Animația verii, “Hotel Transylvania 3” – în curând, la cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/animatia-verii-hotel-transylvania-3-in-curand-la-cinema/

Vacanţa mare aduce o surpriză pentru micii cinefili şi una dintre cele mai aşteptate lansări cinematografice ale anului: animaţia “Hotel Transylvania 3: Monştrii în vacanţă”. Drac şi clanul său ne-au pregătit noi aventuri comice, pentru întreaga familie.

Un articol de Petre Ivan|9 iulie 2018

Reunind voci celebre în distribuție, Hotel Transylvania 3 – producția Sony Pictures Animation, va rula atât în varianta subtitrată, cât și în cea dublată în limba română – în avanpremieră pe 11 și 12 iulie 2018, iar din 13 iulie a.c., pe marile ecrane din toată țara.

 Ce fac niste monștri plictisiți? Pleacă în vacanță. Și nu orice vacanță, ci o croazieră de lux, în care au de gând să facă valuri. Doar că, după această vacanță, sigur vor avea nevoie de alta!

Sătul să se ocupe de vacanțele altora, celebrul conte Dracula, administratorul hotelului de succes “Transylvania”, decide să plece el însuși în vacanță. Mai ales că se simte cam singur de la o vreme și aspiră la o escapadă romantică… Așa că urmează sfatul fiicei sale, Mavis, și se îmbarcă, împreună cu toată gașca de monștri simpatici, pe un vas luxos, în prima croazieră organizată special pentru monștri. Destinația? Atlantis, orașul dispărut. Drac simte fluturi în stomac de îndată ce urcă la bord: căpitanul navei, Erika, îi ia ochii și… mințile.

Croaziera se anunță cum nu se poate mai antrenantă, răsfățându-i pe monștrii dornici de distracție cu jocuri de volei, şedinţe de bronz la lumina lunii, scuba diving, surfing pe delfini, excursii în Triunghiul Bermudelor, expediție la un vulcan pe fundul mării și jocuri de noroc într-un fel de Las Vegas subacvatic. Dar nu cumva își cam forțează norocul la propriu? În timp ce lui Drac i se aprind călcâiele după Ericka, ea pregătește o surpriză monstruoasă, care i-ar putea anihila pe toți!

Dacă iubirea îi va duce la pierzanie sau îi va ajuta să iasă din impas aflăm din 13 iulie a.c., la cinema, în “Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation” / “Hotel Transylvania 3: Monştrii în vacanţă”.

*

Aflat pentru a treia oară la cârma producției, regizorul Genndy Tartakovsky, câștigător a trei premii Emmy, a ridicat ștacheta pentru animatori și scenografi în realizarea efectelor vizuale, creând scene de o amploare și de o complexitate superioare, precum cele cu vulcanul subacvatic, Triunghiul Bermudelor ori cu oraşul dispărut, Atlantis.

Mai mult, pentru a se asigura că-și va transpune viziunea în imagini, Tartakovski semnează, împreună cu Michael McCullers, și scenariul producției. Rezultatul promite fanilor francizei un adevărat spectacol vizual, plus o supradoză de umor și aventură în stilul inconfundabil “Hotel Transylvania”.

Producția Sony Pictures Imageworks Inc. durează 97 de minute, este recomandată pentru audiență generală și distribuită în România de InterComFilm Distribution.

Foto: Hotel Transylvania 3 – InterComFilm

18
/02
/20

CRONICĂ DE FILM Chiar dacă titlul său trimite, în primul rând, la teribilul incendiu din 2015, documentarul „colectiv” (2019), regizat de Alexander Nanau, urmărește mai degrabă efectele tragediei asupra societății. Este o alegere ambițioasă, dar nu lipsită nici de riscuri.

17
/02
/20

„Călătoria fantastică a Maronei” (r. Anca Damian), „La Gomera” (r. Corneliu Porumboiu), „Monștri.” (r. Marius Olteanu), „Parking” (r. Tudor Giurgiu) și „Touch Me Not” (r. Adina Pintilie) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Premiilor Gopo, care va avea loc marți, 24 martie, la Teatrul Național I.L. Caragiale din București.

17
/02
/20

Timp de două săptămâni, realizatorii și protagoniștii filmului ”colectiv” se vor întâlni cu publicul din Cluj, Sibiu, Timișoara, Craiova, Sfântu Gheorghe, Brașov, București, Iași, Galați, Constanța, Piatra Neamț și Bacău

13
/02
/20

CRONICĂ DE FILM La aproape 90 de ani, Clint Eastwood nu se lasă: propune un nou film ca regizor, „Richard Jewell” (2019), ajuns acum şi în cinematografele din România. O altă poveste inspirată din realitate despre un erou apărător al Americii, regizată cu aparentă simplitate, dar şi cu obişnuitul patos.

13
/02
/20

Cea de-a 5-a ediție Alpin Film Festival este un tribut adus alpinistului Zsolt Török, pornit în 2019 într-o ultimă expediție, în munții Făgăraș. Sâmbătă, pe 28 februarie, un eveniment special în memoria celui care a dus numele României pe cele mai înalte culmi va avea loc la Castelul Cantacuzino din Bușteni.

12
/02
/20

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe lansează cea de-a 2-a ediție a concursului de scenarii: WRITE A SCREENPLAY FOR…/ SCRIE UN SCENARIU PENTRU…, organizat cu ocazia ediției a patra a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 24-30 aprilie 2020.

11
/02
/20

CRONICĂ DE FILM În „Tipografic Majuscul”, unul din cele două filme cu care participă la Berlinale, în secţiunea Forum, Radu Jude îşi continuă interesul pentru trecutul României. Acum o face sub forma unui film-eseu greu de încadrat, prin care duce căutările sale stilistice recente într-o zonă radicală şi extrem de ofertantă.

10
/02
/20

În această noapte, la Los Angeles, s-a desfășurat cea de-a 92-a gală a premiilor Oscar. Marea surpriză a fost că filmul sud-coreean „Parasite” a câștigat atât la categoria cel mai bun film, cât și la categoria cel mai bun film într-o limbă străină.

07
/02
/20

Victor Morozov studiază în prezent teoria de cinema în Franţa şi Irlanda. Recent, alături de colegi din SUA, Franţa, Chile, Nigeria şi Madagascar, a participat la programul dedicat tinerilor critici al Festivalului de Film de la Rotterdam, de unde ne-a trimis o primă relatare, despre trei lungmetraje asiatice.

06
/02
/20

Dacă credeai că mai știi câte ceva despre cinematografia mondială a momentului, o participare la Festivalul de la Rotterdam îți dă peste cap cam toate cunoștințele – un program cu sute de filme neconvenționale, majoritatea realizate de regizori la început de drum, iar o bună parte dintre ele, forme hibrid de limbaj cinematografic.