Angela Gheorghiu este Adriana Lecouvreur, la Opera National de Paris
https://www.ziarulmetropolis.ro/angela-gheorghiu-este-adrianei-lecouvreur-la-opera-national-de-paris/

Angela Gheorghiu a deschis marţi seara seria spectacolelor cu “Adriana Lecouvreur” la Opera National de Paris cu un succes de public strălucit. Celebra soprană, în jurul căreia s-a construit, de altfel, întreaga producţie a regizorului David McVicar, a readus în Franţa partitura lui Francesco Cilea, prezentată mai rar pe scenele pariziene, cu toate că are la bază povestea pasionantă a unei eroine franceze.

Un articol de Petre Ivan|25 iunie 2015

Rolul Adrianei Lecouvreur, cu care a debutat în 2010 pe scena Royal Opera House din Londra a devenit în ultimii ani un rol emblematic pentru Angela Gheorghiu, punându-i în valoare expresivitatea artistică, dar şi timbrul vocal unic, încărcat de emoţie şi culoare.

Marti seara, pe scena de la Opera Bastille, Angelei Gheorghiu i-au fost alături tenorul Marcelo Alvarez, în rolul Maurizio, conte de Saxonia, baritonul Alessandro Corbelli, interpretând rolul lui Michonnet şi mezzosoprana Luciana D’intino în rolul Prinţesei de Bouillon.

Am tinut ca acest rol – emotionant si pentru public si pentru interpret – sa renasca intr-o productie care sa respecte atat rafinamentul muzicii lui Cilea, cat si dramatismul si farmecul epocii. (…) Pentru mine, Adriana e un rol care cere nu numai o puternica personalitate vocala, dar si una artistica, de aceea satisfactia la final de spectacol e dubla.  – Angela Gheorghiu.

Despre Angela Gheorghiu

Soprana Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaţionale. Născută la Adjud, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea profesoarei Mia Barbu.

Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Bohème”, la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena.

Angela Gheorghiu este Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi și al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

În 2010, a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor – cea mai înaltă decoraţie acordată de către Președinția României, iar doi ani mai târziu a primit Medalia „Nihil Sine Deo” din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate.

Foto: Angela Gheorghiu – angelagheorghiu.com

11
/05
/23

Pianistul româno-american de jazz Lucian Ban îi invită pe contrabasista franceză Sarah Murcia și pe violistul american Mat Maneri să susțină împreună cu el o serie de concerte, masterclass-uri și discuții post-concert la București, Timișoara și Brașov, creând un program original inspirat din muzica populară românească, jazz și muzica de cameră europeană.

10
/05
/23

Mai este doar o lună până la Summer in the City, cel mai așteptat festival al verii din Bucureşti, când artiști renumiți, printre care cel mai mare entertainer al momentului, Robbie Williams, artiști români și DJ, vor urca oficial pe scena din Piața Constituției.

08
/05
/23

Așa cum și-a obișnuit publicul de mulți ani, în luna mai ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO propune un eveniment de înaltă ținută artistică: CONCERTUL REGAL, prezentat anual în jurul datei de 10 mai - sărbătoare a regalităţii în România. Evenimentul se bucură de fiecare dată de prezența unor membri ai Casei Regale.

08
/05
/23

15 artiști internaționali performează la ”Jazz in Church” (11-14 mai) în ritmuri de jazz, muzică medievală, compoziții de muzică contemporană și foarte multă improvizație ce va beneficia de acustica minunată a Bisericii Lutherane din București.

27
/04
/23

Music Gallery, proiectul care a oferit publicului un nou mod de interacțiune cu muzica, s-a bucurat de un succes peste așteptări la Cluj. Galeria a fost deschisă timp de patru săptămâni, în perioada 25 martie-23 aprilie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și a fost vizitată de peste 5.000 de persoane de toate vârstele.