Animation Worksheep #13 a dat start înscrierilor. Narațiunea secvențială și animația în centrul atenției la ediția din toamna.
https://www.ziarulmetropolis.ro/animation-worksheep-13-a-dat-start-inscrierilor-naratiunea-secventiala-si-animatia-in-centrul-atentiei-la-editia-din-toamna/

A treisprezecea ediţie a Animation Worksheep, singurul atelier intensiv de animaţie din România, aşteaptă o nouă generaţie de cursanţi între 6 – 28 septembrie 2019, la Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic, în Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|6 august 2019

În cadrul ediției din toamna vom lucra la un roman grafic animat și interactiv. Îmbinând narațiunea secvențială, animația și interactivitatea, vom obține un produs original și inedit în spațiul audio-vizual românesc.

Participanții vor aprofunda diverse tehnici de animație, precum 2D desenat/digital, 3D, stop-motion sau cut-out, folosind cele mai noi tehnologii, precum și elemente de storytelling și editare, asemenea modului de lucru în studiourile consacrate de animație.

Produsul final este gândit ca o experiență audio-vizuală complexă. Animația și vizualurile vor fi susținute de un sound design și o coloană sonoră originală, toate într-o interfața grafică interactivă.

Se pot înscrie la atelier tinerii din România şi Republica Moldova, cu vârsta de peste 18 ani, fiind vizați în primul rând animatorii la început de drum, studenți sau proaspăt-absolvenți. Aceștia trebuie să trimită, până pe 20 august, un e-mail la i[email protected] care va conține CV-ul, portofoliul și o scrisoare de intenție.

Participarea este gratuită.

Producții ale Animation Worksheep:

Maria Balabaş & Alexander Arpeggio – Acasa:

Serialul web – 10707 Prunariu:

https://youtu.be/g8c_0ih1Ep4

https://youtu.be/EyXo5KYCGdo

Vița de Vie – Sorcova:

https://youtu.be/LSF7SjjGrjE

Robin and the Backstabbers – Cand te-am cunoscut, Cristina:

Coma – Montagne Russe:

https://youtu.be/kn4EWgPhPts

Subcarpați – Dintr-o Lume În Altă Lume:

Orkid – Stargaze:

https://youtu.be/gcQrmHkt-T0

Experiment:

https://youtu.be/LmXvRA9YnWs

Spot comercial – Testul Veneris:

Spot comercial – Testul Barza:

Animation Worksheep este un proiect organizat de Asociația Culturală ESTENEST, condusă de Vlad Ilicevici, Directorul Administrativ al Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est timp de 11 ani.

Proiect co-finanțat de CNC.

Parteneri: CINETic şi UNATC

Foto:

 

19
/09
/14

Începând cu primul weekend din octombrie, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est deschide, la cea de-a noua ediţie, împreună cu cei de la Calup, porţile unei noi locaţii-gazdă: o frumoasă casă istorică ridicată în anii’40 la numărul 46, pe strada Jean Louis Calderon, devine Re:Animation Hub.

18
/09
/14

În avanpremiera celei de-a șasea ediții a “Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj”, bucureștenii sunt așteptați la o proiecție specială, duminică, 28 septembrie de la ora 22:00 în Club Control.

18
/09
/14

“România face documentar” exprimă simplu și concis dorința de a educa prin intermediul cinematografiei, folosindu-se de ideea de unitate întru cultură prin mijloace artistice. Documentarul aduce povești reale din viață, nemodificate și spuse întru totul așa cum sunt. De aceea, poveștile filmate despre români, aparținând unor români participanți la festival, demonstrează că România poate și face documentar.

18
/09
/14

Doi dintre cei mai apreciați actori ai momentului în teatrul românesc, Ofelia Popii și Sorin Leoveanu, se întâlnesc pentru prima dată într-o producție – nu una de teatru, ci una de film: „Q.E.D.”, în regia lui Andrei Gruzsniczki. Filmul intră în cinematografe din 10 octombrie, după ce a circulat prin marile festivaluri și a adunat câteva premii importante.

18
/09
/14

În perioada 16 octombrie – 4 decembrie, poți afla mai multe despre mecanismele din spatele industriei de cinema și poți să înveți să scrii informat și competent despre ele. Asociația Culturală Control N lansează un nou atelier, de data aceasta dedicat jurnalismului de film. 

17
/09
/14

Dem Rădulescu, unul din cei mai mari comedianţi pe care i-a avut cinematografia românească, se stingea din viaţă în urma unui infarct, înainte de a împlini vârsta de 69 de ani. Și-a început cariera în 1959, fiind actor de teatru, film şi televiziune, dar şi profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”.

17
/09
/14

CRONICĂ DE FILM Comedia dezinvolt-naivă „America, venim!”, debutul lui Răzvan Săvescu, este un film de public croit după model american, la care se adaugă inspirate note românești. În schimb, „Cripta”, regizat de Corneliu Gheorghiță, testează timid un gen puțin căutat – filmul-parabolă (în registru lejer).

17
/09
/14

Un om de afaceri francez a rămas prizonier în curtea unui imobil din Băile Herculane ca urmare a descoperirii unei vechi fresce romane. Nu este o știre de tabloid, ci subiectul celui de-al doilea lungmetraj de ficțiune realizat de Cornel Gheorghiță, Cripta, a cărui premieră a avut loc vineri, 12 septembrie, la Cinema Studio, în prezența a numeroase personalităţi din lumea filmului.

16
/09
/14

Lungmetrajul "Is the Man Who Is Tall Happy? An Animated Conversation with Noam Chomsky", regizat de Michel Gondry, va fi proiectat în închiderea Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est 2014. Cea de-a noua ediţie Anim'est va avea loc în perioada 3 - 12 octombrie

15
/09
/14

Celebra formație turcească BaBa ZuLa va concerta la Brașov (Teatrul Sică Alexandrescu) sâmbătă, 4 octombrie, ora 21.00, în cadrul celei de-a doua ediții a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival.

15
/09
/14

Luna viitoare, Clujul va deveni centrul național al comediei, al filmelor bune și al întâlnirilor cu profesioniști din industria cinematografică. În perioada 10-19 octombrie va avea loc cea de-a VI-a ediție a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, Festivalul Internațional de Film Comedy.

15
/09
/14

Cea de-a XXI-a ediție a Astra Film Festival, care va avea loc între 6 și 12 octombrie 2014 la Sibiu, prezintă o selecție a celor mai recente documentare filmate în România, de autori români și străini, reprezentând o radiografie a societății românești din perioada comunistă până în prezent. Filmele abordează subiecte sensibile actuale și episoade istorice controversate.