Angela Gheorghiu va fi decorată de Regele Mihai pe 25 octombrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/angela-gheorghiu-va-fi-decorata-de-regele-mihai-pe-25-octombrie/

Soprana Angela Gheorghiu va fi distinsă pe 25 octombrie de Regele Mihai cu decoraţia „Nihil Sine Deo”, ce este acordată personalităţilor marcante, care au realizat performanţe de înalt nivel, a declarat biroul de presă al artistei.   Distincţia îi va fi acordată sopranei Angela Gheorghiu chiar în ziua în care Regele Mihai sărbătoreşte cea de-a […]

Un articol de |18 septembrie 2012

Soprana Angela Gheorghiu va fi distinsă pe 25 octombrie de Regele Mihai cu decoraţia „Nihil Sine Deo”, ce este acordată personalităţilor marcante, care au realizat performanţe de înalt nivel, a declarat biroul de presă al artistei.

 

Distincţia îi va fi acordată sopranei Angela Gheorghiu chiar în ziua în care Regele Mihai sărbătoreşte cea de-a 91-a aniversare.

Potrivit site-ului Casei Regale a României, decoraţia regală „Nihil Sine Deo” a fost instituită la data de 30 decembrie 2009, prin ordinul Regelui Mihai I, şeful Casei Regale a României şi poate fi acordată personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar ce au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăţi prezentul românesc.

Pe de altă parte, cu sprijinul Casei Regale a României, Angela Gheorghiu a realizat, zilele trecute, o sesiune foto pentru una din cele mai importante reviste glossy americane – MORE, a declarat biroul de presă al artistei.

Potrivit sursei citate, cel care a realizat această sesiune foto este Christian Witkin, unul dintre cei mai importanţi fotografi ai momentului din Statele Unite ale Americii. Supranumit şi „fotograful celebrităţilor”, Witkin a realizat de-a lungul timpului sesiuni foto cu cele mai importante personalităţi de la Hollywood.

Sesiunea foto cu soprana Angela Gheorghiu a fost realizată cu sprijinul Casei Regale a României, spaţiile de desfăşurare fiind Palatul Peleş şi Palatul Pelişor din Sinaia. iar sesiunea foto se înscrie în campania pe care Angela Gheorghiu a iniţiat-o personal, de promovare a României şi valorilor sale culturale, la nivel internaţional.

„Sesiunea foto a decurs excelent, în primul rând, pentru că am avut suficient timp în avans, iar Angela a fost absolut minunată. Am lucrat cu actori, regizori, pictori etc. Dar nimeni din lumea operei. În plus, nici în România nu am mai fost până acum, aşa că pentru mine sunt două premiere absolute. Angela a fost specială, a ştiut să mă inspire şi pe mine. A fost extrem de generoasă, ştie să se joace cu aparatul de fotografiat…. aşa cum numai starurile adevărate ştiu să o facă”, a spus Christian Witkin..

Celebrul fotograf mai spune că soprana se încadrează într-un gen separat. „La acest moment al carierei mele, atenţia îmi este îndreptată asupra regizorilor de film celebri, atleţi olimpici şi stele de cinema. Înainte de a veni în România, am realizat sesiuni foto cu Anthony Hopkins, dar şi cu creatorii celebrului serial «South Park». Angela Gheorghiu iniţiază pentru mine o nouă categorie de artişti. Pentru mine e întotdeauna important să lucrez cu cineva care e foarte bine plasat în domeniul artistic. Am avut şansa nemaipomenită da a sta de vorbă mai pe larg cu Angela Gheorghiu, un lucru extrem de important pentru mine, în momentul în care îmi aleg cadrele şi le corelez cu personalitatea artistului respectiv”, a afirmat Christian Witkin.

Acesta precizează că a încercat să obţină, în cadrul sesiunii foto cu Angela Gheorghiu, imaginea personalităţii sale. „Cred că am obţinut asta. Am reuşit să captez pe film două laturi ale personalităţii sale: una – cea a intepretului de operă Angela Gheorghiu, şi cealaltă – cea a omului Angela Gheorghiu, cu copilăriile sale, cu drăgălăşeniile sale… Nu ştiam cum se vor «dezvălui» aceste elemente ale personalităţii sale, dar, în final, totul a fost senzaţional. Iar sesiunea a ieşit minunat. Am reuşit să surprind versiunea Angelei Gheorghiu despre feminitate şi frumuseţe”, a explicat Witkin.

În prezent, Angela Gheorghiu se află la Milano, pentru seria de spectacole „La Boheme” pe care le va susţine la celebrul Teatru Scala (pe 26 septembrie şi pe 1, 4 şi 8 octombrie).

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este o adevărată stea a operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu „Boema” de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Opera de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. În 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câştigat şi în 2001. Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor.

Christian Witkin, născut în 1966, la Manchester, este un celebru fotograf care îşi desfăşoară activitatea în SUA. Pictorialele realizate de Witkin au fost publicate în cele mai importante publicaţii americane, printre care Vogue, Elle, W, Harper’s Bazaar, Vanity Fair, The New York Times Magazine, The London Sunday Times. Totodată, Witkin a realizat campanii publicitare pentru companii precum Gap, Nike, Calvin Klein, Levi’s.

Sursa: Mediafax

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.