, clavecin, spinetă, clavicord, lăută, teorbă, chitară barocă. Recitalurile vor fi însoţite de explicaţii referitoare la construcția și întreținerea acestor instrumente, oferite cu plăcere publicului de către artişti.

05
/11
/15

Ediţia Jubiliară a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, marcând 20 de ani de excepţionale succese, s-a desfăşurat într-un climat entuziasmant şi la cel mai ridicat nivel artistic. Aceste manifestări sunt considerate printre cele mai importante din lume, aşa cum scria recent şi marele cotidian italian Corriere della Sera în articolul intitulat Constantin Brâncuşi, George Enescu, Mariana Nicolesco: Cultul unei ţări pentru gloriile sale.

04
/11
/15

Paganini n-a cântat în România niciodată. Dar a fost faimos și aici, încă din timpul vieții; ziarele scriau despre el pe la 1836. Mai recent, magia muzicii sale a fost surprinsă de regizorul Mick Davis, la Teatrul Metropolis. Producția, care îl are pe Tudor Aaron Istodor în rolul principal, se joacă pe 8, 9 și 10 noiembrie.